Máte prosím skúseností z obriezkou u teenagera?
Syn má fimózu a musí sa to riešiť operačným zákrokom v celkovej anestezii. V detstve sme to nezanedbali, nešlo mu to spočiatku a riešili u urológa cca ako trojročný. Kým bol dieťa išlo mu sťahovať predkožku ,ale ako rástol a začal dospievať tak bohužiaľ už si to nedal ani pozrieť a vždy keď som sa o tom bavila s ním, že či si to umýva a presťahuje pri sprchovaní odpoveď rovnaká,že áno.
Až teraz so všetko naštudoval a vyšiel s tým. Urolog navrhol,že operačne sa to musí urobiť.
Obriezka je bohužiaľ nutná zo zdravotného hľadiska.
Ja mám s toho také zmiešané pocity,strach ,že ako čo bude,či ho to nejako v budúcnosti neovplyvní. Máte prosím s tým skúsenosti?
On ešte nikdy nebol ani v nemocnici, vždy taký bojko ohľadom lekárov, lieky mal problém jesť do teraz.
Chcem počuť vaše skúsenosti,ako to prebiehalo ako to zvládnu chlapci v období dospievania. Ďakujem.
ak chces napis mi spravu
Netreba sa zákroku báť. Su kliniky, kde to robia doslova na pockanie a nevyzaduje si hospitalizaciu. Len sa treba poradit s lekarmi
Obriezky sa neboj,moj manzel ju ma,normalne by som povedala ze sa mi to aj paci, je to celkom pekne 😀 Mame styri deti a vsetko mu funguje ako ma 😂
Je to oveľa lepšie z hygienických dôvodov
upokojili ste ma ,ďakujem pekne za každú odpoveď a radu.
Ešteže s tým vyrukoval,treba to riešiť a čím skôr.Kamoška mala frajera,ktorý to zanedbal a krvácal po každom styku. Operácia nie je náročná,anestézia je krátka,on je zdravý mládenec,najväčší problém tu vidím vo vystresovanej mamke.😀Ozaj sa netreba báť,teda nie príliš,viem o čom píšem,máme aj detských pacientov a ich rodičov.
my sme to absolvovali s 13 rocnym v januari. bolo par veci ktore ma prekvapili.
@pralinka25 ktoré?
priznam sa ze to tu nejak nechcem rozoberat verejne.
@pralinka25 samozrejme chápem .
@anjelicek26 Ďakujem. Veď to,ja mám väčší stres ako on. A to som si myslela, že keď mu to museli už urobiť v detstve, že je a bude pokoj.
@janinah tak je ako píšeš. Zvládne to,to áno. Skôr som mala obavy ja,aby sme to neľutovali neskôr.
On si to naštudoval skôr ako to konečne priznal. V podstate asi nie je iná možnosť .
Manžel má obriezku a všetko mu funguje ako má, ak sa bojíš týchto vecí. Syn musel podstúpiť obriezku v 4 rokoch. Tam ma jedna lekárka upozornila, že môj syn to ozaj potrebuje a keď sa nádejám, že sa mu to “vyrieši samé”, tak nevyrieši a bude musieť absolvovať zákrok v kritickejšom veku. Syn bol do týždňa fit. Známy podstupoval obriezku 21 ročný a to bolo už trochu horšie.
@markus1 je ale to musi zvazit lekar ci je to vobec mozne a ci by to k niecomu bolo. vacsinou bouzial treba celkovu
@anjelicek26 dobry vecer,kde mu to robili laserom?
Synovi upravovali predkozku laserom, len mu nadstavili uzdicku dvoma stehmi a predkozku uvolnili. Ale syn ma asi ine problemy, fakt ver lekarom, vedia, co robia, dajte to do poriadku, hojenie je rychle, dva dni cikal len v sprche, dostal vazelinovy krem s nejakou mastou na bolest namiesanu v lekarni, dva dni nosil damske vlozky v boxerkach, aby ho to netlacilo nebolelo a potom uz bolo dobre... ale ano on mal len 6, narkozu znasal dobre...