Prosím v dnešných časoch keď máte choré dieťa, stav že celú noc sa dusi od hlienov a place, nespí...
, musíte sa k dr objednať - doslova zavolať si na termín, či môžete prísť ráno bez predtým telefonickeho dohodnutia??
Like na nemusíme volať, stačí prísť.
Záleží od konkrétnej pediatricky...nasa to nema rada...
Určite si najprv zavolajte.
U nás takmer všetky pediatricky funguju na obj.cez telefón,aby si načasovali pacientov v ten deň a nestretali sa ich veľa v čakárni...
U nas sa neobjednava. Mas chore dieta, tak proste prides na vysetrenie. Tak to mala vzdy a nemenila to ani pocas korony
Článok do časopisu?
Alebo obyčajná štatistika?
@veronikaszabova aj naša vyšetrila vždy,len sa chcú vyhnúť tomu,že je preplnená čakáreň...z osobnej skúsenosti viem,že drvivá väčšina mamičiek sa tam nahrnie hneď ráno a cca po 11h,ani nohy ...ja som chodila,až vtedy k lekárke,lebo som vedela,že tam nikoho nebude
Ja zavolam a pediatricka mi da cas kedy prist hned v ten den len aby nas nebolo vela naraz tak to riesi takto
Nasmu detskemu sa bez Terminu nedostanem.rano zavolam da Termin par hodin neskor.ani den dopredu sa neda zavolat musim v ten den kedy chcem prist
u nás sú pediatričky čo si treba zavolať, niekedy hne´d pošle e-recept a dieťa ani nevidí, ale naša normálne berie a nemusíš sa objednávať....jedine deti čo chodia na kontrolu po chorobe si objednáva a tie teda berie na daný čas aby tam dlho nečakali.....je to individuálne....u nás je zaujímavé to, že doktorka čo je dávno na dôchodku normálne berie deti bez objednania a mladá lekárka vedľa v ambulancii si deti objednáva.....človek by predpokladal že mladá lekárka dieťa zoberie a staršia sa bude chrániť....
Treba zavolat a povie Ti kedy a či vôbec prist
Nasa mi povie presny cas, samozrejme hned v ten den. Je to super, ved tam nemusime sediet niekolko hodin v cakarni s dalsimi xy chorymi detmi
Volám pediatricke. Dá mi čas tak,aby sme sa tam nestretli so žiadnym iným dieťaťom. Doobeda prevencie,poobede chorí. Zatiaľ sme nemali problém.
Nás pediater to nema velmi rad v tejto dobe ale určite ta nevyhodí, nepožaduje ani test. Vždy sa snažím dovolať ale niekedy nestíhajú a ak je to akútne tak idem aj tak. Mne sa to zdá lepsie teraz, prázdna čakáreň a menej sa bojím ze si pridáme bacil do zbierky.
U nás na porazenie - musíme volať, ale koľkokrát sa stane že sa v ten deň ani nedovolam... Kým sa dovolam, kým mi dá termín, tak ubehnú aj tri dni a dieťa mohlo mať už x dávok ATB alebo za tie tri dni sa dieťaťu zhorší stav 😬 nočná mora aby dieťa neochorelo kvôli týmto "opatreniam"...
U nás sa má zavolať a da termin, ale aj tak čakáren plná ľudí, minule sme tam skoro tri hodiny čakali a ja ešte s auti synom, keby som sa o neho nebála, otočila by som sa na päte, čakali sme na chodbe
Ďakujem, chápem výhody objednania sa vopred, no čo nechápem ako to má riešiť zamestnana matka, keď dieťa do škôlky nezoberú lebo je choré a ráno ma zavolat do práce že nepríde do 7:00,no zároveň nevie či sa dovola a dajú jej termín v ten deň k dr ktorá robí od 7:30....a najdôležitejšie že sa nejedná o soplik aké horúčka,až dusenie dieťaťa..... konkrétne ja som ráno prišla prvá s takýmto dieťaťom bola som s ním v čakárni sama a dr ma začala vadiť že som mala zavolať.....
Ak sa ti dieta dusi od hlienov, dokazes si pomoct aj sama. Idealne je mat doma inhalator. Ak nemas, popytaj sa po rodine, teraz ho ma vela ludi. Ale dokazes aj kupit v zdravotnych potrebach alebo cez eshop-na druhy den ho mas doma. Treba kompresorovy, odporucam Omron c28p, ten rozprasi na aerosol snad aj asfalt, ale kludne moze byt aj lacnejsi. Nie je to ziadna super draha zalezitost. K nemu treba aj nosnu sprchu a inhalovat fyzak alebo vincentku 3x denne, 3x denne nosna sprcha. Do inhalacie mozes pridat Ambrobene roztok na inhalaciu na podporu vykasliavania. V spanku vyvysena poloha, vlhky stan- napr mokra plachta nad postielku. Do liecby vit C,D....ak ide o malicke dieta, pred inhalaciami poodsavat nos, podat kvapku Nasivinu.
@zenazaba ďakujem 💕💕💕
Ano, aj nasa chce, aby si dopredu zavolala. Povie ti, kedy prist (este v ten den.samozrejme).
Mne to vyhovuje, lebo aspon necakam 10ta v poradi ako inde.
zober si to z druhej strany - ta pediatricka si musi rozplanovat poradne = malickych novorodencov, zdrave deti a pod. takze ja len ocenujem a podporujem, ze si treba zavolat ak je dieta chore a objedna, nasa vacsinou este na ten isty den
U nas sa tiez vola ak nema total naplneny den vezme este ten den, ak je plnka na dalsi, bohuzial je to na nervy
Doteraz sme sa objednávali, no dr to zrušila lebo to bolo naprd. Nestíhali dvíhať tel a ľudia sa nevedeli objednat
Like na objednávame sa