Objavenie príznakov Covidu-19

24. feb 2022

Muž chodí do práce z kolegom na aute. U kolegu doma je Covid, tým ze je mužov kolega očkovaný, tak mohol naďalej ako bezpriznakovy chodiť do prace. Teraz písal kolega mužovi, že je pozitívny. Mam obavy ze ochoreju deti, tí čo ste očkovaný(a možno aj neockovany), čo ste mali podobnú situáciu, do koľkých dní sa u deti objavili príznaky? A aké ďakujem. Som nahnevaná. Jedna vec je, keď by sa nakazil od neho v práci, druhá vec keď vedel ze má doma Covid aj tak snim na aute chodil. Mne to povedal len dnes. A aj tak zase s nim tam autom išiel. Deti hrozne znášajú, keď sú choré. Ďakujem za odpovede

sono2
24. feb 2022

Nič tragické
Ani som nevedela, že ho deti majú, myslela som, že ma Dcéra klasickú laryngitidu.
Čo ma napadlo, ešte predtým ako sa to zistilo, že mali obe deti vysyp, čítala som to niekde, že to deti majú. A priebeh?
Klasická chrípka je horšia.
Dcéra mala jeden deň teplotu ten kašeľ ako máva vždy a nádchu. Za a dní bola zdravá

kajulqa47
24. feb 2022

Nieje to nič hrozné, netreba to nikomu vyčítať... Deturencom merať teplotu, pýtať sa ich ako sa cítia a to je všetko 🙂 na manžela sa nehnevat

tri
24. feb 2022

do 3 dní, tiež som sa nakazila od kolegyne, ktorá ma viezla domov.... len vtedy ešte ani ona nevedela, že kovid má.... a priebeh mám mierny, takmer žiadny....

autor
24. feb 2022

@kajulqa47 nedávno sme sa vylízali z choroby, z ktorej má dcérka doteraz následky (už mesiac nechutenstvo, zhoršené spanie, nervozita) tak ma to hnevá, že vie aké bývajú decká po chorobe a bude riskovat

anicka182
24. feb 2022

Ja som v jednu sobotu bola so soplavym bratom, v pondelok ma uz bolelo hrdlo v utorok uz pozitivny domaci test, vo stvrtok to chytil dvojrocak, mal dva dni teploty a bol unaveny a potom uz dobre, moja mama bola pozitivna az v piatok resp priznaky mala v piatok a test v dalsi pondelok ukazal pozitivitu cize ja do dvoch dni k.o, maly do styroch dní po mne a moja mama az na siesty den. Dvojrocak uz je fit a ja som stale jak mechom udreta, raz boli to raz ono. Tak drzim palce nech to vami len preleti ;)

martinkaxp
24. feb 2022

Bud v pohode, my sme si tym aktualne vsetci presli a postupne sme sa nakazili vsetci doma. Posledna je najmladsia, skoro 2 mesacna. Teploty ma uz druhy den, ale zatial to nie je nic strasne. Vsetci ostatni sme uz zdravi.
Vsetko to bolo v priebehu 2 tyzdnov, co sme sa vystriedali

zuzkaa1991
24. feb 2022

Izolovala som by som ho....muz bol chorý silna nadcha vecer prislo naňho ked dosiel z prace utorok ag neg. Bol v práci a v stredu isiel na pcr to sme sw dva dni minali medzi sebou neboli sme.pri nom (- my spalni muz v obývačke) v stredu rano som poriadne vyvetrala a musel chodiť s ruskom ;) len v izbe bol bez ruska nosila.som mu jedlo.do izby v respiratore aj dcera 4r. Kedze velmi nechapala.preco nemoze byt s tatikom sme ockovani a ja som vysla neg. A dcerka pozitivna našťastie bez priznakov.....podla man vela zalezi aku ma clovek imunitu a ake veľké množstvo dostane virusu.....

palicka
24. feb 2022

U nás sa ani nenakazili. Ale sú ockovani.

alexandra2468
24. feb 2022

Nasa dcera (2r) sa nakazila ako “posledna” z rodiny, resp priznaky sa jej objavili ako poslednej. Najprv dedko (stvrtok), potom my (rodicia), babka, az nakoniec nasa dcera (v noci z pondelka na utorok). Mala 39 teploty, 48h vkuse, striedala aom nurofen/paralen. Po teplotach prisiel produktivny kasel.
Vsetci sme ockovani, okrem malej samozrejme.

kajulqa47
24. feb 2022

Chápem ťa, viem že máš obavy ale zbytočne sa stresujes 🙂 ver mi prešla som si tým

simik22
24. feb 2022

Akože čo ti pomôže, keď ti tu 30 žien bude písať kedy a ktoré dni sa nakazili ich dedkovia mami, babky a dedkovia? U každého je to totálne individuálne, či sa nakazi, príznaky, výsledok antigenu atď. A hlavne nikoho nevin, nikto nikoho nenakazil umyselne. Dôležitá je psychiky takže nestresuj ;)

simik22
24. feb 2022

Ok. Stačilo raz dedkovia 🤣

banderaska29
25. feb 2022

ja som aktuálne pozitívna, jedno moje dieťa tiež a druhé je negatívne aj po pcr 😀 sme všetci spolu a dokonca sa aj maznáme a spíme spolu..nič nám nieje - teda mne bolo, mala som prejavy ako alergia presne do bodky (svrbenie očí uší, hrdlo škriabalo mierne, nádcha, mierny kašeľ - u mna bezné jar čo jar)... až keď mi to prešlo som zistila že mám kovid 😀 takže už mi nie je nič.
mala som v novembri deltu a to bola hrôza.. toto je naozaj nič. keby neurobím test ani neviem

lily14
21. mar 2022

@alexandra2468 môžem sa opýtať ako dlho trval kašeľ a čo ste naň dávali ? Práve to ri sim dik

alexandra2468
21. mar 2022

@lily14
Ahoj. No malo to veľmi rýchly priebeh, prišiel kašel hneď produktívny, kašlala asi týždeň a potom už nič.
Ale ju ten kašel neunavoval počas dňa, pár krát zakašlala cez deň, počas spánku tiež nič, takže som jej nedávala lieky. Iba na noc som jej dala tenký vankúš, nech má hlavu vyššie a nech jej “nestoja” hlieny v hrdlo, keby náhodou 😃

lily14
21. mar 2022

@alexandra2468 aha ok dik

yanni
21. mar 2022

My sme prave vysli z karanteny. 2 deti, 2 dospelaci a nic sme nemali. 6 rocna dcera, ak by sa 2 krat tyzdenne netestovali v skole, tak ani nevieme, ze je pozitivna. 3 rocna 2 dni na to pozitivna a den na to aj pcr pozitivny. Ja tiez. Muz mal soplik a my tri absolutne nic. Keby uz konecne prestali s tym blbym testovanim ako na beziacom pase, tak polovica neviem, ze nieco ma a ta druha polovica to prezije ako normalne prechladnutie ci chripku. Kazdy normalny clovek, ked je na "zomretie", tak ide k dr. a chorobu vylezi/vylieci.