Ahojte maminky, chcela by som Vás poprosiť o radu ako postupovať pri obezite malých detí, či by ste nevedeli doporučiť nejakú obezitologickú ambulaciu. Dcéra sa lieči na štítnu žľazu, liečbou sa jej výšky hormonou upravili, žial priberať neprestala aj po úprave stravy. Už si neviem dať rady. Vopred dakujem za všetky príspevky.
dakujem za príspevky... janickacrazy moja dcéra má 4 roky a 33 kíl.. :(
@mirenka84 hmm to je veru dosť.....a skúšala si ju prihlásiť na dáke cvičenie alebo plávanie alebo niečo také, čo by ju bavilo? možno potrebuje viac pohybu....a ako si jej upravila stravu? vieš, ono to dosť dlho trvá, kým sa ukážu prvé výsledky, tá strava musí sa telo preorientovať a ja si myslím, že je najlepšie kombinácia aj stravu upraviť aj pohyb pridať a hádam to bude mať nejaký efekt....držím palce
@mirenka84 nuz ovplyvnit to nebude lahke kedze je tam ochorenie stitnej zlazy.... moja ma tiez berie hormony ale ona je zasa dost chuda ... ma len o kusok viac kg ako tvoja desat rokov a 154 cm ... a teda je poriadne vsetko, stale je hladna ... 😅 😝 a to mava este stale hypoglykemie ...
ja by som sa poradila s endokrinologickou ku ktorej chodite ... ci by nebolo vhodne upravit davku hormonov, prip. nech ta ona odoslie na obezitologiu... ale ako uprimne tam jedine co urobia ze si budes spisovat co vsetko jedla a to s tebou preberu chodila sestra s dcerou ... co si mozes urobit aj sama ... spisovat presne co zjedla plus pohybovu aktivitu a po tyzdni vyhodnotit a naplanovat dalsi tyzden plus si pozri jedalnicek zo skolky tam zvyknu mavat aj gramaze jedal a to je velkost detskej porcie a tak to dcerke vaz ... jedlo aj doma ... plus aktivny pohyb ... stacia prechadzky na zaciatok ... dlhsie a tak ...
existuje aj liecebna biela skala je to dokonca nedaleko ba tam sa liecia deti aj na obezitu ... ale teda tvoja je este mala aby sla sama na taky pobyt ....
doplnene nasa endokrinologicka vzdy na kazdej navsteve riesi aj vahu ... u dcery ci pribrala kolko a aj hodnoty z krvi ... takze skus sa s tou svojou poradit ... oni vascinou su aj diabetologovia .. aspon nasa je ...
@mirenka84 hmm ked má problémy so šťítnou žľazou tak to bude asi ťažké, moja sestra tiež mala s tým problém, aj ked skoro nič nejedla tak stále priberala, jej sa to upravilo až po prvom porode, teraz je skor štíhla, ale ako dieťa s tým mala obrovský problém a nič nepomáhalo....koľko rokov má tvoja dcéra? myslím, že v Trenčíne je dáka poradna v nemocnici, ale neviem, či ešte existuje, my sme tam boli už dávno