Ahojte.
Pýtam sa zo zaujímavosti. Keď majú vaše deti pády, rozbité koleno či modrinu na hlave, riešite takéto pády? Deti do 5r.
Dcéra si nikdy nedá nič ošetriť, dnes spadla zo stoličky a na hlave má hrbol a nevedela som ju donútiť si dať ľad.
Ale jedná sa o hocijaké zranenie, nechce lepku ani umyť ranku. Nikdy nemala väčší problém pri ranách, nehnisali zatiaľ, umývam jej to večer vo vani aspoň vodou čistou a viem že je to u deti prirodzene.
Som zvedavá či nutite deti a nasilu im dávate pomoc. Nie vždy som spokojná s ošetrením, väčšinou to vzdám a iba ju mojkam.
moja najmladsia nepoznala do 5r slovo rychloobvaz. bola u psychologicky na testoch a po skonceni mi psychologicka hovori, ze dcera nepozna vyznam niektorych slov ze pri rane na kolene povedala ze sa ide do nemocnice miesto osetrenia leukopkastom tak som sa smiala a vysvetlila, ze my ho nepouzivame nakolko sa casto zranuje (ma problem s chodou) vo ec to neriesime a ked uz tak jedine sitie kolena v nemocnici ( 3x) tak sme sa obe smiali potom
Nenútila som, dcéra to brala ako samozrejmosť, do cca 2 rokov som pomáhala ja, potom sme ošetrovali spoločné, asi od 5 rokov si už ošetrovala sama - samozrejme za mojej asistencie
Neznášala náplaste, tie sme teda nepoužívali.
Pomojkala som ju až po ošetrení.
Moje dieťa je ako tvoje, nikdy si nenechal nič ošetriť
Ak to krváca alebo hrozí nejaká infekcia (oškreté koleno na ihrisku) tak o tom nevyjednávam. Modrinu alebo hrču na čele by som neriešila.
Podľa toho, o aké zranenie ide - niekedy fúknem a hotovo a niekedy bez diskusie chladím hrču.. Dezinfekcia detto - podľa situácie. Čo sa týka leukoplastu tak ten dávam len ak chcú deti...
To mi pripomenulo znamu. Jej syn , si hnusno udrel čelo, rychlo zobrala najväčší nôž, ze mu to zachladi a on začal kričať mami nie, uz ma to nebolí, prosím nezabijaj ma. Suseda čo šla akurát okolo zavolala policiu
No mali ,,veselo "
Modrinu à hrcu neriešim, ak mala otvorenú ránu alebo oskrete koleno plne bordelu z chodníka tak nediskutuje, jednoducho treba a hotovo... Vydezinfikujem, ak ešte krváca zalepim ak ne krváca nemusí byť zalepene ale vydezinfikovat musi
Hrcu som Arnika gelom
Koleno umyjeme, čelo ponúkame, občas niečo zalepime a nerobíme z toho vedu. Svet sa kvôli hrči na hlave nezastaví...
Ja sa priznam, ja neosetrujem :D mám deti 2 a 4r, vždy keď sa nám dačo stalo, bolo to dakde mimo domu, nemala som nič po ruke. Očkovane sú, akoze áno, keby má nejakú totálne špinavu ranu, tak by som na to aspoň vodu naliala. Ja som aj po rokoch kúpila dezifekciu na rany, že aspoň na dovcu zoberiem, no jasné, že som ju zabudla. Nejak si neviem na to navyknut. Deti žijú, stále si vravím, že budem im tie rany dezinfikovať 🙂
no ani nie kedze mame doma hysterky;)
Nie. Ponúknem a keď dieťa nechce tak neriešim. Ak to nie je nutné. Takisto im nikdy nič nehnisalo ani sme nemali žiadne komplikácie spojené s malými úrazmi. Veľké úrazy sme leteli na pohotovosť, tam sa už dieťaťa nepýtam 😄, ale to asi ani nebolo predmetom otázky.
Moja si nechcela dat vytiahnut kliesta. Ked som sa blizila s tou pinzetou,tak vrieskala a triasla sa,az sa skoro povracala. Bohuzial,musel von,ale tak sa metala,ze hlavicka sa odtrhla a musela ist k chirurgovi ho vybrat. Potom si uvedomila,ze keby nerobila cirkus,nemusela k Dr. Hadam som jej ho tam nemala nechat,len preto,ze ona nechce. Ani rany si vycistit neda,vrieska skor nez sa s tym sprejom priblizim. Tak sa jej opytam,ci chce v nemocnici skoncit a vacsinou si to rychlo rozmysli😁Zatne zuby a s placom to da.
Keď má hrču tak ho netrapim ešte s ľadom, je to dieťa, hrča mu nevadí. Ak má niečo čo treba vydezinfikovať tak mám prípravok ktorý neštipe a prelepim mu to. Či chce, či nechce, viem si snáď poradiť s vlastným malým dieťaťom...
@travelllerka presne jak u nas. nikdy nenosim nic max lepku v penazenke oblejem vodou z flasky ususim ofukam zalepim a za 5 sekund je v piesku. Baby odpadavali na ihrisku take utierky taka dezinfekcia spreje na rany.detol na litre..nie dakujem dobre to je.nehovorim keby uz kost trcala tak ozaj idem a riesim ale deti sa vseobecne rychlo hoja..teda.moje urcite.
@erickatt 😂😂😄😄😄 toto urobil moj tato na brata presne takto isto s kladivom.dosiel z ihriska hrcu jak vajco na hlave ze treskol z preliezky tato nieco zatlkal co mal v ruke kladivo akurat otocil sa na neho ze pod rychlo sem ze zachladi.ten si myslel ze ho ide dorazit zdrhol s revom dolu schodmi a do vecera ho nebolo.. 😂😂😂😂 policajti vtedy chvalabohu nedosli..
@saxana000 no veď toto, kým domov dôjdem aj zahojene 🙂
Iba ked sla krv, tak umyt a Bedatine ktory nestipe...pripadne len umyt...moji zalepit chceli, horsie bolo odlepit...to nechceli 🤦♀️
No moja bola v tom veku precitlivela.Kazdu ranku musela mať ošetrenu, zalepenu babke sme museli volať🙂