Nurofen - vyššia dávka u bábätka

13. okt 2023

ahojte, prosim pomoc, lebo panikarim...mala 4m o 13.50 teplota 38.5, dala som jej 2,5ml Nurofen sirupu (ma 6500g)... Teplota klesla, ona spokojná...teraz o 18.20 teplota 38.7, volala som na pohotovosť sa informovať, ci jej zase mozem dat nurofen alebo co robit, lebo nemam komu zavolat...všetko som povedala doktorke a ona mi povedala, aby som jej dala znova nurofen podľa váhy, ze ved nurofen sa moze podávať každých 6-8hodin...dala som malej, ale viac ako 2ml sa mi nepodarilo do nej dostat, lebo uz nervózna neskutočne...a potom mi muz hovorí, ze vsak presli len 4 hodiny...zeny ja si tak nadávam, ze som urobila hned ako doktorka povedala...bolo pocut v telefóne, ze jej tam kričí dieťa...poraďte co robit? Mala teraz spi...len v pyzamku, neni prikryta, cika zatial dost...co sa moze stat? Strašne sa bojím...uz by som utekala.na pohotovosť, ale ta je 40km a zase trápiť malú ked spi...ja uz neviem...strašne som sprosta

maciatkolulu
13. okt 2023

Neboj sa,kľud. Nič sa nestalo. V niektorých prípadoch sa môže podávať aj silnejšia dávka a častejšie. Toto je odporúčanie bez lekára. To dávkovanie. Malý mal raz infekciu,vírusovú. A liečba spočívala v silných dávkach nurofenu. Takže sa neznwrviznuj a nabudúce môžeš každé 4hodiny,ale striedať s paralelnom,teda druhá účinná látka,paracetamol. Želám skoré uzdravenie

sammy91
13. okt 2023

Nestresuj, nestane sa nic, dolezite je neprekrocit maximalnu davku ucinnej latky za 24 hodin. Pre buducnost je ale vhodne mat doma aj sirup s paracetamolom, aby si mohla podat po 4 hodinach pri vysokych horuckach. Skore uzdravenie malinkej

marquisse
13. okt 2023

Áno ako už píšu striedať so sirupom Paralen a to sa môže po 4h...nurofen je z pravidla váha dieťaťa /:2...teda 10kg dieťa dostane 5ml sirupu... každá sme si tým prešli...pevné nervy a skoré uzdravenie

myrusiatko
13. okt 2023

Určite si kúpte aj čipky

vahcaac
13. okt 2023

Je to okej. Napisem ti, ako sa podľa mojej doktorky znižuje teplota: Treba skúšať najprv ochladzovanie vodou (ak nie sú zimné končatiny). Potom lieky. Ak je teplota 40, už sa dávajú lieky a hneď potom ochladzovať. Teplota 38,7 je ok, bez paniky. Ale treba znižovať, hlavne pred spaním. Treba pri ochladzovani vodou iba o stupeň nižšiu ako je teplota dieťaťa. Ak sú zimné končatiny, tak vôbec neochladzovat vodou 🙂 ak je vysoká teplota, je povolené prekročiť dávkovanie, ale to už potom zavolaj na pohotovosť a oni ti poradia. A sirup Nurofen streknut do líca a nasilu držať zatvorene ústa. Paralen čipky si skúšala ? Tým sa začína vždy ako prvým keď sa bavíme o liekoch.

luliu
13. okt 2023

Treba striedať Paralen a Nurofen každé 4h (ak by trebalo dá sa aj každé 3)
Kvôli teplote je absolútne zbytočne hneď utekať na pohotovosť, to vieš zvládnuť aj doma. Prajem skoré uzdravenie 😉
A pre tak malé deti sú najvhodnejšie cipky

vahcaac
13. okt 2023

Ešte dodám. Je dôležité dostať do dieťaťa vodu, ak nechce jesť, je to úplne v poriadku 🙂 Piť musí, aj za cenu toho, že v prípade núdze pocukris vodu. Sledovať pocikane plienky. V noci dieťa nebudiť, snažiť sa merať teplotu napríklad na čele, nie rektalne. Keď uvidis, ze je teplota 39, môžeš zvážiť zobudenie, ale deti sa väčšinou zobudia same. Za 4 hodiny po poslednom Nurofene môžeš v prípade vysokej teploty dať čipku Paralen.

autor
13. okt 2023

Joj upokojili ste ma 🙈 dakujem veľmi pekne...doma okrem nurofenu mam Panadol čipky... Teraz mala spi kludne a citit na čele, ze jej isla trochu dole...tak snad

vahcaac
13. okt 2023

Teplota má ešte tendenciu stúpať v noci, hlavne prvé dva dni choroby, ale naozaj sa netreba báť, aj keď to je strašne pre každú matku. Ja pri chorobách ani nespím 😀 skore uzdravenie 🥰

autor
13. okt 2023

@vahcaac Keby som tak vedela, z coho to je🙈 ci to je choroba alebo co...zahlienená neni, sople nema, neofuklo ju...jedine to očkovanie mi napadá, alebo zuby, ale len jej presvitajú cez ďasno, este sa neprerezavaju...tak ja uz neviem

vahcaac
13. okt 2023

Kludne aj viróza, moj mal teraz 40 stupňové horúčky bez iných príznakov. Volala som na pohotovosť, tam mi poradili to, čo som spomenula vyššie.

zuzkaa1991
13. okt 2023

Tak mat doma čipky nurofen ale aj cipky paralen (alebo panadol) a tie sa mozu zobrat na striedacku kazde 4hod. Od 38.5 ak ma dieta do 38.5 nedavat ;) ..... a take malicke babo radsej capik ako sirup 😇
Prečítala som ze mate capik panadol.ak náhodou stupne teplota opat po 4hod.cez noc nebudit dieta aj ked.ma teplotu pokiaľ sa nezobudi samo...odmerat teplotu spočítať o ktorej ste dali sirup a dat cipok nastriedacku ;) ak.ma za sebou ockovanie tieto dni moze byt z toho

ullala
13. okt 2023

Kedy bola ockovana?

autor
13. okt 2023

@ullala V pondelok o 13.30

ullala
13. okt 2023

Teplota po ockovani byva v ten den, alebo na dalsi den, to uz nebude z toho podla mna. Drzim palce.

milka1988
14. okt 2023

Ja som v noci v strede dala môjmu 8kg cele 2 odberu Nurofenu. V panike som zavolala na toxikologické centrum a tam mi povedala že sa nemusím báť, že táto dávka je stále podphrahova a určite som ho tým nepredavkovala. Že môže akurát viac spať z toho