Nurofen - riedka stolica

10. nov 2024

Ahojte, mate skusenost s tym, ze dieta ma po podani nurofenu riedku stolicu? Dcera bola od septembra druhy krat chora kde sa jej splhala teplota k 40. Davam jej zuvacie tablety nurofen (2) podla vahy. Po podani nurofenu sa jej cca do jedneho dna pridruzila riedka stolica az hnackovita cca 3x za den, teraz je momentalne chora a znova sa to zopakovalo. Medzi zriedkave vedlajsie ucinky patri aj hnacka. Brucho ju neboli iba ju par krat za den takto prezenie. Cim by som mohla ten nurofen nahradit do buducna? Striedam ho s paralenom.

anavixy
10. nov 2024

Moze to mat z choroby alebo ma okrem respiracnej aj crevnu virozu. 3x za den riedka stolica, ak nema ine tazkosti v podobe bolesti ci plynatosti atd. je stale v poriadku, nasad probiotika (Enterol, Nekadex alebo Probiofix inum) a dostatok tekutin. Nurofen kvoli tomuto urcite nevynechavaj ani nenahradzaj, maximalne mozes skusit inu formu - tabletky, rozpustacie tabletky. Okrem nurofenu samozrejme paracetamol alebo na predpis midazolam. Doteraz, ked bola mensia a mala Nurofen, redsiu stolicu nemavala? Ak nie, tak len zmen formu a uvidis.

autor
10. nov 2024

@anavixy crevnu virozu urcite nema, vzdy jej to zacne ked uzije nurofen, ona nema ani bolesti ani krce. Predtym uzivala sirup, tym, ze je starsia tak uz ma zuvacie tabletky, pripadne paralen v tabletkovej forme.

anavixy
10. nov 2024

No ved vravim, ak to ma po zuvacich tabletkach a po sirupe to nemala, tak treba skusit inu formu Nurofenu. Ak po inej forme riedku stolicu mat nebude, tak vies, ze jej zuvcie nemas davat. Ale teda ako som pisala, redsia stolica 3x denne nevadi. Skus napr. tie rozpustacie tabletky.

autor
10. nov 2024

@anavixy rozpustacie tablety? To su ake, pocujem to prvy krat.

anavixy
10. nov 2024

Ano, Nurofen robi aj take biele “cukriky”, ze si to dieta da len na jazyk a pocmula. Rychlo sa rozpustia a su tiez ochutené. Su tiez 100mg, takze davkujes rovnako podla vahy.

autor
11. nov 2024

@anavixydobre vediet, nabuduce kupim tie, dakujem