Nurofen od 6 rokov

18. okt 2023

Prosím nurofen od 6r je aké dávkovanie? 5ml každých 6-8h? Malá ma 22kg... Vďaka

alexia33
18. okt 2023

nech sa páči:
Denné dávkovanie lieku je 20‑30 mg/kg telesnej hmotnosti v rozdelených dávkach. Dávky sa majú podávať približne každých 6-8 hodín.

20-29 kg (6-9 rokov): 5 ml (zodpovedajúce 200 mg ibuprofenu) 3x denne."

anavixy
18. okt 2023

Pri tomto silnejsom sirupe (tj 40mg/ml) jednu davku vyratas ako vaha dietata : 4 🍀

nikpa
18. okt 2023

Nie je jednoduchsie pre také veľké dieťa podať tabletku? 22kg-250mg Paralen, teda polka z klasického Paralenu pre dospelých alebo 2ks Nurofen pre deti buď žuvaci alebo ten čo sa rozpustí sám v ústach. Bez problémov podáš aj v noci keď je dieťa ospalé. Nie tieto presladene sirupy ktoré lepia ústa a zaťažujú žalúdok.

autor
19. okt 2023

@nikpa mne na pohotovosti povedala ze tabletky nie su vhodne, ze radsej cipok 🤔 ale kukbem radsej tie tabletky

anavixy
19. okt 2023

A ma nejaky specificky problem? Ci co ste riesili na pohotovosti? Neviem preco by tbl nemali byt vhodne pre vacsie dieta 🤔

nikpa
19. okt 2023

Podľa mňa teda nie je vhodný pre 6 ročne dieťa sirup ani čipok. Neviem si predstaviť, že budem 6 ročnému synovi niečo pchať do zadku 🙈 a tie sladké sirupy mi vždy vyvrátil, ešte keď bol menší. V takom veku už v pohode prehltne pol Paralenu alebo detský Nurofen nechať rozpustiť či žuvacı Nurofen.