Prosím Vás, nemáte niekto príručku ako podávať nhrofen podľa hmotnosti? Ďakujem
@andreakotesova dieta ma 22kg (4roky), teraz som sa dočítala, že sa to ma rozdeliť do 3 alebo 4 dávok.
@dominika168 priamo na stránke adc zadaš váhu a vyhodí ti davkovanie
@dominika168 moze aj polku paralenu 500(dospelacky)
nurofen od.3m 11ml kazdych 6hod
Alebo kupit silnejsi nurofen od.6r
4r 22kg vaziacemu dietatu uz prosim ta kup ten silnejsi sirup alebo davaj tabletky, zuvacie tabletky, rozpustacie tabletky.
Kazdopadne davkovanie toho slabsieho sirupu 20mg/kg je vaha : 2 (to je jednorazova davka ktoru mozes podat 3x denne! Nie viac).
Teda tvoje dieta ma dostat 11ml sirupu co je strasne vela.
Preto treba uz prejst na silenjsi sirup o sile 40mg/kg a tam sa davkuje vaha : 4.
V cislach: pri ibuprofene je maximalna denna davka 30mg/kg vahy, jednotliva davka je teda 10mg/kg vahy a tuto mozes podat po 8h (pri monoterapii), teda 3x denne.
Striedat s paracetamolom mozes normalne po 4h.
@dominika168 22kg dieťa nenapajaj presladenym sirupom v takom množstve, akurát tak mu ešte aj od žalúdka bude zle. Daj mu pol paralenu alebo je aj Nurofen v tabletkách pre deti, je ako gumový cukrík alebo rozpustny v ústach.
@dominika168 no ale podla toho aky silny mas nurofen
@dominika168 dávkovanie záleží od toho aký Nurofen máš, je viacero koncentrácii, na to pozor
@pupava567 https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur... preroluj sa dole a tam nájdeš toto
1/2 váhy dietata. Ak má dieťa 12 kg, tak dáš 6 ml Nurofenu jednorazovo.