Nurofen - nedostupnost'

ketrinp
12. júl 2023

Ahojte, neriešili ste náhodou niektorá dlhodobu nedostupnosť nurofenu sirupu pre deti? Na Slovensku ho márne zháňam minimálne už asi 2 mesiace a pritom som teraz pozerala napr v Česku je dostupný pomaly v každej lekárni.
Nedá sa niekde na to sťažovať?

lalala15
12. júl 2023

@ketrinp skus obehat lekárne, ja som tak kúpila. Na webe nedostupný, ale v lekárni ešte mali zasoby

brezza
12. júl 2023

@ketrinp minuly tyzden som kupovala v lekarni dr.max

mamatroch
12. júl 2023

Neviem ake velke mas dieta, ja mam 4-rocneho a uz mu davam klasicke tabletky. V tych sirupoch je tolko pridavnych latok, ze som sa ich snazila zbavit cim skor a prejst na klasicke tabletky. Tento mesiac mal prvykrat uz aj ATB vo forma klasickych tabletiek a podrvene zjedol. Nechutilo, ale uz chape, ze liek nemusi chutit, liek ma pomahat. To mu opakujem do nemoty.

No k Tvojej otazke - liek od teploty:
Paralenu 250 mg, rozdrvim medzi dvomi lyzickami, trolinku vody k tomu a z lyzicky zje, potom normalne zapit vodou.
Ci je aj ibuprofen (ucinna latka pouzita v nurofene) v takej "drvitelnej" forme, neviem, skus sa spytat v lekarni.
A este je aj nurofen Active v dvoch formach - rozpustne v ustach (ma pomarancovu chut) alebo ako zuvacie "cukriky", mozno by aj toto bola cesta, ak zozenies ten niekde a dieta by uz bolo schopne ho v takejto forme zjest.

ketrinp
autor
12. júl 2023

@lalala15 práveže aj v kamennych lekárňach som sa pýtala a nemali, preto som nahnevaná..

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
12. júl 2023

@ketrinp nech sa paci...na prvý sup👌

ketrinp
autor
12. júl 2023

@lienka.7 hej ale Max, benu, vaša lekáreň a ďalšie nič...

lienka.7
12. júl 2023

@ketrinp ôk, sú jediné? Keď nenájdem v jednej, riešim ďalšie predsa, či?

ketrinp
autor
12. júl 2023

@lienka.7 veď áno áno, ja primárne používam tie internetové/kamenné kde sa nemusí platiť poštovné.
Ale aj tak to nevysvetľuje prečo veľa iných ho nema, keď pilulka áno napr...

domka222
12. júl 2023

Načo beháš? Cez Google je rovno stránka, kde zadáš mesto a nájde ti najbližšiu lekáreň, kde je dostupný

marrilyn
12. júl 2023

My sme doteraz asi mali stastie, lebo sme bez problemov kupili v kamennej predajni aj cez zimu, aj teraz. Je pravda, ze v pondelok v jednej lekarni nemali, ale vcera u nas v meste muz kupil.

ketrinp
autor
12. júl 2023

@domka222 to je prosím aká stránka, to nepoznám, ďakujem 😊

domka222
12. júl 2023

@ketrinp sieťzdravia.sk

ildiko36
12. júl 2023

@ketrinp treba sa pozrieť v malých mestách ,tam ešte zvyknu mať, stači obvolať lekarne alebo pozrieť na nete..

ketrinp
autor
12. júl 2023

@domka222 ďakujem 😊

cookie29
12. júl 2023

Preboha a komu sa chces stazovat?! No a co ked ho maju v Cechach? Tak si tam skoc, alebo si ho odtial objednaj....

Alebo si pozri tuto stranku a najdes tam dostupnost liekov v lekarni a dokonca mozes aj zarezervovat:
https://www.sietzdravia.sk/patient/

lienka.7
12. júl 2023

@ketrinp ja som kúpila v Dr. Max v lekárni pri Nemocnici Sv. Michala (BA). ci bol na nete nedostupný, to som neskumala. Sirupy mali v pohode, plný regál. Co nemali boli čipky, povedala mi lekárnička ze tam je výpadok. Kúpila som inde, neriešila.

domka222
12. júl 2023

@ketrinp za málo 🙂

ketrinp
autor
12. júl 2023

@cookie29 preboha nechaj si nabudúce svoj komentár láskavo

misana84
12. júl 2023

ja som si nevsimla, že je nedostupny...my sme nemali normalne kupit

cookie29
12. júl 2023

@ketrinp tapa, vazne... nechces sa stazovat aj ze trava u susedov je zelensia ako Tvoja?

nikha2809
12. júl 2023

U nás majú sirupy Nurofen práveže úplne v každej lekárni(Kremnica a ZH) čípky však chýbajú, ale dajú sa zohnať, sem tam nejaká internetová lekáreň má, tak som sa zásobila.Syn sirup nedá.Inak dr.max keď si dáš odber do lekárne, poštovne je zdarma

ketrinp
autor
12. júl 2023

@cookie29 vravím, čo komentár to trapas, krava.

ketrinp
autor
12. júl 2023

@lienka.7 vidíte a mňa lekárnička v Žiline vysmiala, že kdezeeee sirupy ani náhodou...

ketrinp
autor
12. júl 2023

@nikha2809 v Žiline čo som bola osobne som nezohnali, nevravím však že som obehala každú jednu lekáreň. Presne kvôli doprave som pozerala takéto lekárne ako píšem vyššie a nie že dám za sirup 7 a ďalšie 4 za kuriéra. Ďakujem za info

cristy
12. júl 2023

@ketrinp nedávno som kúpila v Dr. Max sirup Ibuprofen stada...je to to isté

nikha2809
12. júl 2023

@ketrinp ale pozerám, že sirup na nete dr.max nemá.Ak nepotrebuješ súrne, ja ti kľudne kúpim a pošlem, pošta bude asi lacnejšia ako kuriér