Prosím vás mamičky keď máte sirup proti teplote nurofen..ale nemať tu striekačku.. potrebujem dať 5 ročnej dávku a neviem koľko resp..keď potrebujem jej dať 5 ml je to čo? Kávová alebo polievková lyžica?
@stastnamamana4 dakujem 🙏🙏
Cajova lyzicka.
Určite čajová mám odskúšané x krat
Už som jej dala polievkovú 🙈
5rocnej je podľa mňa 5 ml malo len tak mimo otázku
@klarissa25 píšu 3-7 rokov 5 ml suspenzie 3x denne
Kokos že polievkova lyzica… Polievkova lyzica ma tých 15ml minimálne
Koľko ma dieťa kg?
@bejkovnicka 20
Dávkovanie na krabičke je silne podrazené... Nurofen sa dávkuje váha/2
Tzn. 5ml je pre 10kg dieťa.
Na nurofene je zle resp slabé dávkovanie. Dáva sa normálne polovica váhy dieťaťa..
Kks dúfam že som jej neublížila 😭
Neublizila si,nurofen je slaby a podla mna ma podhidnotene davkovanie,dobre si jej dala. Ak pisu 5ml kludne jej daj 10ml
Prečo ublížila ??? Však to píšeme že si jej dala malo . Tak tým jej asi neublížis, možno jej nezaberie ale
Moj syn ma 12kg (3,5r.) a mala som davat 7ml. Cize 5ml pre 20kg dieta je nic. Teda pokial davas ten od 3mes. lebo existuju viacere prevedenia.
Ani neviete aký sirup jej dávala, nie je len jeden, sú rôzne silné a radíte dávkovanie. Toto nepochopím.....
Pri jej váhe je denná dávka cca 20-25ml. Čiže tri krát denne dajme tomu po 8ml.
A prosím vás nevravte jej že jej dala malo, keď jej dala polievkovu lyžicu. To jej mohol dať vyše 15ml čo je silná dávka pre toľko kg dieťa
@luliu dávala jej detský nurofen keďže je dieťa 5 ročne...
Je to nurofen ktorý sa dáva od troch mesiacov
Akurát som synovi šla dávať nurofen, tak som to skúsila a do čajovej lyžičky 5ml nevojde. Takže keď si dala polievkovú a nevylievalo sa z nej, resp nebola úplne plná, dala si cca 5ml.
@ol1234 super ďakujem
Moja polievkova lyzica, ktorou bezne jeme, ma 9 ml. Neboj nepredavkovala si, aj lekarka ma vzdy upozornuje, ze davkovanie je na krabicke zle. Ja pre taketo pripady nevyhafzujem odmerky, ani tie stamprlikove. Aby sommala poruke. Ak mas digitalnu vahu, odmetaj vahu vody z lyzice, 1 ml je 1 gram.
@klarissa25 už napísala, že dávala slabší, ale silnejší je od 20 kg, čo 5 - ročné dieťa už môže mať 😉
Teplota je fuč 🙏🙏
@jankalukasova nespravne dávkovanie
Spravne je polovica vahy dieta minus 1ml
(Napr ak ma dieta 14kg nurofen podava 6ml )
Čo ja viem je to polievková lyžica