Nurofen - dávkovanie

16. nov 2023

Maminky prosim vas ake je davkovanie Nurofen sirup od 3 mes. pre 3 rocne dieta? Vazi 15 kg. Mozem mu podat 3 x denne 5 ml? Dakujem krasne.

parvinka0001
16. nov 2023

Treba dať 7.5ml polovička váhy

autor
16. nov 2023

Paralen SUS sirup 7 ml 4 x denne? 🙏

parvinka0001
16. nov 2023

Paralen davam ako je na krabičke napísané

henriettv
16. nov 2023

15:2= 7,5
7,5ml 3x denne

andrea_82
16. nov 2023

Ja tomu nerozumiem. Tento problem s davkovanim vnimam uz par mesiacov, ze sa podchvilou nan niekto pyta. Vysvetlite mi, ako je mozne, ze na krabicke lieku je zle davkovanie? Ved tym ohrozuju deti, preco to uz davno neopravili alebo zle krabicky nestiahli z trhu?

luliu
16. nov 2023

@andrea_82 tam je minimálna dávka, čo zväčša nestačí 😉

yoxinka
16. nov 2023

@andrea_82
Mne to skôr príde, že ľudia sú tak zblbnutí, že namiesto čítania krabičky radšej kukajú internety … úplne šiši toto.
@luliu
Tak ja neviem, ale dávkovanie liekov riešim s lekárkou mojich detí. Áno, stalo sa, že mi lekárka povedala dajte toľko a toľko a bolo to inak ako na krabičke, ale neriešila som to s cudzími ženami, ktoré v živote moje decko nevidela a nič o ňom nevedia 🤷‍♀️

luliu
16. nov 2023

@yoxinka ten liek má na krabičke minimálne dávkovanie, nezaberá, keď dáš malo. Dáva sa polovica vahy. Upozorňujú na to aj pediatri, majú to aj v ordinácii na dverách. Lekár zväčša nepredpisuje liek na teplotu, takže neviem kde by ti to povedal, to nie sú ATB, na ktoré ti dá recept. A keď si prečítaš celý pribalovy leták, tak aj tam to je len to treba prepočítať, čo väčšina nerobí. A keď tak oprsklo reagujes na matky tu, ešte si asi nezažila, že by tvojmu dieťaťu nešla zraziť teplota práve kvôli zlému davkovaniu

yoxinka
16. nov 2023

@luliu
Ja mám tri deti a zažila som s nimi veci, ktoré by slabšie povahy možno ani nedali. Ale vždy som sa o zdravotnom stave radila s doktormi. Resp. ako prvé som čítala príbalový leták, že čo dieťaťu dávam a čo to má, resp. môže s ním robiť a ostatné info. Keď sa mi niečo nezdalo a nebola k dispozícii moja lekárka, normálne som volala do nemocky/na pohotovosť. Nie aby prišli, poradiť sa. Vždy mi povedali čo a ako.

saxana000
16. nov 2023

Takto

selena_luna
16. nov 2023

@yoxinka naozaj na to pediatri upozornuju dost casto. Nemuselo by byt tolko deti na pohotovosti, keby neboli poddavkovane nurofenom.
https://www.instagram.com/p/CK8Tk-Trqk0/?igshid...

nikasmile
16. nov 2023
andrea_82
16. nov 2023

@luliu aha, dik za vysvetlenie. Ja som myslela, ze je tam chyba a napisane vyssie davky.

euka210
16. nov 2023

Ja stale davam podla toho kolko pise na krabicke, podla vahy a nie veku, a nestalo sa mi za 12r, aby Nurofen nezabral.

handora
17. nov 2023

Nám nezabral keď som sa riadila dávkovanim na krabičke a dcérka skončila s febrilnymi kŕčmi v nemocnici,tak veľký pozor na to poddavkovanie,v nemocnici jej dali dokonca až maximálnu dávku 9ml až potom zabral,má 3 roky a 15kg

selena_luna
17. nov 2023

@handora chuda male :(