Ahojte len sa chcem uistiť ze spravne chapem a citam v starych diskusiach. Syn nebyva absolutne chorlavy a teraz na neho nieco prislo...ma 38.5 teplotu ale spi tak sa chcem pripravit ked vstane aby som potom po odmerani rovno mohla podat liek.
Ma 3r a vazi 15kg. Spravne urobim ak mu dam 6-7ml Nurofen sirupu, kazdych 6hod ak by o5 stupla teplota?
Dakujem pekne za radu. (Naposledy mal teplotu asi pred 1.5r cize to uz nepamatam ani jeho vahu ani vypocty podla coho som mu davala Nurofen🙈)
Ok teraz som uz uplne mimo...citam ten letak a pre 3r je odporucane 5ml 3-4x denne...tak ja potom fakt nerozumiem tomu dávkovaniu podla hmotnosti🫣
A v starsich diskusiach pisu ze ked lezali s detmi v nemocke tak im davali davku ako polovicu vahy. Cize 16kg dietatu dali 8ml...ale naraz ci za den?🙈 prosim o pomoc dakujem
@hipuska tento
Ja dávam pri takej váhe 7ml pri takej teplote lebo keď som dala 5ml tak mu stiahlo teplotu na 2 hodiny a potom vyskočila naspäť, tak vydržal aj tých 6 hodín
@petka1402 dobre cize 1 davka = 7ml Nurofenu ano? A tych 7ml (ak stupne zas) mozem opakovat po 6hod?🙈 ...prepac ze jak sprosta sa pytam ale som pomylena z tych vypoctov ze kolko ml a mg na den a kolko ml na 1 davku...
Ono tak najlepšie je mať rozostup tých 6 hodin a za ten čas hlavne dopĺňať tekutiny, mne doktorka radila keď už nepomáha nurofen tak striedať s paralenom, ale az keď stupne na tých 38.5, snáď vám to čím skôr prejde
Tady mas davkovani podle kg (maximalni davky) muzes si to stahnout ze stranek comamdelat.com - je tam davkovani sirupu i cipku paracetamol + ibubrofen 🙂
Pokud davas maximalni davky, tak co 8h a stridas s paracetamolovym sirupem
Z letaka.....preto neprekračujte odporúčanú dávku 20 - 30 mg / kg telesnej hmotnosti ani dĺžku liečby....
Ak vezmes tu vyššiu dávku (tá nižšia nemusí zabrať)
30mg/kg x 15kg = 450mg/denná dávka
1 ml obsahuje 20mg, z toho vyplýva 450/20= 22,5 ml/denná dávka.
22,5ml si rozdelis na 3 alebo 4 dávky ako máš potrebu. Ak rozdelis na 3 dávky (kazdych 8 hodín) vychádza to 7,5 ml jedna dávka
Áno polovica z váhy tak treba dať mne to už niekoľko dr povedali vraj na škatuľke je zle dávkovanie
Na 14 kg 5 ml. Neviem, ako je to teraz, ale v minulosti mal nurofen zle davkovanie v letaku. Dr v nemocnici nas na to upozornila, a vtedy mala dcerka 14 kg a davali jej 5 ml. Dennu davku nesmies presiahnut. Ak by ale teploty neklesali, striedaj. Raz nurofen, a potom mozes dat Panadol sirup, a potom nurofen... tak sa nepredavkujete ani 1 latkou. Ak budu pekne klesat, davaj iba nurofen podla max davky denne
@dididudu ved to! Nechapem ze tolko ludi (doktorov) to tvrdi a nic sa s tym nerobi.
Dakujem baby za pomoc🙏🏻
@hipuska ono neviem sama kde je pravda ale pamatam ze na pohotovosti ked sme boli pred tym 1.5r tak toto ni dr.povedala ze sa nemam orientovat podla toho co je tam napisane ale ze ona mi da rozpis. Cize bud to uz je opravene alebo nie...nepamatam aky bol ten rozpis vtedy. Kazdopadne asi by to mali viac zrozumiteľne napisat ked to nie je vela ludom jasne🫣🤷🏻♀️
Ono je to vyratane na tu dolnú hranicu. A ten leták sa nemenil 14 rokov čo mám deti.
No vravím mne aj na pohotovosť keď som volala nie raz keď deťom neustupovala teplota tak ako prvé sa ma pýtali koľko som im dávala a koľko majú kg a hneď ma zdrbkali že prečo tak málo, reku ako málo idem podľa škatuľky a potom aj naša dr nám to povedala a povedali celkovo nurofen nie 20mg takže paráda zase som sa dačo nové dozvedela 😂
Napíš aký máš nurofen, lebo sú dva. Koľko mg/ml