Nurofen čípok a jeho podanie 4 mesačnému bábätku

cibiother
15. okt 2012

Ahojte, prosim pomoc. Co sa moze stat, ak som svojmu 4-mesacnemu babu podala dalsi cipok Nurofen po 5. a nie po 6. hodinach? Strasne sa bojim, ci mu nejako neuskodi. Mali sme po ockovani zvysenu teplotu. Som sa poplasila a som si neuvedomila, ze este nepreslo sest hodin...stalo sa Vam niekedy?
Dakujem

andelok
15. okt 2012

@cibiother Podla mna sa nic nedeje, napr. aj na Paralenovych cipkoch je pisane, ze odstup ma byt 6 hodin medzi tabletkami a dnes mi pediatricka povedala, ze mozem kludne dat aj po styroch hodkach. Neplas sa, jedna hodina neublizi 🙂 Ale teplotu zrazaj az od 38,5..ak ma len mierne zvysenu, tak netreba davat cipky.

katren
15. okt 2012

@cibiother nic sa mu nestane...nestresuj 😉

mirkave
15. okt 2012

Jeden krat jedna hodina hore dole.nemalo by sa nic stat.nam lekarka odporucila pri vysokych horuckach striedat cipky-nurofen,panadol-to sa moze cca po 4 hodinach.dcera mavala nechutne vysoke dlhotrvajuce horucky,riesili sme to takto a nic sa nestalo.

cibiother
autor
15. okt 2012

Dakujem baby, ja som taka stresacka a potom aj porobim taketo veci. Trosku som kludnejsia, lebo niekde som tu raz citala, ze to moze poskodit oblicky, ale hadam ked az po piatich som dala dalsi, tak hadam to nie je take, ako keby som dala po hodine dvoch.

xlucia
15. okt 2012

@cibiother aka vysoka bola teplota?

cibiother
autor
15. okt 2012

37,8 mal. Asi som mu to ani nemusela davat, len tiez som pocula, ze po tych ockovaniach zvykne rychlo vyskocit aj vyssie tak sa moze preventivne dat. Dokonca viem, ze aj pred ockovanim zvyknu dat. Ze je to aj od bolesti a tak. No poplasila som sa, co budem hovorit...

nikolet_89
16. okt 2012

@cibiother mozes davat po 4 hodinach v pohode aspon podla mojej dr

cibiother
autor
16. okt 2012

@nikolet_89 dakujem Ti. Uz som kludnejsia.