Ahojte maminy.je mi hrozne a potrebujem nejak povzbudit.deti su chore a spravila som omylom hroznu vec na ktoru ked som zistilq stale na to myslim.mala 8mesacna ma vysoke teploty a maminy ja som jej dala nurofen cipok od 2 rokov🥹uvedomila som si to neskoro.zial bol mi pon manzel a jeho take veci nezaujimaju,len mi doniesol co som chcela.az mna potim napadlo ze to boli cipku pre starsieho.povedzte mi ze bude vsetko v poriadku a neublizila som jej.hrozne si to vycitam
Vyssia davka nurofenu nie je tak nebezpecna ako predavkovanie paralenom - na ten si davaj velky pozor. Neviem ake davkovanie pisu na cipkoch, ale na sirupoch nurofen je naozaj pisane nizsie ako by malo byt...takze ak to plati aj o cipkoch, mozno si ani davku neprekrocila - davkuje sa podla kil nie podla veku.
@maria898 veď si zavolaj na detskú pohotovosť a poraď sa s lekárkou alebo sestričkou
+421 2 54 774 166 (TIS) necekej a volej. Tam ti reknou, co delat a budes klidnejsi 🙂
tak uplne denna davka to asi nebude, ved kolko ma tvoje 8m dieta kg? Davka je 30mg/kg za 24h. Teda takyto capik sa dava dietatu nad 12kg. Osobne si myslim, ze sa nic akutne nestane, je to hlavne zataz na pecen, takze pozor aby sa to neopakovalo, teraz treba dieta pozorovat podla priznakov predavkovania vypisanych v spc lieku.
Treba si vzdy zavolat pre radu bud na TISku alebo normalne na pohotovost, poradia ti. A manzela dorazne! poucit ze nie je jedno co dietatu dame a ze mame viac druhov lieciv…
@maria898 jasné že mu nič nebude,aj tak je tam napísané nizsie dávkovanie ako vravia lekári....neboj klud