Je to mozne ze synovi neurobili skrining cystickej fibrózy? Narodil sa v roku 2021. Hovorila som to pediatricke, ona povedali že museli by robiť. Jeho kartoteka je teraz u mňa doma, ale tam nikde nevidím že CF negatívny alebo neviem.
Máme problém s potením, jeho hlava, čelo dlaň a patok je slaný, čiže veľmi sa bojím že ma CF.
Už sme boli na potny test, zatiaľ nemáme výsledky.
Viem ze mu pichali do nozicky, len v kartoteke ma len ten KH, CAH, a FKU - neviem presne ako sa volaju, Ale CF nikde nie je napisany. Zajtra Volám do BB, budú mi poskytovať info aj cez tel?
@lily14 nič nie je povinné
@tedina7 všetko sa vyšetruje pri tomto jednom vpichu, je to 13 metabolických chorôb. Ak mu pichali do pätičky, a v zdravotnej karte má výsledky ostatných, určite mu vyšetrovali aj CF. Niekedy bývajú výsledky nejasné/skreslené, ale vtedy sa odber opakuje. Rieš to so svojou pediatričkou, neviem či v BB podávajú info telefonicky a hlavne či budú ochotní vyhľadávať info na počkanie.
Pytala som pediatricku, Ale o a je taka nepomocna. Musim najst inu pediatricku.
Výsledky v karte ale nebudú. Oni ich zvyknú poslať len ak sú pozitívne, alebo na vyžiadanie lekára. Poprípade, ak vyšli predtým negat alebo sa nedali určiť, tak pošlú výsledok, či je to oka. Inak ho nezvyknú poslať. Takže ak ho nemáš, tak je to oka
Nášmu brali 3x, v karte je založený iba posledný, kde je všetko negat
Cystickú fibrózu falosna pozitivita
@tedina7 nepichali mu do nožičky si nepamätáš?