ahojte.našej malej pri narodení zistili šelest na srdiečku.Boli sme teraz v štvrtom mesiaci na kontrole a dok.povedala že je to dobré ,ale máme prísť na sono že je tam nejaká štrbina .nerozumiem tomu celkom nemáte niekto podobný problém?
ahol nika nasmu malemu tiez zistili ze ma na srdiecku selest ked sme boli na kontrole ten otvor ma tam stale neuzavrel sa mu este a tak o 8mes mame tam ist znova vraj by sa mu mala ta dierka uzatvorit.
vieri, a kolko ma tvoj maly?
moj ma 8tyzdnov
a to az o 8 mesiacov mate ist znova??Tak neskoro?
Vieri a odkial si?
z moldavy nad bodvou tak nam povedala doktorka a ty si odkial.
My sme z KE.Inak k tej nasej kardeologicke chodia deticky z celeho vychodu, dokonca vcera tam bolo dievcatko co skolabovalo, az BA.Ona je najlepsia z celeho kraja.Ona robi aj na detskej JIS-v Novej 😉 My s Nelkou sme boli ked mala 3 tyzdene, potom 8 tyzdnov, potom 4 mesiace a terz na 8 a pol mesuaca a mame prist v septembri najblizsie.Aj s Timeikou som tam chodila a od 2 roku chodim s nou raz za rok.Im sice nic nenasli , su uplne zdrave, ale ja mam srdc.vadu na ktoru som bola operovana, tak chodime koli tomu, aby som mala klud na dusi. 😉
a my ideme vo stvrtok 😉
Drzime palce Jani 😉
nika, novorodenecky selest nie je nebezpecny, zmizne individualne u kazdeho dietata, mojmu malemu zmizol do 24 hodin po narodeni a mojej svagrinej az v 8. rokoch... pokial tam nie je ina vaznejsia srdcova chyba tak sa naozaj nemusis bat 🙂
a ked sa mu ta dierka nezrastie?
Jani, na to nemysli!!!!!Uz som ti o tom pisala 😠 😠 😠 😀 😀 😀 😉
neni zla vsetko nam vysvetlila a ze by sa mu ta dierka mala zatvorit tym ze je este maly a nevyvija taku namahu lebo len lezi a papa.my tam ideme v auguste.
Ahojte baby, tak aj my sme sa narodili s dierkou v srdiečku a doktorka to počula ako šelesť, chodíme pravideľne na kontroly kardiologičke a sleduje nás, neberiem to vôbec tragicky, lebo všetci hovoria, že to sa zacelí 😉 . A podľa dr. je úplne ok, zlepšuje sa to, dierka sa zmenšuje, tak som zvedavá, ako to bude vyzerať pri ďalšej kontrole.
kazde babo sa rodi s dierko v srdiecku,len sleduju sa tie deti, ktore ich maju o cosi vacsiu ako ma byt 😎 😉
aj my mame selest na srdiecku, ale boli sme na ekg a malo by byt vsetko v poriadku... kardiologicka, aj pediatricka mi povedali, ze je uplne mini a dokonca na poslednej poradni ho lekarka uz ani nepocula, tak snad sme uz z toho vonku 🙂
My sme to tiez mali a v 4 mesiaci nam doktor povedal ze je to uz ok ale radsej este na kontrolu v 8 mesiaci takze teraz sa chystame ale verim ze je vsetko ok 🙂
My mame tiez na srdiecku selest, zistila to doktorka potom sme boli na EKG a na kardiologii.......je to malinke a teraz ideme na kontrolu ked bude mat mala 6 mesiacov.Doktor povedal ze to sa zaceli...........
My sme boli na kontrole 2 krat, v aprili ideme znova. Doktor povedal, že na kontrolu budeme chodiť štrťročne a sledovať to. Vraj to býva u detičiek normálne a do predškolského veku sa to "spraví". Tak dúfam, že to bude OK
nie je toto nahodou tema o tom istom?
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
Neboj nic.Kazde dieta ktore sa narodi ma v srdiecku dieru, inak by v brusku neprezilo.A vekom sa to potom ta dieara uzatvara.Timeike to skoncilo pred 6 rokom 😉 Ja chodim s dievcatami pravidelne na kontroly.Akurat som vcera bola s Nelinkou.Lekarka bola nadmierne spokojna 😵