Novorodenecké akné u skoro štvormesačného syna

lucijalucy
29. okt 2020

Ahojte.
Syn má skoro 4 mesiace a cca pred mesiacom sme boli u kožnej lebo sa mi už nezdalo, že by novorodenecké akné malo pretrvávať tak dlho. Kožná nasadila liečbu: ráno dať Zineryt a večer po kúpaní dať Ichtyolovú masť. Trochu to pomohlo, ale vyrážky sa tvoria naďalej i keď v menšom množstve. Skôr mu ostávajú fľaky po vyrážkach. Vraj ak to nepomôže, je možné, že by to mohlo byť spôsobené umelým mliekom a intoleranciou a mám vyskúšať nejaké hypoalergénne mlieko. To sa mi nezdá, nakoľko tie vyrážky mal už aj počas dojčenia do jeho 2 mesiacov a to bol čisto na materskom mlieku. Je ešte šanca, že mu tie vyrážky prejdú? Že bude mať peknú pleť? Už teraz si vyčítam že ako vyzerá a že za to môžem ja.. chcem mu pomôcť. Stretli ste sa s tým, že by bábätko malo tieto vyrážky až tak dlho? Ďakujem za ochotu poradiť a váš čas 🙏🏼

kikuska1010
29. okt 2020

Syn mal akne od 2 mesiacou červene fliačik taky vačši na 1 ličku ...
Išla som k dr ... a dala nam mastičku HOLTOU KREM a nezaberalo ....
Zmenila som dr ked mal asi 12 mesiacou . Mal to stale nova dr nam zobrala krv a nakoniec alergia na mlieko a mliečne výrobky .
Poslala nás na Gastroenteorologiu zobrali krv a alergia na mlieko a mliečne vyrobky sa potvrdila ...
Dala nám kremik EXCIPIAL a sirup AERIUS a špecialne mlieko na predpis NEOCATE v roku 2018 .
Do meaiaca ekzem zmizol spapal termix mlieko žiadna reakcia ...
Bude mat syn o 1 mesiac 4 roky a od vtedy sa neobjavil ...
😊😊😊😊
Držiim palce nech to nieje Váš pripad ... tiež nam 1 obvodna vravela že len akne ... dobre si to odsledujte
A skuste to hypo mliečko.

domka1205
29. okt 2020

@lucijalucy my Sme tiež mali problém s akne,používali sme holtov krem a kúpila som avene termálnu vodu v spreji,niekde som sa to docitala,že pomáha..

domka1205
29. okt 2020

@lucijalucy a ešte ovseny kúpeľ dr odporúčala namiesto peny pre babatka..