Novorodenecké akné

nikola81
28. jún 2022

Synovcov syncek ma 2 tyzdne a toto ma na tvaricke. Ma to opuchnute a zapalene. Na pohotovosti povedali ze to vraj nic nie je, ze to zmizne. Vraj novorodenecke akne uz mal. Nema niekto skusenost?

nikpa
28. jún 2022

@nikola81 novorodenecke akné môže mať aj do po roka kým sa koža úplne vyčisti, moze mu ešte všeličo vyrašit. Môj mal takú nepeknú tváričku dosť dlho. Pokiaľ nevidíš, že ho to volako obmedzuje, svrbí tak by som verila čo ti povedali na pohotovosti. Ale ak sa ti to aj tak nezdá, najlepšie ísť ku kožnej.

anavixy
28. jún 2022

Možno repíkové obklady, tie vysušujú, dávajú sa aj v pôrodnici na vyrážky na telíčku, má toho dosť a na blbom mieste 😏 novorodenecké akné je bežné, odoznie samo, niekedy to trvá, ale 2 týždne vôbec nie sú dlho. Určite obliekať vzdušne, nech sa nepotí, aj tvár a viečka sa potia, umývajte mu tváričku aj cez deň čistou vodou.
A prosím ťa, toto nepatrí na pohotovosť… choďte ho ukázať obvodnej pediatričke, tam aj tak pôjde onedlho na poradňu, ale nie na pohotovosť s vyrážkami 🙄 zbytočne tak malé dieťa nosiť v tomto teple medzi ľudí do nemocnice…