Ahojky.Jedna moja znama ma 2mesačneho syna a že už 2tyždne nevie kakať sám iba ked mu pomôžu,cez deň kojí a v noci 2x dostava UM Bebu a potom zas kojí.Vedeli by ste poradit?dakujem
V prvom rade poradim dojcit aj v noci aspon raz, je to prospesne pre tvorbu mlieka.
Nevie kakat sam znamena ze ho zapeka alebo len nekaka kazdy den? Ak ide len o to ze nekaka denne alebo pravidelne, ale neboli ho brusko, nenafukuje ho a je spokojne, vobec to nevadi.
Ak ho zapeka, na stolicu ho nuti ale nejde mu to, skusila by som vymenit Bebu za ine mlieko, to ako prve.
Co sa tyka kakania, probiotika (nie biogaia) a cvicenie nozickami pri kazdom prebalovani a potom aj pri samotnom kakani pritlacit nozky resp. drzat ako pri bezplienkovej metode. Niektore deticky bohuzial maju tento problem a nepomoze nic, len cas (moje dieta bolo rurkovane viac ako pol roka, sama kaka od necelych 10 mesiacov a az teraz par tyzdnov ma konecne taku stolicu, ako by babatko malo mat).
Moja bola tzv. bezzvyskove dieta, vsetko co zjedla to spotrebovala a nekakala aj dva tyzdne. Nebolelo ju brusko, nepucila sa. Cestou zbytocnej "pomoci" som sa vybrat nechcela lebo dieta si moze na rektalnu rurku zvyknut a neskor mat problem sa samo vykakat, takze na to pozor.
Tiez sme davali bebu (AR) na noc a cim viac Beby pila tym castejaie 💩 chodilo.
Inak kamilkovy caj zmakcuje stolicu, ak ma bobky. Ak ma normalnu stolicu, nevidim dovod na rektalnu rurku.
On ze vraj tlaci a je nervacik kvoli tomu
@beata_k rada sa dovzdelavam, mame link na nejaky clanok? Studiu? Pokial viem, caste pouzivanie rurky oslabuje svaly zvieraca. Ak to bolo vyvratene rada si o tom precitam.
@lilla23 Nech skusia kamilkovy caj, ja som davala cez odmerku od nurofenu po 1 ml pomalicky. A aj to malo co vypila jej vzdy velmi pomohlo.
@lilla23 chapem, ale najviac hormonu prolaktinu ktory je zodpovedny za tvorbu mlieka je v noci, preto by bolo fajn, keby aj v noci dojcila, aby mozog vedel ze treba zvysit produkciu. Celkovo treba casto prikladat, aby sa tvorba zvysovala. No ja by som urcite zmenila znacku umeleho mlieka a dala probiotika, ak este nedava. A aj rada s kamilkovym cajom (malicko) je super.
@banalu Kde pisem kazde??? Ale ked sa mi trapi dieta, tak na neho nebudem len tak pozerat. Neviem, z coho mate certifikat, ale prosim vas nestraste neskusene matky katastrofickymi scenarmi. Je to bezna! prax ak nezabera nic ine. Stale lepsie ako prehanadla, ktore poskodzuju mikrofloru v creve.
@beata_k ved autorka pise, ze mu pomahaju pri kazdom vykakani sa - tak reagujem na to co pise autorka, coho ste sa chytili nespravnym koncom.
Kazdopadne, ani vy nemusite robit z komara somara a citat s porozumenim. Ak sa pri detoch bude pouzivat "pomoc" pri kazdom kakani tak to nie je dobre, jednorazova, nie casta pomoc je v poriadku, zas neprehanajme, ze treba nechat dieta nech sa trapi, ale treba aj trochu prevencie pred tym nez strcim dietatu trubicku do rekta 🫣
@lilla23 bábätka ak spotrebujú všetku stravu, tak nemusia kakat aj 10 dní... aké je babatko? Je plačlive? Má tvrdé bruško? Prečo mamička kombinuje kojenie a UM? Nemôže ho z neho zapekať?