Novorodenec - hysterické záchvaty plaču

diskuterka22
24. okt 2024

Ahojte,
v skratke: 2-tyzdnovy novorodenec, cely den nekaka a potom poobede spusti plac, ale vyslovene vrieska, zajakava sa, je cela cervena, ruky nohy vystiera a je akoby v krci. Takto je to uz druhy den. Absolutne nijak ju neviem utisit, iba ju dat na prsnik. Myslite, ze je to OK alebo tym, ze ju davam na prsnik jej to zhorsujem, kedze pije do nemoty?
Davam jej inak aj espumisan ale asi jej to nepomaha. Rektalnu rurku som zatial nechcela pouzit.

xlucia
24. okt 2024

treba cvicit s nozickami a masirovat brusko

zuzkaa1991
24. okt 2024

@diskuterka22 koliky

colsami
24. okt 2024

Espumisan niekedy robi horsie.
Maj doma cipky Lecicarbon (davala som normalne nakrajanu tretinku alebo polovicu, bohate staci) - ak ma problem sa vykakat, pomoz jej. To je naj, co nam pomahalo ak boli problemy s kakanim. (Nie, nie su navykove ani nic).

barka1
24. okt 2024

@diskuterka22 nepomoze tesne zavinutie?

diskuterka22
autor
24. okt 2024

@xlucia jooj to som skusala x-krat denne ale nic.. par krat poprdkala ked som ju mala na tigrika a hojdala ju... to masirovanie bruska - ma ho dost tvrde, ked sa ho dotknem tak zacne plakat este viac..

diskuterka22
autor
24. okt 2024

@colsami dakujem pekne za tip

diskuterka22
autor
24. okt 2024

@barka1 mozem skusit, ale zavinovacku celkovo nema rada mat na tesno od zaciatku..

evcagabi
24. okt 2024

Po mojich cerstvych skusenostich by som poziadala dr o vyter. Mala som rovnaky problem s malou ked mala 3t a boli z toho premnozene patogenne ecoli. Musela sice vybrat atb ale odvtedy je to jedno spokojne, vysmiate babatko. Tiez mi kazdy hovoril, ze koliky a u babatka je to bezne ale ja som hystercila a dobre som urobila

gleep1
24. okt 2024

Je veľká šanca že dr ti povie že to sú koliky a ze to ma každé tretie bábätko a práve v tom veku ako píšeš začínajú a môže to trvať niekoľko mesiacov. To že nekaka celý deň nevadí, dojčené bábätko môže kakať aj každé 4-5 dni. Moja dcérka kakala tak každých 4-5 dni a koliky nemala, to nemá s tým nič. A podľa štúdii deti čo majú koliky ani nemajú viac plynu v črevách a espumisan nemá moc ako pomôcť. A tak isto podľa štúdii čo na koliky zaberá sú probio BB12. Ja som dávala obom dcéram od pôrodnice a obe boli šťastne bezproblémové bábätka.
Ak ju prsník upokojí tak jej ho daj, nič jej nezhoršujes, môžeš byt rada že aspoň niečo pomôže, väčšinou nepomôže ani to.