Ahojte, neviem nikde nájsť nič k tomu keď sa novorodenec narodí bez nechtov na nohách. Naša má 2.5 mesiaca a keď sa narodila nemala nechty na nohách len nechty na palcoch a ostatné prsty bez nechtov. Na rukách je to ok, rastu strihame. Ale.co.tie.nohy? Mali ste.to.prosim.tiez.tak.? Ďakujem
podľa mňa s tým nič nespravíš..asi je to vrodené
Ale ved to je len "opticky" problem, nie?
moja už bude mať 4 mesiace a na nohách sme ešte nestrihali.. má také úplne mini pidi... tiež skoro neviditeľné... zato an rukách aj 3x do týždňa striháme
@mamikas to ti mali hned v porodnici povedat. Moja mala jeden prstek na nohe pretlačený k druhému, mysleli ze to bude mat zrastené ... ako predcasniatko je narodená. Hned na druhy deň to na izbe doktorka so mnou riešila. Ešte pri odchode mi to bol pozerať lekar, lebo pisal spravu a mala to uz ok. Cize aj toto si mala mat podla mna v sprave. A pediatricka co na to??? Tiez jej to 2,5 mesiaca nevadilo???
Môj brat nemá necht na jednom prste na nohe. Ostatných 9 má normálne. Takto sa narodil a nikdy mu ten jeden nedorástol. Je to len estetický “problém”. Keby nevieš, ani si to nevšimneš.
Mne na malickoch na nohach nedorastli a vzhladom na vek uz nedorastu… nikdy som to neriesila.
Ma lozka nehtov, alebo ani tie?
Kazdopadne, ako baby pisu, je to len esteticky problem.
@mamikas a to ste v pôrodnici resp doma skorej nevšimli? Pediatričke nespomenuli?