Novorodenec bez nechtov na nohách

mamikas
15. aug 2022

Ahojte, neviem nikde nájsť nič k tomu keď sa novorodenec narodí bez nechtov na nohách. Naša má 2.5 mesiaca a keď sa narodila nemala nechty na nohách len nechty na palcoch a ostatné prsty bez nechtov. Na rukách je to ok, rastu strihame. Ale.co.tie.nohy? Mali ste.to.prosim.tiez.tak.? Ďakujem

stellarstar
15. aug 2022

@mamikas a to ste v pôrodnici resp doma skorej nevšimli? Pediatričke nespomenuli?

irusa
15. aug 2022

podľa mňa s tým nič nespravíš..asi je to vrodené

noami12
15. aug 2022

@mamikas kamoška co ma syna on nemal nechty, vo Viedni jej povedali doktori že to preto lebo prestala fajčiť v tehotenstve a že to všetko ten bordel išiel na plod.
Ale nechty mu začali rast keď išiel prvý x k moru 🙂

lea43
15. aug 2022

@mamikas klud,skus sa poradit s pediatrickou,urcite neskor dorastu,vsetko bude ok,zaklad ze dietatko je zdrave 🙂

anjelicek26
15. aug 2022

Ale ved to je len "opticky" problem, nie?

veronika3110
15. aug 2022

moja už bude mať 4 mesiace a na nohách sme ešte nestrihali.. má také úplne mini pidi... tiež skoro neviditeľné... zato an rukách aj 3x do týždňa striháme

mamikas
autor
15. aug 2022

@lea43 hej to už plánujeme konečne sa spýtať priamo,doteraz to neriešila ona ani v pôrodnici a to ju prezerali poriadne,tak sme si hovorili že ok dorastú...no.zatial žiadna zmena tak sa.pytam vás🙂

mamikas
autor
15. aug 2022

@noami12 zaujímavé zdôvodnenie 😄 ja som.nic.take.nerobila, bábo úplne zdravé atď akura5 tie nechty chýbajú, dufam že zatiaľ

lienka.7
15. aug 2022

@mamikas to ti mali hned v porodnici povedat. Moja mala jeden prstek na nohe pretlačený k druhému, mysleli ze to bude mat zrastené ... ako predcasniatko je narodená. Hned na druhy deň to na izbe doktorka so mnou riešila. Ešte pri odchode mi to bol pozerať lekar, lebo pisal spravu a mala to uz ok. Cize aj toto si mala mat podla mna v sprave. A pediatricka co na to??? Tiez jej to 2,5 mesiaca nevadilo???

mamikas
autor
15. aug 2022

@lienka.7 Babo narodené normne v termíne🙂 pediatricka.v pôrodnici riesila či nemá zarastený jeden článok prstekov na nohe a vôbec nič nepovedala k nechtom,.tak sme.to brali že.OK. pediatricka obvodna to tiež zatiaľ vôbec neriesila 🙂

lienka.7
15. aug 2022

@mamikas a ty si sa nepýtala????

tinkavvv
15. aug 2022

@mamikas ak aj by nepovedali nic, tak by som sa spytala. Ja neviem, ja som sa vypytovala na vsetko, co ma napadlo a to mam druhe dieta. Ved na to tam su.

ava11
15. aug 2022

Môj brat nemá necht na jednom prste na nohe. Ostatných 9 má normálne. Takto sa narodil a nikdy mu ten jeden nedorástol. Je to len estetický “problém”. Keby nevieš, ani si to nevšimneš.

noami12
15. aug 2022

@mamikas tiež som na ňu pozerala že to čo povedal 😀 ale kto vie, možno že to mohlo súvisieť s tým naozaj netuším..
Ale teda chlapcovi začali rásť až keď ho zobrala k moru, každopádne držím palce hlavne nech je zdravučký ❤️

olimuc
6. aug 2023

Mne na malickoch na nohach nedorastli a vzhladom na vek uz nedorastu… nikdy som to neriesila.

sonnenshein
6. aug 2023

Ma lozka nehtov, alebo ani tie?
Kazdopadne, ako baby pisu, je to len esteticky problem.