Mam ísť zajtra domov s novorodencom a doma chore 3 ročne dieťa. Máte niektorá skúsenosti, či sa dá spolu fungovať v domácnosti bez toho aby sa novorodenec nakazil? Staršieho nemám kde dať
Normálne by som išla domov,nestresuj seba ani dieťa
Toto bude už bežné fungovanie
Však určite veci ako bozkávanie novorodenca vynecháte a hotovo ...žiadna izolácia
Novorodenec ma skvelú imunitu z toho kolostra, ak dojčis. Vôbec by som sa nebála
Dojči ho čo najviac.
Máš dve deti, budú od seba choré neskôr alebo teraz. Nemáš čo riešiť.... Choď domov, veľa dojčí, určite by som staršie nikde nedávala mimo, ako by sa cítil ....
My sme prisli s porodnice a manzel s 3 rocnym mali covid. Ja som ho dostala tiez ale babo nic bolo ok. Neboj nic len vela dojci. Drzim palce 😊
My sme mali to iste, novorodenec sa nenakazil, bol dojceny 😉
Ja takisto som išla z porodnice a dcéra aj muž brutal chorí, bábätko bolo v poriadku, tiež som sa bála ale fakt hlavne dojči...držím palce 🙂
Nedá sa odkladať jedno dieťa inde alebo utekať z domu keď starší ochorie. Veľa z nás to tak malo a dá sa to zvládnuť, ja som ich separovala do izieb ale moc to nepomáhalo. Vždy sa nakazil aj malý. Verím, že jeho imunita si to bude pamätať keď nastúpi do škôlky 😀
Ja som tyzden po sekcii mala koronu,maly pil moje mlieko,nedostal ju. Po 2t doniesla dcerka koronu zo skolky,liskala sa mu objimala,nedostal ju. Ona chora pomaly kazdy mesiac zo skolky,on prvy raz v polroku aj to nesuviselo s tym ze by ho nakazila ona.
Stačí dat staršieho spať do inej izby ako bude novorodenec a zavesiť ho na krk🙂ockovi.to predpokladá,že ocko bude doma nie v práci.