Novorodená dcérka nepriberá

25. nov 2021

Zienky, prosim o radu. Mame 10 dnovu krasnu dcerku, vsetko by bolo v poriadku, no malicka odkedy sme prisli z porodnice vobec nepribrala (resp. Mozno par gramov este stratila :( ). Pije myslim dobre, no ked je najedena, tak do nej mlieko nedostanem ani ked sa postavim na hlavu. Musi chciet ona. Prsia mam naliate, po kojeni si este viem aj odsat, mlieka malo nemam. No neviem, ci jej staci menej alebo co… cika dostatocne, aj kaka… samozrejme viem, hmotnost musi rast, takto to nie je v poriadku, len ja neviem co mozem pre to urobit. Pri synovi sme tento problem nemali, on priberal najviac ako slo, tak som teraz uplne stratena…

majamat
25. nov 2021

po narodeni mnohe deticky schudnu,a z potom zacnu priberat. vacsinou sa prepustaju uz z porodnice z nizsou ahou, ako mali pri narodeni.

uriva
25. nov 2021

Ja som mala podobne - kúpili sme si váhu a vážili. A tam sme zistili, že slečna pije málo, aj keď je dlhšie pricucaná, tak som najskôr dojčila fakt že dlho alebo odsávala a dávala z fľaše a dokrmovala aj umelým mliekom - aj keď svojho som mala dosť.

autor
25. nov 2021

@uriva presne tomu umelemu sa chcem vyhnut, ked svojho mam dost, najradsej by som sa aj tej flasi… len neviem ako ju presvedcit, nech viac taha… lebo tiez asi len tam vidim problem. (Vypije tych 40-60 ml na 1 krat podla vazenia..)

uriva
25. nov 2021

Skús teda pozrieť Mamilu, prípadne im napísať, možno poradia.

enoula
25. nov 2021

Ak je spokojná, plienky su pocikane, tak ešte pockaj, nestresuj dopredu. Mozno sa to o chvíľu rozbehne

autor
25. nov 2021

@enoula ja by som aj, mala je kludna, v poriadku, no o tyzden mam volat doktorke, tak nech jej poviem uspokojivu info… a zas, nechcem to uplne podcenit

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
enoula
25. nov 2021

Este mi napadlo, porovnavas s pôrodnou vahou alebo tou po príchode domov z pôrodnice.. lebo tam moze byt dost rozdiel

autor
25. nov 2021

@enoula s tou po prichode domov. Narodila sa s 3500, prepustali nas s 3280, teraz ma cca 3250, zajtra bude tyzden co sme doma.

autor
25. nov 2021

@viestta tiez som mala pocit, ze pije dobre, resp. kolko potrebuje. Ak ma dost viac do nej nedostanem, skusala som aj “nasilu”, akurat to vygrckala… a zas ked vstane a je hladna, da o sebe vediet. Ona fakt dost kaka, asi vsetko vykaka… no vies ako, ta hmotnost sa vobec nehybe, pritom o chvilku by sme nali byt aspon na porodnej vahe…

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
enoula
25. nov 2021

Ale veď to ste ešte len 6dni doma, zatiaľ jej to asi staci 🙂 no nasilu jej nedas asi 🙂 ešte pockaj, rozbehne sa

mogaa
25. nov 2021

odsaj si mlieko a po paaní z prsníka, ponúkni ešte tvoje odsaté z flaše...niektoré deti sú slabučké a envedia si vytiahnuť z prsníka toľko čo potrebujú, skús dokrmiť s flašou(najmenší cumlík), dieťa pri kojení ak zaspáva budiť aby ťahalo, lebo veľakrát pri papaní zaspí, striedať prsníky....

akbara77
25. nov 2021

Aj my sme to mali. Treba kontaktovať laktacnu.Nasa sa dojčila pol dna a nepribrala...chudla, napokon vysvitlo,že iba dudlala. Laktacna je najlepšia investícia....

autor
25. nov 2021

@viestta u pediatričky sme boli včera, v podstate tomu dala týždeň čas, že mám malú prevážiť občas a budeme si volať. Malú sa snažím prikladať aj častejšie, ale ona proste kým nemá hlad, tak nepije...

autor
25. nov 2021

@mogaa vieš, pokiaľ to bude možné, rada by som sa fľaši vyhla... Keď ja nemám pocit, že ona by ešte chcela, ale nevládze ťahať. Práveže ona proste keď má dosť otočí hlavu a nie a nie... Zavrie pusinku, môžem jej tam ten prsník (kľudne aj druhý, plný) pchať a ona neotvor a neotvorí...

autor
25. nov 2021

@akbara77 chystám sa zavolať. A aj pôsobila hladná? Lebo naša nemá potrebu nejak dudlovať práve, ona sa napapá (aj počujem ako prehĺta) a potom často aj pustí...

panizima
25. nov 2021

Musíte si na seba zvyknúť a dopriať si čas. Každé dieťa je ine

andreatytler
25. nov 2021

Urcite si zavolaj laktacnu konzultantku.
Nas syn napriklad nevladal tahat, lebo bol hypotonicky a pri kojeni sa tak unavil ze zaspal aj ked bol este hladny.

deti95060810
25. nov 2021

skús kojiť častejšie.

akbara77
25. nov 2021

Veľa plakala, nevedela som, či od hladu alebo kolíky. Bolo to strasne obdobie.

zltalienka
26. nov 2021

Koľko krát do dňa (za 24 hodín) sa dojčí?

ckatka
26. nov 2021

Daj si ju do satky a nauč sa kojit v šatke. Mne to veľmi pomohlo. Tam vydržal najdlhsie

marilora
26. nov 2021

Urcite vyhladat laktacnu poradkyňu. Moja mala sa narodila z nižšou porodnou vahou a bolo dôležité aby priberala, aj napriek tomu , ze som mala mlieka dost tak som aj prikrmovala . Kojila som ju kazdu hodinu v noci kazde dve hodiny. Ked som nevladala dala som je malu fľaštičku HIPP mliecka. Dôležité je dieta prikladat tak casto ako sa da .