Ahojte maminky, syn má 4 roky ale odmieta fukat nos keď je chorý, nechce ho dat ani odsat vysvetľujeme skušame no nič nezaberá. Nebýva často chorý ani keď nastúpil do kolektívu ale problém je, že dycha na ústa a sam pociťuje že sa mu cez nos zle dýcha striekame sprej sterimar pravidelne ale žiaľ nevidím nejakú zmenu. Mate nejaký typ ako ho naučiť fukat nos poriadne alebo to bude tým ze sú zväčšené mandle a radšej ísť k lekárovi. Momentálne je už zdravý akurát poťahuje nosom a počuť že ten nos je upchaty. Určite to budem riešiť s lekárom len som chcela poznať nejaké vaše rady typy a skúsenosti... Ďakujem 🩷
Ja skoro 6 ročnej odsávam, keď je chorá...resp. zapnem vysávač a ona si sama nos vyprázdni...vie vyfúkať nos, len keď má husté sople počas choroby, tak jej to ide ťažšie a sama si vysávač vypýta...tak hádam do 18tky to takto robiť nebude 🤷♀️ nehrotím to...vysajeme a pohoda...
@anna777115 No budeme musieť nejak odsavat ten nos aj keď to bude veľký boj 🤣
Odsavam bude mat 6r uz vie lepsie fukat ako napr pred rokom ale stale to neni ono….
@evka_29 dobre vela morskej nastriekat a dobre vysaj par x denne
@biglovemom skúsim mu dnes dat morskú vodu odsat a potom. Nasivin a uvidíme ak nie zájdem za lekárom nech nás pošle na orl
Niekedy pomôže preplach slanou vodou (konvička), ale niekedy nie, ak sú veľké nosné mandle. Ja mám skúsenosti s deťmi, že sa neoplatí odkladať výber nosných mandlí. Dcéra dokonca nebývala ani často chorá, len klasika, a úplne náhodne sme zistili, že nepočuje (čítala Knihu s albi perom a vždy si davala pero az k usiam). Vyšetrenia a áno, treba vybrať mandle. Mala krátko 2 roky. Počas operácie prišiel za mnou doktor operatér, že tie mandle mala tak veľké, že jej zdeformovali zvnútra bubienok, či tú ušnu trubicu... A plno gleju, co jej to nevytekalo... Rok sa jej ušká uzdravovali. A ako následok je, že vždy, keď prechladne, zápal uší... Sú jednoducho oslabené. Čiže za mňa, ak sú indikácie, dieťa nevie dýchať nosom, dokonca v noci chrape, nečakať s výberom.
@evka_29 Treba, odsavať. Takéto deti, ešte nedokážu vytvoriť, taký podtlak, ako dospely človek, preto nedožu úplne vyprázdniť nos.