Ahojte,aký názor alebo aké máte skúsenosti s výberom nosných mandlí. Syn má 4 roky, minulý rok bol viac doma ako v škôlke. Neustále laringytida. A tento rok bol týždeň v škôlke a sme doma,lebo ešte ...už teda konečne vykasliavame po opäť silnej laringytide. Odporúčanie máme od krcneho.Dakujem
Dcére vyberali krátko pred 5. narodeninami.
Odvtedy vôbec nebývala chorá, potom som ľutovala, že sme ich nedali vybrať skôr
@hnikoletah môjmu zbrusovali nosnú mandlu laserom. Prestal hovoriť nosom a prestal v noci chrapat. Ale častá chorobnosť mu ostala.
Držím palce!
@ria_s Zákrok trval cca 20 minút v celkovej anestéze zmenšovali krčné a vyberali nosnú mandľu. Boli sme na jednodňovke, cca o 16stej sme išli domov.
Preberanie z anestézy, bola najhoršia časť, dcéra bola nervozna, mierne dezorientovaná, ale nezvracala. To trvalo cca hodinu. Potom už úplne v pohode.
Na druhý deň bola fit akoby jej nič nerobili, slovo oddych ona nepozná, takže som ju ešte deň len mierne "krotila" a potom už fungovala úplne normálne.
@ria_s hlavne sa treba pripraviť na veľa plaču a bolesti po prebratí. Ohľadom stravy len kašovité jedla dávať,aj keď sa dieťa bude cítiť na hustejšie a pevnejšie jedla . Potom treba sledovať teplotu, zápach v ústach a rozprávanie ak bude huňať tak volajte do nemocnice kde ho operovali alebo detskej doktorke.
@sonicka96 tak snáď od bolesti potom mu niečo dajú,aknie, môžem dať Nurofen
@hnikoletah odporúča sa Paralen, Panadol, nie Nurofen.
@hnikoletah budu mu dávať asi po hodinách do žili od bolesti ale niečo bude cítiť🙂 a doma ani môžeš Paralen ,panadol,nurofen a aj algifenove kvapky ale počet kv. ti musí povedať doktor lebo to je na váhu. Môj mal 14kg a mohol 9 kvapiek 3x denne 🙂 a potom sa tiež nezľakni ak ti nebude chcieť otáčať hlavou hore alebo do boku. Môj mohol otáčať hlavou až po cca mesiaci 🙂
Tak už sme objednaní na jednodnovu chirurgiu v BB 8.11.2022 ,o 9 ráno prijem a o 14tej domov.Snad nám to pomôže
Synovi vyberali mande pred koncom školského roka21/22.. tento školský rok 22/23 nechýbal v škôlke zatiaľ ani raz zatiaľ čo minulý rok s mandľami bol 3 dní v škôlke a týždeň a pol doma a zase tak isto kým mu ich nevybrali. Teraz až vidím že aký to malo zmysel ale zase netreba si myslieť že s tým skončia aj tie infekčné choroby🙂