Ahojte....mám 4r. dcéru....odkedy nastúpila do škôlky vkuse je choré a stále to isté kašeľ, sopel, bolesť ucha, chrápanie, hlieny....boli sme na jednom vyšetrení ORL kde vraveli že je všetko Okey...ale mne sa to vôbec nezdá...pár dní doma, ide do škôlky a zase to isté 🙈 viete mi nejako poradiť čo by bolo dobré? Návšteva iného ORL? Vybratie nosných mandlí alebo čo?
@deniskatimmy Pri vysokej chorobnosti sa pýtajte Do Dolného Smokovca na liečenie tam vám porobia všetky vyšetrenia na kope a povedia či vybrať alebo nie nám tam moc pomohli. A chodíme tam každý rok.
Pozerali jej kmerkou do nosa?
@mimi3008 no niečím jej pozeral nos aj uška tým prístrojom takým nejakým čo tam mal neviem
@clovek123 tak o Tom počujem prvýkrát...skúsim sa nato opýtať dr
Odporúčam návštevu iného ORL. Máte právo na názor aj iného odborníka. My sme sa točili v takomto začarovanom kruhu vyše roka (mám syn tie 4r.). Nakoniec mu jedna milá doktorka konečne odhalila zväčšenú nosnú mandľu (4 stupeň zo 4) a vlastne chronický zápal stredného ucha na ľavej strane + pár ďalších veci v oblasti ORL. Nakoniec synovi pred 2tyždnami vybrali nosnú mandľu a skrz silné zahlienenie v sluchovode dostal vetracie trubičky do oboch ušiek. Dr mi po operácii povedal, že tá mandľa bola veľmi zničená a mala ísť dávno von + teda má aj geneticky nie úplne dobré eustachové trubice. Dôvod prečo to tak dlho neodhalili bolo že syn v noci nechrápal, čo je vraj sprievodný znak. Ale to, že mal apnoe a hocikedy sa mu nedalo nadýchnuť v noci to už ma nepočúvali. Dali sme ho operovať na súkromnej klinike a som šťastná, že je konečne vonku. To dieťa doslova ožilo, prestal sa potiť nadmerne, spáva aj na chrbátiku, nemusíme každý deň x odsávať hlieny, Uľavilo sa mu...
@deniskatimmy zdravím 🙂
Určite by som odporučila navštíviť ešte imunoalrego amb kde riešia aj imunitu detičiek, ak mávate stále sople žlte, zelené, treba určite skúsiť probiotiká do nosa napr rinogermina
@wiwi28 chcem ísť za pani doktorkou nech mi dá papier a skúsiť iného ORL lebo to stále dookola....naša aj chrape v noci....nie každú noc ale chrapka
@ema0000000 aj to má už napadlo
@deniskatimmy nám to dokonca navrhol detský lekár
My to aktualne riesime s 3,5 rocnou. Ona je vkuse fakt nonstop!! Zahlienena aj atb mala ze mala dufiny plne ale asi zbytocne dobrala atb isla do skolky zdrava a za tri dni opat priesvitny sopel zatekajuci do hrdla a z toho ottasny kasel dusivY az laryngialny no mne je z toho do placu az. Na orl zistila obrovsku nosnu mandlu ze to ma to preto ze sa jej tam drzia bakterie a preto stale sople mava.. tak ideme na opku. Urcite pozriet kamerou do nosa a nenechat sa odbit
@masha123 presne toto máme aj my.....berie antibiotiká, doberie, ide do škôlky na pár dní a zase sople, kašle....budeme musieť ísť na ORL nech ju riadne vyšetria
@deniskatimmy paradoxne ale na orl nam nic nedala. Ja ze nejake lieky da a nic. Starsej dala Nasonex a spirabel tusim sa to vola ta zas ma tlak v uchu tiez zo soplov to je nasa diagnoza cely rok😵💫
@deniskatimmy vybratie mandlí ako prevencia určite nie. Dcéra si tými chorobami musí prejsť, potom bude lepšie ...
Moje deti maju všetky a co sa týka chorobnosti nebadala som rozdiel. Syn chrape niekoľko rokov jedna radosť. Ale teda, čo sa týka chorôb, je teraz brutálne zvýšená chorobnosť úplne všade. Tak sa tomu netreba trochu čudovať