Nosná mandla u deti

deniskatimmy
7. mar 2024

Ahojte....mám 4r. dcéru....odkedy nastúpila do škôlky vkuse je choré a stále to isté kašeľ, sopel, bolesť ucha, chrápanie, hlieny....boli sme na jednom vyšetrení ORL kde vraveli že je všetko Okey...ale mne sa to vôbec nezdá...pár dní doma, ide do škôlky a zase to isté 🙈 viete mi nejako poradiť čo by bolo dobré? Návšteva iného ORL? Vybratie nosných mandlí alebo čo?

hipuska
7. mar 2024

Moje deti maju všetky a co sa týka chorobnosti nebadala som rozdiel. Syn chrape niekoľko rokov jedna radosť. Ale teda, čo sa týka chorôb, je teraz brutálne zvýšená chorobnosť úplne všade. Tak sa tomu netreba trochu čudovať

clovek123
7. mar 2024

@deniskatimmy Pri vysokej chorobnosti sa pýtajte Do Dolného Smokovca na liečenie tam vám porobia všetky vyšetrenia na kope a povedia či vybrať alebo nie nám tam moc pomohli. A chodíme tam každý rok.

mimi3008
7. mar 2024

Pozerali jej kmerkou do nosa?

deniskatimmy
autor
7. mar 2024

@mimi3008 no niečím jej pozeral nos aj uška tým prístrojom takým nejakým čo tam mal neviem

deniskatimmy
autor
7. mar 2024

@clovek123 tak o Tom počujem prvýkrát...skúsim sa nato opýtať dr

wiwi28
7. mar 2024

Odporúčam návštevu iného ORL. Máte právo na názor aj iného odborníka. My sme sa točili v takomto začarovanom kruhu vyše roka (mám syn tie 4r.). Nakoniec mu jedna milá doktorka konečne odhalila zväčšenú nosnú mandľu (4 stupeň zo 4) a vlastne chronický zápal stredného ucha na ľavej strane + pár ďalších veci v oblasti ORL. Nakoniec synovi pred 2tyždnami vybrali nosnú mandľu a skrz silné zahlienenie v sluchovode dostal vetracie trubičky do oboch ušiek. Dr mi po operácii povedal, že tá mandľa bola veľmi zničená a mala ísť dávno von + teda má aj geneticky nie úplne dobré eustachové trubice. Dôvod prečo to tak dlho neodhalili bolo že syn v noci nechrápal, čo je vraj sprievodný znak. Ale to, že mal apnoe a hocikedy sa mu nedalo nadýchnuť v noci to už ma nepočúvali. Dali sme ho operovať na súkromnej klinike a som šťastná, že je konečne vonku. To dieťa doslova ožilo, prestal sa potiť nadmerne, spáva aj na chrbátiku, nemusíme každý deň x odsávať hlieny, Uľavilo sa mu...

ema0000000
7. mar 2024

@deniskatimmy zdravím 🙂
Určite by som odporučila navštíviť ešte imunoalrego amb kde riešia aj imunitu detičiek, ak mávate stále sople žlte, zelené, treba určite skúsiť probiotiká do nosa napr rinogermina

deniskatimmy
autor
7. mar 2024

@wiwi28 chcem ísť za pani doktorkou nech mi dá papier a skúsiť iného ORL lebo to stále dookola....naša aj chrape v noci....nie každú noc ale chrapka

deniskatimmy
autor
7. mar 2024

@ema0000000 aj to má už napadlo

clovek123
8. mar 2024

@deniskatimmy nám to dokonca navrhol detský lekár

masha123
8. mar 2024

My to aktualne riesime s 3,5 rocnou. Ona je vkuse fakt nonstop!! Zahlienena aj atb mala ze mala dufiny plne ale asi zbytocne dobrala atb isla do skolky zdrava a za tri dni opat priesvitny sopel zatekajuci do hrdla a z toho ottasny kasel dusivY az laryngialny no mne je z toho do placu az. Na orl zistila obrovsku nosnu mandlu ze to ma to preto ze sa jej tam drzia bakterie a preto stale sople mava.. tak ideme na opku. Urcite pozriet kamerou do nosa a nenechat sa odbit

deniskatimmy
autor
8. mar 2024

@masha123 presne toto máme aj my.....berie antibiotiká, doberie, ide do škôlky na pár dní a zase sople, kašle....budeme musieť ísť na ORL nech ju riadne vyšetria

masha123
8. mar 2024

@deniskatimmy paradoxne ale na orl nam nic nedala. Ja ze nejake lieky da a nic. Starsej dala Nasonex a spirabel tusim sa to vola ta zas ma tlak v uchu tiez zo soplov to je nasa diagnoza cely rok😵‍💫

jesenzima
8. mar 2024

@deniskatimmy vybratie mandlí ako prevencia určite nie. Dcéra si tými chorobami musí prejsť, potom bude lepšie ...