Nosenie kraniálnej remodelačnej prilbičky u dieťatka

ttb
6. apr 2024

Je tu niekto koho dieťatko nosilo túto “prilbičku”?
Chcem sa len spýtať kto naozaj nedával prilbu na 23h denne ale na kratší čas ako je napr. 17/20h? Idú nám zúbky takže momentálne je nemožné ju nosiť tak dlho pri tom aká je malá citlivá na všetko a prilbu nechce. Samozrejme že v protetike sa nám vyhrážali že to musi nosiť 23h lebo jej pôjdu obe strany hlavy do strán 🙂 podotýkam mala v nej spinká celú noc plus pri každej hre na podlozke a každom spánku ju ma nemá ju len vonku a pri kŕmení keďže vtedy je to na ňu už moc a strašne plače, keď jej ju dám dole prestáva🙂 mali ste aj vy s tým skúsenosť? Pripadne “rástla hlavička do strán keď ju nenosilo 23h?”
Preležaninu nemá viditeľnú voľným okom len ja ako rodič si to môžem všimnúť inak to ludia nevidia.

martinkatinka
6. apr 2024

Cim dlhsie ju ma, tym lepsie vysledky

ttb
autor
6. apr 2024

@ttb ja tomu rozumiem, ale keď to niektoré dni nejde a predsa som jej to dávala na 21h tak si myslím že to nemôže urobiť malej také problémy ako mi povedali, že nude mať hlavu ešte škaredšiu a to už po 2t meraní sa dostavili výsledky omnoho lepšie ako pred nosením (nosíme 2m) preto ma to zarazilo

maryetta
6. apr 2024

Kamaratky syncek nosil. Uz neviem aku dobu -ale fakt poctivo minimalne 22hodin denne. A dr za kazdym videla zlepsenie. Takze ono to ma svoj vyznam. A to som ozaj obdivovala ked boli horucavy ☹

ttb
autor
6. apr 2024

@maryetta jasne rozumiem ale keď aj tam uznali že sa to zlepšilo a povedala som im že to nosíme takto tak už zrazu to “lepšie” nebude keď nedodržime 23h takže tomuto nerozumiem. Sama som za prilvicku ale dieťa nechcem trápiť keď sa to nedá

monika4487
6. apr 2024

Nase dve deti to mali. Prve nosilo podctivo. Výsledky krasne. Druhemu sa okolo pribicky, tam kde to mal tesne spravil exem, ale riadny. Na cele, spánkoch, licach az do krvi. Tak sme ju davali menej, casovo ako vy. A veruze to videli aj na kontolach. A islo to pomaly, az to doslo k tomu, ze v polovici nosenia nam bola mala, ale vysledky neboli bohvieco. Strasne som to lutovala, lebo videla som ako krasnu hlavicku malo prve dieta. Nakoniec tym, ze to bol exem nam ju este raz zbrusli, viac sa nedalo, a mali sme este jednu sancu. Prilbu sme podlepovali a castejsie ju davali na par minut dole. No ono ten cas tam nieje pre nic za nic napisany. Nam plakali obe deti. Ale nepopustila som a po par dnoch to prestalo. Je to pocit diskomfortu len, jedna sanca, ktora ked sa vyuzije ma krasne vysledky 🙂

pandorra
6. apr 2024

Nosili obidve, keď mali zdravotné problémy a teploty nad 30 stupňov tak sme to až tak presne nedodržali, ale inak sme sa snažili. V prvom rade je dôležité čim skôr začať, čim mladšie tým lepšie.

milanemila
6. apr 2024

Kamoska tiez malemu davala a prizvukovala jej lekarka niekolkokrat, ze mam dodrziavat ten cas 🤷🏼‍♀️ preco prave na von jej ju nedavas, nechapem co sa hanbis ze ju ma? Ked je nalez uz na prilbicku, tak to nie je zo srandy.

domka222
6. apr 2024

Našej tiež hrozila prilba. Nakoniec merania dopadli tak,že nemusela nosiť. Ale už hneď pri konzultácii zdôrazňovali, že čas nosenia je veľmi podstatný. Ak ju bude nosiť tých 22-23 hodín, je väčší predpoklad,že doba úpravy hlavičky bude kratšia, ako keď ju nenosí "pravidelne ". A lekár povedal aj to,že nosenie zvládajú lepšie samotné deti ako ich rodičia

ttb
autor
6. apr 2024

@milanemila ja som sa nikdy za svoje dieťa s prilbou alebo bez nehanbila!! , je vytuzena krásna a šikovná , podarilo sa nám ju mať po niekoľkých rokoch, dokonca som sama uverejňovala fotografie s prilbickou 🙂 takže poprosim takéto komentáre si radšej nechám pre seba.

kacena4
6. apr 2024

ja nechapem preco jej ju natahujes hore dole, vsak jej ju nechaj min. 1/2 dna potom hodku dole a potom zasa na noc a dieta nebude "trpiet" tym ze jej ju budes nasuvat a davat dole, toto bol aj u nas boj. ked bola na hlave bolo ok