Dobrý dne stretli ste sa s norovirusom u dojčatá?(myslim že áno ale aj tak sa spýtam) je to vírus ktorý spôsobuje tzv crevnu chrípku. Môj syn ma už 2tyzdne zelene stolice také redšie dr povedala že to je z vírusu no nič iné mu nie je. Za koľko cca by mali prejsť tie stolice? Probiotiká davam, plne kojeny. Dakujem za odpovede.
@aschkimka áno, hlieny mal a dosť teda. Tie už nemá len tie zelene stolice ostali. Tie sú normálne s nestravenymi kúskami mlieka, bez krvi, bez hnisu, bez hlienu. Niekedy sú redšie čiže zelena voda ide z neho.
má UM?
ak je na UM, skúste bezlaktozove mlieko pár dní ...Beba má bezlaktozove, kúpite ho aj v DM a je to menšie balenie, presne na tých pár dní to vydrží a jednak chuťovo dobre
no noroviruse môže týždeň aj nevedieť spracovať laktózu, preto sa aj jogurty odporúčajú bezlaktozove dospelým aj deťom, proste vynechať laktozu
@aschkimka aha, je len na MM. Takže myslite že to prejde? Dnes mal už žltú stolicu normálnu no potom zas zelenu. Davam coliprev
skúste nachvilku vysadiť napr na 1-2 dní laktózu, keď tak si radšej dajte bezlaktozove mlieko, napr do kávy alebo do polievky ...od rajo je maximálne chutné 🙂 lepšie než laktozove, len je drahšie 🙂
@aschkimka ale v mojom mm aj napriek tomu laktóza bude 🙂 čítala som si o tom a jedine riešenie pri laktozovej intileranci je nahradiť mm um už s rozštiepenou laktozou 🙂 to že ja nebudem jesť laktozu nepomôže pretože v každom mlieku cicavcov ta laktóza je.. ::
áno, samozrejme ale myslela som trošku tie bielkoviny obmedziť a jasne že tvoje MM je najlepšie čo jej môžeš dať 🙂 ...švagriná má 5m dcéru a zistili malej že má alergiu na kravsku bielkovinu a doktorka jej povedala že nesmie ani ona žiadne mlieko pit (živočíšneho pôvodu)...tak babo rad ...ak si dala čokoľvek aj keď iba trošku z mlieka, jej dcéra mala kŕče atď...
@aschkimka pri abkm nesmie žiadne mlieko matka pit alebo dieťa dať na um aa, pri intoleranci laktozy keď je to také že fakt dieťa boli bruško kŕče ma a nepomáhajú ani kvapky tak dať um kde je laktoza už rozštiepena 🙂 ale chápem ste to mysleli tak že mám trošku obmedziť mlieko a mliečne výrobky 🙂 ale už ma malý žltú stolicu neviem čo to ma znamenať 🤷🏼♀️
veď žltá, to je vynikajuce...ak by sa zopakovala ta zelená tak by som to poslala na rozbor,aj keď ste to náhodou robili tak aj tak.
@aschkimka robili, to vyšiel ten norovirus. Máme poslať stolicu na rozbor zas o 2 tyzdne
moja mala norovirus ako 1rocna a zelené stolice nemala, ale také so soplami do oranžová, hnedá...ale záleží čo zjedla, trvalo to skoro 10dni a brali sme probiotiká (ale tie užíva každý deň od malého bábätka). základ je nedávať tyie dva týždne bielkovinu. a skúste nekadex kvapky a vitamín c