Norovírus - dĺžka riedkej stolice

aschkimka
16. mar 2022

Ahojte, našla som síce diskusie o noroviruse, ale nikde sa tam nespomína, ako dlho deťom trvali hnačky, alebo teda trošku redšie stolice.

Mám 13m dcéru a už 8 dní má norovirus. Síce o Tom vieme 2 dni, lebo doktorka predpokladala, že má len brušnú chrípku alebo jej idú zuby. Na vlastnú žiadosť som včera bola zaniesť stolicu a volala mi že má norovirus v stolici.

Ako píšem, už to trvá 8smy deň, najskôr síce len 3x prvých 5 dní vracala a nechcela veľmi jesť, ale potom prišli hnačky 3x za deň a posledné 4 dní už kaká len ráno a večer ale také "hustejšie kase" ale s takým ako keby soplom a s takými vlasocnicami čo vyzerajú ako praženica...doktorka povedala že jej mám dávať bezlaktozove mlieko keďže je na UM a zeleninu a jablká a banány, ale mne dcéra príde už veľmi hladná...horicky nemá ani nemala, len sa jej pustil soplil, ktorý odsavame.
Chcem sa spýtať, koľko u vašich detí trvala takáto stolica?

Berie nekadex momentálne a od malička probiotiká, každý deň. Čím by som jej ešte mohla pomôcť aby ten vírus už jej nerobil takú redsiu stolicu a hlavne tie vlákna. Podotýkam, dcéra mi od malička vôbec nechce ryžu a zemiaky zje len v nejakom prikrme...

Ďakujem

blumie
16. mar 2022

@aschkimka u nas trvali 2 - 3 dni vracanie a hnacky. Mala to napodiv zvladala lepsie ako manzel, ktory sa este tyzden stazoval aj na bolesti klbov.
Este dodam, ze ja som davala aj hylak 2x do dna a probiotika raz do dna.

marci77
16. mar 2022

uf, to ste celkom dobre zvladli, poznam viacere pripady, co museli ist do nemocnice na infuzie pri noroviruse

z osobnej skusenosti neviem......... ale pri hnackach odporucaju iba dietne jedlo......napr. iba varene zemiaky, varena mrkva, ryzu, slane tycinky, suchare ......a prisne to dodrziavat aspon 3dni az tyzden ....nic ine nedavat jest
pripadne po lyzickach cierny caj, kolu odporucaju v lekarni v pripade zvracania a hnaciek a rehydratacne roztoky, napr. kulisek

a probiotika by som davala aj ja (my doma pouzivame probiofix, pripadne pediatricka mi viackrat spominala enterinu)

heidy222
16. mar 2022

Urcite probiotika. Najhorsie Mate za sebou, to Uz Bude ok

aschkimka
autor
16. mar 2022

ďakujem vám baby, len ona kulisek vôbec nechce, nedostanem to do nej,ani bio Gaia taký roztok, stále len vodu kojenecku chce. nemám problém s tekutinami.
mne ide o tú stravu, že fakt do nej ryžu nedostanem, zje trošku chrumiek, banán a jablko postrúhané...zemiaky iba v polievke
Doktorka mi povedala že jej polievky môžem dávať ale iba zeleninové maximálne trošku bezlaktozoveho mlieka do toho ... a maximálne slepačí vývar už... ráno dostala bezmliecnu kašu..a na obed mala polievku len zjedla max 10lyzic, lebo jej to proste nechutí...mne jej je ľúto, lebo vidím
ako by už chcela jest. ešteže mi vypije bezlaktozove umelé mlieko... a tu nejde o to že nechce, ale od malička jej to nechutí, to čo spomínam.
dnes kakala zase len ráno a hustú kašu s tými soplikmi...už to má fakt ďaleko od vodnatych stolíc...
Nepamätáte si koľko u vás teda tie redšie stolice trvali?
Ďakujem vám krásne
@heidy222 @marci77 @blumie

heidy222
16. mar 2022

@aschkimka najnovsie vyskumy ukazuju ze strava nema taky vplyv ako sa predpokladalo, jedine sa treba vyhybat laktoze. Ja som normalne davala Take jedlo Ale islo detom na chut pri Gastroenteritidach

heidy222
16. mar 2022

@aschkimka ked Mal moj maly 1,5 roka Mal noro trvalo to asi 2-3 tyzdne kasovita stolica. Ale to neni hnacka Uz, to sa crevo dava do normalu

aschkimka
autor
16. mar 2022

@heidy222 áno? lebo sestrička mi vôbec nepovedala že čo a ako, len vyhýbať sa laktóze pár dní, nedávať jej mlieko umelé France lait čo pije ale nájsť si bezlaktozove aj jogurt ...a to bolo všetko a že už infekčná nie je...ale to koľko bude mať takú stolicu nič,vôbec ...

aschkimka
autor
16. mar 2022

@heidy222 ake jedlo?🙂

heidy222
16. mar 2022

@aschkimka to co Ma Rada, normalne jedlo (prikrm) Maso, cestoviny atd? Ja som davala aj kyslomliecne Produkty s kulturou Ako napr aktiviu Jogurt, tam je nizke mnozstvo laktozy, ak chces mat istotu Su aj bezlaktozove jogurty

squ1rrel
16. mar 2022

Prosim vas vystvetlite mi ako sa tieto virusy prenasaju, cez whatsapp??? 🙈 u nas, 10tis km od slovenska minuly tyzden intenzivne vracanie prve tri dni, bez jedla, len trosku vody, potom dva dni hnacky a parkrat za den vracanie, jedlo len ryzove keksiky, a zamrznute ovocie, fakt trochu, dnes bol osmy den, vcera znova sable na celu postel lebo mala normalne jedlo a trosku viac, zaludok uplne slaby, moze jest len malicko, trikrat za den. Ma tri roky.
Kamosky z irska, zo svajcu hlasia to iste 😟 na rozbor som nic nedavala tak neviem co to bolo.

aschkimka
autor
16. mar 2022

@squ1rrel cez WhatsApp určite nie 🙂 jedine kontakt ľudsky

domiklik
16. mar 2022

@aschkimka nám zabral tasectan. Najskôr 4 krát za deň a postupne menej a menej. Roztok kulistek...

aschkimka
autor
16. mar 2022

@domiklik to sme skúsili, lebo sa nám to osvedčilo, keď mala nejaké dva dni hnačku ale teraz to vôbec nezabralo...