Normálna stolica a problém s vyprázdňovanim

anonymgirl16
28. feb 2024

Ahojte mame taky problém mám mesačne bábätko a má problém sa vykakať…včera sa nevedel sám vykakať tlačil až bol bordovy ale vôbec to nešlo tak som mu pomohla s rúrkou ale stolica bola úplne riedka…viete mi poradiť kde je problém?Dakujem

majamat
28. feb 2024

@anonymgirl16 babatka bezne tlacia tak, ze su cervene. to nie je priznak zapchy.

anonymgirl16
autor
28. feb 2024

@majamat zapchu nemá,ale sám sa vykakať nevie musím mu pomôcť rúrkou lebo potom už plače tak že čakám kedy sa zabudne nadýchnuť

majamat
29. feb 2024

@anonymgirl16 neviem, ci je toot vhodne.
zapcha je dovod na problematicke vykakanie. ak ju nema, mal by sa vediet vykakat, ak nevie, bude tam enjaky problem. mozno len ochabnute svalstvo, musi si to nacvicit. natrenovat a toto treba podporovat.
rurka tomu moc nepomze, navyse ona nepomaha an vykakanie, rurka ma jediny vyznam, otvori sa nou konecnik, ktory je stiahnuty. halvne pri zastavenych vetroch. a teda mozno sa trosku premasti,a k sa pouzije nejake mazadlo, no vytlacit nepomoze.

skor by som povedala, ze treba cvicit s nozickami. mozno by nebolo zle pouzivat na nosenie satku, je to pre male babatko rpirodezna poloha, je viac skrcene a mozno lepsie stolicu vytlaci. moze sa masirovat brusko, tusim sa odporuca v smere hodinovych ruciciek.
celkom fjn poloha je, ktora sa pouziva pre babatka po nakrmeni - dat si ho cez ramena. je to podobna poloha ako v satke. navyse tu posobi trosku aj gravitacia a fyzika - bubliny zo zaludka odchadzaju von po nakrmeni si odgrgne a mliecko lepsie steka dole.

anonymgirl16
autor
29. feb 2024

@majamat mlieko som menila lebo mal tvrdú stolicu myslela som že to je ten problém prečo sa nevie vykakať ale teraz mu mlieko pomohlo stolicu má riedku ale aj tak sa vykakať nevie,bruško masírujem ak cvičíme nožičkami a aj ho pokladám na bruško ale nič nepomaha…dneksa skúsime taku polohu jak píšete,snad sa podarí

sofia1979
29. feb 2024

@anonymgirl16 nepoužívaj rektalnu rurku poraď sa s pediatrom bud bude ochabnuté svalstvo treba mu napomôcť ale rurkou to len zhoršia nebude sa vedieť vykakat vôbec. A deti sa bežne pucia