Nohy do X u 20-mesačnej dcérky

alex5896
16. apr 2023

Maminky prosim vas o radu posledny tyzden sledujem malu ze ma nohy do X nie je to nic strasne pekne chodi nepada ....cez den sa snazim ju nechavat na boso/ponozky a sem tam papucky ....neviem ci hned utekat za pediatrom alebo zatial skusit vymenit papucky lavu za pravu a naopak....mate niekto skusenosti? Chcem toto vyskusat a po tyzdni zavolam pediatrovi. Ak tak na ake vysetrenia sa chodi ....citala som ze az od 2,5 roku sa to zvacsa riesi ale aj tak nechcem nic zanedbat ale zasa nebehat kvoli zatial malickosti. Dakujem

syslik81
16. apr 2023

preboha nic nemen ziadne lave za prave .. deti maju normalne krive nohy ked sa vyvijaju .. 2 roky je este male dieta .. este bude capate neaky ten mesiac ..

alex5896
autor
16. apr 2023

@syslik81 ja len som si nie ista teda lebo ozaj to trochu vidno a obavam sa aby sa to nezhorsovalo a tu vymenu topanok mam z netu 😂

syslik81
16. apr 2023

vydrz .. nechaj to na prirodu .. ak si niesi ista kludne skoc za pediatrom ..ale naozaj deti mavaju krive i ploche nohy su veselijake a postupne z toho vyrastu ...

romana1110
16. apr 2023

Aj môj ma také nohy má 13 mesiacov . Ale ja som si všimla ,že také nohy má len keď ma plienku 🤣 aj keď je prazdna aj keď je nalozena 🤣
keď mu ju dám dole tak má krásne rovné nohy

alex5896
autor
16. apr 2023

@romana1110 planujem odplienkovavat najblizie obdobie cakam na nohavicky co donesie kurier tak uvidim ci sa to zmeni ☺️ ako poznam moju doktorku by ma poslala ku vsetkym dr k ortopedovi k neurologovi a nwm kam este

janetinka27
16. apr 2023

@alex5896 podla mna tie nozicky do x mozu byt aj tym, ze detske stehienka su buclatejsie. Aj ludia, ktori maju kilecko navyse, zvyknu mavat nohy do x, zrejme ta stavba tela - tvar kostry a velkost tkaniva vedu k tomu, ze nohy su do x. Skor by som sledovala clenky a klenbu.

alex5896
autor
16. apr 2023

@janetinka27 ano ma stehienka a aj trosku brusko nozicky zatial vyzeraju v poriadku klenba a clenky

alex5896
autor
16. apr 2023

@syslik81 asi teda dam tomu cas este nechcem panikarit ak mi niekto vyslovene nenapise ze je to cele zle ...dakujem

romana1110
17. apr 2023

@alex5896 uvidíte možno sa to zmení keď nebude mať plienku. Môj je tiež baclatejsi a dosť ale nevidím problém . U nás to robí plienka 😁