Zdravim, vie mi niekto vysvetlit preco niekto dostava priesvitny strojcek a niekto tu retencnu platnu co sa nasadza? Od coho to zavisi? Aky je medzi tym rozdiel? Ak mam jedno da sa to zmenit/poziadat o druhe?
Ahoj, je to individualne. Nosila som strojcek a po jeho vysadeni nosim na noc na horne zuby priesvitnu dlahu a na dolne zuby mam retencnu platnu (ja ju mam preto, ze mi chyba jeden dolny zub, ktory budem nahradzat mostikom a platna ma zabranit zosunutiu vedlajsich zubov do diery po chybajucom zube).
A aky je medzi tym rozdiel? Vie mi niekto vysvetlit, iba ma to cisto zo zvedavosti zaujima
Ja len tak laicky porovnam plastovu dlahu a tu platnu, platna je pevnejsia, viac vydrzi a vdaka tym drotikom je lepsie prisposobena tvaru zuba (u mna okolo tych, co nemaju susediaci zub). Plastova dlaha sa mi uz biekolkokrat praskla, aj zlomila, nie je taka pevna a kopiruje zuby len po obvode, nie aj medzi ne.
@ecko80 ja mam platnu kratko ale neviem si nejako zvyknut, strasne dlho mi trva kym zaspim strasne mi zavadzia
mala som ten dolný a stále som mala pocit že sa zadusím / zadrhnem vlastnými slinami. nevedela som s tým ani zaspať takže to neprinieslo žiadny výsledok. síce zuby už krivé nemám ale predkus mi zostal 🙈
závisí od stavu chrupu, lekár individuálne posúdi čo je najlepšie a najúčinnejšie