Nočný spánok 4 týždňového bábätka

arcticcode
11. sep 2018

Ahojte mamky. Chcel by som poradit. Nas chlapec ma dnes 4 tyzdne a poslednych par dni v noci strasne zle spi. Vcera som bol celu noc ja pri nom, spal 23:00-1:37 a potom az 4:00-6:00. Dnesnu noc bola pri nom mamka a spal do 1:00 a zase zaspal az o 5:00. Pomedzi to je strasne nespokojny, vidno, ze chce spat, ale neda sa mu. Ak ho boli brusko, to pozname, to je nieco ine. On proste chce spat, ale ma problem zaspat. Ziva aj 3 razy za dve minuty, ale nic mu nepomaha. Ani zavinutie do perinky, ani hladkanie nosteka medzi ocami, ani hladebie spankovej kosti, ani white noise. Ked aj zaspi, tak na 3 minuty, potom sa zacne mracit a plakat. Obidvaja sme uz z neho zufali a nevieme co robit. Mate niektora este nejaky tip ako ho udpat? (Okrem cumla namoceneho vo vine - nie sme barbari)

evalin88
11. sep 2018

My sme toto mavali okolo 3. Mesiaca.. on do toho vzdy par hodin krical v noci aj do tretej rano nespal a cez den okolo obeda hodinovy rev. Ide o to vystihnut cas ked sa uz uklada spat ale ezte nie je nervozny z unavy. Je to celkom fuška najsť ten moment. Napriklad začne bezdovodne mrncat s hrackou alebo sa začne ukladat na bok tahat ma za tričko. U nas keď to spravne odhadnem stači 3-5 minut pohupat na rukach on si zloži hlavu na rameno a zaspi..

agnes28
11. sep 2018

A ako spi cez den? .... moze to byt vela veci... privela spanku cez den, bolesti bruska alebo reflux?? Je dojceny? Mozno chce citit niekoho... je v postielke ci ho nosite? Treba pritmie a ticho aby si zvykol na rezim....

janikovaanicka7
14. sep 2018

@arcticcode mozno ta len potrebuje cítiť. Tvoje teplo, vonu, tlkot srdca, to vsetko babatko upokojuje. Moj má uz 3 a pol mesiaca, ale priblizne, ked mal mesiac, tak s nim obcas spala doslova s prisatym na prsniku. Ja na chrbte, on na brusku na mne, rukou som ho držala a tu ruku som si podpprela vankúšom, aby to bolo aj pre mna pohodlne. Pravdaze, bola som cela podopreta, nelezala som rovno. Pomohlo. Bábätká niekedy prezivaju traumu z pôrodu a potrebujú empatiu. Citala som taky jeden clanok, ze ono si moze pamätať ako sa pri porode trápilo.

domak2
14. sep 2018

A na rukach nezaspi? Pohojdavat a tak?