Ahojte.
Syn mal v apríli 2 roky, je živé dieťa. Cez obed spáva dobre, bez problemov, no od bábätka v noci veľmi zle spáva.Mrví sa, plače zo spánku, plače. Minimálne raz za noc spustí rev, nedá sa utíšiť. A to sa deje skoro každú noc. Keď nemrnci, tak spustí rev. Najprv sme si mysleli,že za to môžu zúbky, no tie sú dávno vonku.Poslednú noc veľmi plakal, nedal sa utíšiť. Na otázku čo ho bolí, nereagoval. Len naťahoval nôžky.Neskôr sa chytal za kolienko, no počas dňa nespadol ani sa neudrel. Dali sme čipok od bolestí a zaspal až do rána.
Pred časom sme boli na prechádzke a viac krát sa mu podlomili kolená a spadol. Neprisudzovala som tomu veľkú váhu, keďže ten deň veľmi málo jedol a bol unavený. Po napapanií bol zasa v poriadku.
Má niekto podobne problémy alebo skúsenosť? Zvažujem ísť k lekárovi na vyšetrenie.
Ďakujem za odpovede 🙂
@mewina moja tak v noci bola do 2 rokov a 3 mesiacov. Strašne vedela plakať, kopala okolo seba, nedala sa utíšiť. Pomohlo keď som ju preniesla do inej miestnosti, napríklad do obývačky na gauč, tam sme spali potom ďalej. Keď sa naučila rozprávať tak strašne veľa rozprávala zo sna. Všetko čo ten deň robila potom v noci komentovala.. teda u nás si myslím že to bolo spracovavanie zážitkov z dňa v nočnom spánku.
Nočný des? Plus deti rastú najviac cez noc.
@ivangeline tiež som myslela,že nočný des. Lenže skoro každú noc? Dosť dlhú dobu máme tieto problémy.
Skôr plače od bolesti. Tiež to začínam vidieť na rastovú bolesť.
@mewina ..čo som čítala,tak je to rôzne. Niekto občas. Niekto každú noc. :/ Inde som zas čítala,že až od 3 do 14 rokov je ten rýchly rast,ktorý môže spôsobiť bolesti a nie tak skoro. Praveze čo viem,tak deti medzi 2 až neviem akým rokom rastu najmenej. Však preto im je to oblecko dlho dobre. Aj zo dva roky.. xD ale ťažko povedať. On si pamätá tie nočné stavy? Ak áno,tak to nebude des. Ten je skôr taký nevedomý. Nevieš dieťa utisic..spí a plače,kričí..a zas že by každý deň spracovával,čo zažil je určité blbosť. Veď niektoré dní sú predsa pokojné a jednotvarnejsie ako iné... Dúfam,že vám to rýchlo prejde alebo nájdete príčinu. 🙂
Ahojte, tak hlásime sa po nejakom čase.
Začali sme každý večer pred spánkom s masážou nožiek s levanduľovým olejčekom a musím povedať,že spánok sa veľmi zlepšil. Klop, klop...
Zabudla som s napísať,že synček je trošku vyšší na svoj vek, takže myslím,že naozaj išlo o bolesť spojenú s rastom.
ano moja dcera tiež od 3mesiacov a trva to stale teraz v maji mala 3roky....noci bez plaču su u nas rarita...spracovava denne zažitky v noci... ja som bola u psychologičky ked mala rok a pol, vtedy mi povedala len že je rečovo nadpriemerne popredu a nič ine mi neporadila, potom som ju objednala na neurologiu, ale nakoniec som to zrušila lebo mi to prišlo zbytočne, tym že som nemala odporučaci od pediatričky ktorej som tieto plače vždy spominala a tiež mi na to nič odborne nepovedala...tak doma noci preživame, ja nespim už od jej 3mesiacov. Skušala som od malička čaje na dobry spanok z lekarne, potom Sedaliu sirup nič sa nezmenilo...a tak pokračujeme dalej čakam na noci kedy to už nikdy nepride...