Prosim vas mamicky pomozte mi mam 2 rocneho synceka a zatekaju mu sopliky do hrdla a nemoze v noci spat...ako mu pomoct? co pomoze? dakujem za kazdu pomoc....
@nataly737 teraz sme to riešili...mám 5 ročného synčeka a cez deň mal nasivin sirup + kvapky do nošteka a na noc stoptusin ... (boli sme s ním u lekárky...) nočný kašeľ je už preč (po 6 dňoch) a teraz ešte doliečujeme soplík ...pozor - ráno kašle, ale má už tzv. produktívny kašeľ - taký vykašliavací a len krátko...
no prave ze na noc mukolytikum nam moc neradili,sa nedokasle chudak...cez den ano ale vecer skor neico na skludnenie..nam zabral promethazin ale je to hrozny kentus a to som dala vyslovene ked mala taky nocny ze sa dovracat isla...inak davam stoptusin na vecer
ale tak urcite najlepsie mas ist sa poradit s vasou lekarkou no...
tak ako baby píšu, mukolytikum cez deň, ale večer už niečo na zastavenie kašla, teda napr stoptusin, lebo sa nevyspíte
pred rokom som citala radu-mastovy zabal - fakt pomohlo u oboch /to hlieny pravidelne vracali/, natret hrud mastou, dat igelitovy sacok, na to plienku a previazat obvazom-aby nespadlo, plus stoptusin na noc, cez den ked su sopliky-minimalne 3x nahrievam lampou, hned nato naparujeme /voda+ sol, zhlboka vdychne aspon 20x/ a nastriekam koloidne striebro, sople mam do 4-5 dni prec a nie su zelene, pred tym mali sople bezne 2 tyzdne, jedny skoncili a o par dni dalsie zacinali /pouzivali sme na kasel vselico, nosove spreje, kvapky, antibiotika, vsetko jedno,../ a aby ho z kasla nebolelo hrdlo tiez 3x denne 1-2 lyzicky kvalitny med /domaci/
Na noc určite nedavat žiaden sirup na vykasliavanie....poriadne vyvetrat izbu, zvlhcit vzduch, dva vankuse, prevesit cez radiator mokry uterak a kvapky fenistil....a poriadne odsat sopliky.
zaleti od toho ci ma suchy ci vlhky kasel ale do nosteka jednoznacne kvapky a bud na tlmenie kasla codein len na predpis a nasledne na vykasliavanie toho je hodne a cez lekara to riesit zbytocne ho netrap babkymi radami lekar ti najlepsie zhodnoti situaciu, sak sa chuda nemusi trapit
hlavny vyssie pod hlavu ak je v postielke tam mu vloz pod matrac 2-3 velke flasky 2l-1,5l od mineralky super sa mu zdvihne madrac bude sa mu lepsie dychat
@kacena4 ak je to zle, tak jasne ze k lekarovi, len ja som tam vzdy nachytala aj nieco ine od druhych deticiek, dokonca aj ked synovia boli v aute s ocinom a ja som cakala v cakarni /ked sme prisli na rad,isli hned do ambulancie/, cize ja uz pri miernom sopliku naparujem, aj uska cistim ks a hlavne okrem vela ovocia, davam aj cebion, samozrejme otuzovanie a vetranie,..k lekarovi len ked je viac ako 3 dni teplota /u mladsieho/ u starsieho ak ma 2dni ideme/on teplotu nemava/ takze vtedy viem ze je to vaznejsie
@nataly737 Nepises, ako dlho to trva. Ak je to dlhsie, nez tyzden, tak by som isla k lekarovi pre istotu. Ak ma aj ine problemy ako napr. teplota, zelene sople, bolesti hrdla a pod. to by som isla hned.
Ak ma len ten kasel a sople:
1.) vela tekutin
2.) Solmucol 100mg (sacky) - 3x denne, posledny max. 2 hodiny pred spanim, neskor uz nie.
3.) Na noc Pleumolysin - 7kvapiek a podava sa max. 1 tyzden.
4.) Ako tu spominali, poriadne vetrat, na noc zavesit mokry uterak k posteli, neprekurovat.
Solmucol rozpusta hlieny, pleumolysin su dost silne kvapky na utisenie kasla. Oba su volnopredajne a stoja okolo 3-4 eur. Toto je moj recept na nocny kasel zo soplov, overeny na vlastnych potomkoch a ze som ich vyskusala pozehnane 🙂
Ehm, vyskusala som pozehnane receptov, nie potomkov 😀
dakujem vam velmi pekne skocila som s nim dnes ku lekarke nakolko ide vikend a nechcem ho tahat na pohotovost,,,,dali nam ventolin a trojdnove antibiotikum....snad mu to prejde ma vraj chztenu lavu cast priedusiek.....dakujem vam velmi pekne vsetkym za pomoc
No mojej dcérke na kašel zo zatekajúcich soplíkov vždy pomáhajú Stoptussin kvapky, a zvyklo ju tiež dráždiť až tak že ju napínalo... po podaní kvapiek sa vedela pekne vyspinkať 🙂
@nataly737 drzim paalce nech sa z toho cim skor dostane 🙂 my nasej malej co zas byva casto chora na priedusky teraz vybavujeme poby v kupeloch Lucivna. Je to iba pre deti a su zamerane prave na taketo problemy, staci to spomenut pediatrovi. Toto su oni: http://tkl.sk/ A dietatu to preplaca poistovna, ale moze ist aj s doprovodom ak je treba.
lieky na recept, podla mna na toto babske recepty nefunguju. Dava sa napr. Prometazin sirup, Triffed, Ventolin ak sa dusi.