Nočný kašeľ dvojročného syna

nataly737
5. dec 2013

Prosim vas mamicky pomozte mi mam 2 rocneho synceka a zatekaju mu sopliky do hrdla a nemoze v noci spat...ako mu pomoct? co pomoze? dakujem za kazdu pomoc....

zahradka76
5. dec 2013

lieky na recept, podla mna na toto babske recepty nefunguju. Dava sa napr. Prometazin sirup, Triffed, Ventolin ak sa dusi.

sissy27
5. dec 2013

@nataly737 nejaké mukolytikum - v lekárni ti poradia, aby roztrhali hlieny a vykašlal ich von... ak chceš niečo prírodné, tak čaj z prvosienky alebo fialky ...

ivett1
5. dec 2013

@nataly737 teraz sme to riešili...mám 5 ročného synčeka a cez deň mal nasivin sirup + kvapky do nošteka a na noc stoptusin ... (boli sme s ním u lekárky...) nočný kašeľ je už preč (po 6 dňoch) a teraz ešte doliečujeme soplík ...pozor - ráno kašle, ale má už tzv. produktívny kašeľ - taký vykašliavací a len krátko...

sakura77
5. dec 2013

no prave ze na noc mukolytikum nam moc neradili,sa nedokasle chudak...cez den ano ale vecer skor neico na skludnenie..nam zabral promethazin ale je to hrozny kentus a to som dala vyslovene ked mala taky nocny ze sa dovracat isla...inak davam stoptusin na vecer

ale tak urcite najlepsie mas ist sa poradit s vasou lekarkou no...

alami
5. dec 2013

tak ako baby píšu, mukolytikum cez deň, ale večer už niečo na zastavenie kašla, teda napr stoptusin, lebo sa nevyspíte

tyssa
5. dec 2013

pred rokom som citala radu-mastovy zabal - fakt pomohlo u oboch /to hlieny pravidelne vracali/, natret hrud mastou, dat igelitovy sacok, na to plienku a previazat obvazom-aby nespadlo, plus stoptusin na noc, cez den ked su sopliky-minimalne 3x nahrievam lampou, hned nato naparujeme /voda+ sol, zhlboka vdychne aspon 20x/ a nastriekam koloidne striebro, sople mam do 4-5 dni prec a nie su zelene, pred tym mali sople bezne 2 tyzdne, jedny skoncili a o par dni dalsie zacinali /pouzivali sme na kasel vselico, nosove spreje, kvapky, antibiotika, vsetko jedno,../ a aby ho z kasla nebolelo hrdlo tiez 3x denne 1-2 lyzicky kvalitny med /domaci/

billam
5. dec 2013

Na noc určite nedavat žiaden sirup na vykasliavanie....poriadne vyvetrat izbu, zvlhcit vzduch, dva vankuse, prevesit cez radiator mokry uterak a kvapky fenistil....a poriadne odsat sopliky.

kacena4
5. dec 2013

zaleti od toho ci ma suchy ci vlhky kasel ale do nosteka jednoznacne kvapky a bud na tlmenie kasla codein len na predpis a nasledne na vykasliavanie toho je hodne a cez lekara to riesit zbytocne ho netrap babkymi radami lekar ti najlepsie zhodnoti situaciu, sak sa chuda nemusi trapit
hlavny vyssie pod hlavu ak je v postielke tam mu vloz pod matrac 2-3 velke flasky 2l-1,5l od mineralky super sa mu zdvihne madrac bude sa mu lepsie dychat

kacena4
5. dec 2013

@tyssa to s tym zabalom je super najlepsia je husacia ci kacacia mast popr. pit mat s mliekom aby sa nezahlienoval tolko ale toto su fakt babske rady ja by som ho netrapila a sla k lekarovi

billam
5. dec 2013

@kacena4 mlieko by sa nemalo pri zahlieneni pit...ešte viac zahlienuje.

kacena4
5. dec 2013

@billam s mastou nezahlieni mam to vyskusane roky tak pijem som tazka astmaticka a viem co je to dusit sa a vykasliavat hlieny a je to moja prva zachrana

billam
5. dec 2013

@kacena4 aha, tak takúto kombináciu nepoznam...ja natieram hrudnik s jazvecou mastou.

tyssa
6. dec 2013

@kacena4 ak je to zle, tak jasne ze k lekarovi, len ja som tam vzdy nachytala aj nieco ine od druhych deticiek, dokonca aj ked synovia boli v aute s ocinom a ja som cakala v cakarni /ked sme prisli na rad,isli hned do ambulancie/, cize ja uz pri miernom sopliku naparujem, aj uska cistim ks a hlavne okrem vela ovocia, davam aj cebion, samozrejme otuzovanie a vetranie,..k lekarovi len ked je viac ako 3 dni teplota /u mladsieho/ u starsieho ak ma 2dni ideme/on teplotu nemava/ takze vtedy viem ze je to vaznejsie

bosoriak
6. dec 2013

@nataly737 Nepises, ako dlho to trva. Ak je to dlhsie, nez tyzden, tak by som isla k lekarovi pre istotu. Ak ma aj ine problemy ako napr. teplota, zelene sople, bolesti hrdla a pod. to by som isla hned.

Ak ma len ten kasel a sople:
1.) vela tekutin
2.) Solmucol 100mg (sacky) - 3x denne, posledny max. 2 hodiny pred spanim, neskor uz nie.
3.) Na noc Pleumolysin - 7kvapiek a podava sa max. 1 tyzden.
4.) Ako tu spominali, poriadne vetrat, na noc zavesit mokry uterak k posteli, neprekurovat.

Solmucol rozpusta hlieny, pleumolysin su dost silne kvapky na utisenie kasla. Oba su volnopredajne a stoja okolo 3-4 eur. Toto je moj recept na nocny kasel zo soplov, overeny na vlastnych potomkoch a ze som ich vyskusala pozehnane 🙂

bosoriak
6. dec 2013

Ehm, vyskusala som pozehnane receptov, nie potomkov 😀

nataly737
autor
6. dec 2013

dakujem vam velmi pekne skocila som s nim dnes ku lekarke nakolko ide vikend a nechcem ho tahat na pohotovost,,,,dali nam ventolin a trojdnove antibiotikum....snad mu to prejde ma vraj chztenu lavu cast priedusiek.....dakujem vam velmi pekne vsetkym za pomoc

miricici
6. dec 2013

No mojej dcérke na kašel zo zatekajúcich soplíkov vždy pomáhajú Stoptussin kvapky, a zvyklo ju tiež dráždiť až tak že ju napínalo... po podaní kvapiek sa vedela pekne vyspinkať 🙂

aleenad
11. dec 2013

@nataly737 drzim paalce nech sa z toho cim skor dostane 🙂 my nasej malej co zas byva casto chora na priedusky teraz vybavujeme poby v kupeloch Lucivna. Je to iba pre deti a su zamerane prave na taketo problemy, staci to spomenut pediatrovi. Toto su oni: http://tkl.sk/ A dietatu to preplaca poistovna, ale moze ist aj s doprovodom ak je treba.