Ahojte, poradte mi, moja 11-mesačná dcérka začala asi pred troma dňami pokašlievať, cez deň sa to ešte sá ale v noci je to na nič 😒 , dusivý kašeľ začína vždy okolo druhej v noci a trvá asi hodinu, boli sme aj u lekárky, tá nám dala kvapky aj sirup, takže čakáme kým začnú účinkovať. poradte mi nejake zlepšovaky ci uz nejaku polohu alebo nieco lebo som z toho zufala, bojim sa o nu 😒 dakujem
@24stanielka08 fenistil, alebo aerius, vyvysena poloha na noc, riadne cistit nos-mozno jej zatekaju hlieny-takze morska voda do nosa, ak mate suchy vzduch, tak zvlhcovat...tam moze byt vela pricin.
Suhlasim, na noc je dobre dat nejake antihistaminikum - nam dr. predpisovala Zodac sirup alebo Desloratadin/Aerius. Ak ste dostali sirup na vykasliavanie hlienov (na vlhky kasel), tak ten by sa nemal davat pre spanim, lebo drazdi dychacie cesty, podporuje vyksliavanie a tym rusi spanok. Najneskor o 17.00 treba davat. Inak, u mojej dcery nocny kasel takmer vzdy signalizoval bronchitidu a nakoniec sme skoncili na ATB. Uvidis, ako sa to bude u vas vyvijat...
Fenistil nam predpisala a este k tomu aj Stoptussin sirup... :/ polohu som je zvysila tym ze som jej dala deku pod matrac ale to sa jej nepacilo... vzdy ked som sa v noci prebudila mala nohy vylozene tam kde mala mat hlavu 🙂
No moji to mali minulý týždeň ale sú starší 6 a 10r.. ,, mne to pripadá ako laringitida. Naplno otovorím okno a oni dýchajú ten studený vzduch a sa im zlepší dýchanie a kašel ustúpi a sirup calciový tiež zaberá + lieky z alergologie.. Za 3 dni boli ako rybičky..
u nas tento nocny kasel bol tiez zufaly, otvorene okno, fenistil ani vyvysena poloha nepomahala, vyskusali sme kopec sirupov az ked nam lekarka vypisala erdomed tak ten jediny nam zabera, je to proste o hladani co najviac zabera kazdemu pacientovi speci, my sme hladali skoro 3roky, zatiala teda tuk tuk vyzera ze to uz vieme zastavit vcas
nam pomaha to podkladanie postielky.
takže sme na ATB.. dneska na pohotovosti nam predpisali... uz sme aj zachripnuty, teplotujeme :( vo mne zufalost prva takato choroba :(
Mne bol poradený na noc Fenistil - kvapky.