Maminky, prosím vás má niektorá z vás skúsenosť, že by sa dieťa počas nočného desu triaslo akoby malo zimnicu?
Nasa praveze bola vzdy strasne spotena, jej skor velmi teplo byvalo, museli sme vetrat a menit pyzamo, dalo by sa zmykat. Aj teraz mava uplne vypnuty radiator na noc, byvame v bytovke, takze to nie je citit ako uplne ladovu izbu, ale dost chladno ma a to jej vyhovuje.
Syn mava obcas nocny des, ano kym sa prebudi aj sa trasie, skor to vsak vnimam tak, ze kym tuho spi prehreje sa az sa spoti a ako si sadne v tom polospanku, tak sa odkryje a je mu zima, trasie sa, preberiem a zakryjem, trasenie pri pocite teple zmizne okamzite
Prosíme Vás ako ste dopadli s dieťatom ohľadom nočného desu a zimnice. Mne sa pri synovi stalo toto isté a opakuje sa to. Najskôr to mal keď bol chorý a mal vysoké teploty 39 som ho 2 hod. po zaspatí zobudila prezliecť zo spoteného a triaška a bol úplne mimo myslela som že ma fibrilné kŕče, ale keď sa to stalo aj keď už nemal teplotu, potom sa to zopakovalo 2 tyzdne po chorobe a tento týždeň 2x za sebou v noci. Začne rozprávať triasť sa ako keď by mal zimnicu, snažím sa ho opatrene prebrať má aj otvorené oči a rozpráva sa so mnou ale odpovedá iba na niektoré otázky potom si ho pritúlim pozakrývam postupne mu triaška ustúpi trvá to tak 3-4 min a hneď spí až do rána úplne v pohode, na rozdiel odo mňa keď už do rána nespím. Začína mu to vždy tak 2-3 hod po zaspatí keď má najtvrdší spánok. Neviem začínam sa báť či sú to iba nočné desy ale mám to povedať dr. či to nie je začiatok nejakej choroby alebo neviem.
Nasa z toho vyrastla, ma teraz uz 11 rokov. Ked mala nocne desy, tak preto, ze toho vela cez den zazila, alebo ked bola mensia a videla nejaku strasidelnejsiu rozpravku, ze asi to jej podvedomie spracovavalo. Asi hodku dve po zaspati velky rev, posadila sa, bola totalne spotena, oci otvorene, cervene, ale akoby nevnimala, ako zhyptnotizovana. Niekedy sa mi zdalo, ze ma aj take cervene skvrny a nevedela som, ci to ma iba otlacene, alebo co. Vacsinou pomohlo dat druhe pyzamo, odviest na vecko, ked som sa s nou rozpravala, ako vravis, sem tam odpovedala, ale rano si nikdy nic nepamatala. Nasej naozaj pomahal chlad, ona bola precitlivela na teplo. A musela mat pyzamo zo 100% bavlny. Ak malo pyzamo co i len percento elastanu, v takom sa dokazala prehriat a velmi spototit. Aj antialergicky paplon sme kupil, tensi, aby ju tolko neprehrieval. Doktor povedal, ze moze byt, ze po zaspani ked sa telo uvolni sa uvolni do krvi aj vela histaminu, ze ten moze potom toto robit. Ale preslo jej to bez nejakej ujmy. Urcite sa spytaj pri najblizsej navstevy lekara. Viem, je to strasne, ked sa tak dieta zobudi, skus sa s nim rozpravat, ci si nieco pamata ...
Synovi to prešlo..tie desy trvali asi dva mesiace, bolo to zrejme len nejaké obdobie a zimnica sa pri tom objavila párkrát
@natalianala este sa vam to objavovalo? Ako ste dopadli?
Ahoj nedávno sme mali také, hrozný plač v noci začala sa triasť a potom sa aj pozvracala chudácik môj.