Ahojte máme taký problém. Môj syn ma 7 týždňov no od narodenia vydáva strašne zvuky, hlavne v noci. Mňa to veľmi budí, nemôžem sa vyspať. On pritom v pohode spí a neruší ho to, zobudi sa len na morov reflex väčšinou. Sú to zvuky ako pipanie, vzlykanie, chrčanie, hlasne nádychy a hikanie. Neviem ci je to suchým vrchom, skúšali sme aj vlhku plienku keďže kurime. Alebo ma niečo v nosteku ale nic mu z neho netečie tak nechcem zbytočne dráždiť sliznicu. Malo to aj vaše dieťa? Prešlo to časom? A po akej dobe? Ďakujem ❤️
@lienka_9 Ano moj to mal, bol to cely zverinec 🙂 Preslo to dost rychlo, v 3m to uz myslim nebolo.
Zo zaciatku som sa budila na kazdy prd. Doslova. Potom som si zvykla a spala ako drevo kym sa nieco nedialo. Nejak sa hlava naucila odfiltrovat dolezite od nedoleziteho
Áno, moja dcérka vydávala zvláštne zvuky v noci, akoby sa dusila, hikanie... Mala reflux, pomohol antirefluxny vankúš.Hlava musí byť vyššie. Dávaj bábo spať na bok v perinke, polohuj. Odporúčam monitor dychu.určite to povedz lekarke aj na najbližšej poradni.
Aj moja dcéra to robila, moj muz si musel zaobstarat štuple do uší, ja som bola taká unavená, ze som to nevnimala,ale preslo to casom a bolo toho coraz menej
@lienka_9 aj moja dcera to robila, chrapala ako stary chlap, ja som vobec nemohla spat, takze som isla spat vedla do izby a mala som otvorene dvere
Onedlho to prejde, moje deti to obe robili, mladšia ozaj strašne.
Híkanie je pri refluxe. Dáva sa spinkať na chrbát (nie nabok ako hore niektorá píše, bábätká majú ťažkú hlávku a mohlo by sa tak pretočiť na bruško a udusiť sa). Pod matrac daj špeciálny antrirefluxný alebo uterák. Treba dávať odgrgovať a samozrejme monitor a konzultácia s dr. Reflux môže mať aj ak napr. kojíš a ješ niečo, čo mu vadí, prípadne kvôli alergií na mlieko a pod.
keď sa ti začne v postieľke vrtieť, mrviť a híkať, tak ho skús dať najprv odgrgnúť a tak do zvýšenej polohy spinkať.
@lienka_9 moze to byt aj laryngealny strydor, ten sa tusim musi riesit invazivne. Opytajte sa na to pre istotu pediatricky.
Moj 5 tyzdnovy tiez piska, vzdycha aj sa hhneva v spanku.
Ked sa hneva myslim ze tlaci.
Ja to povazujem za normalne a teda nebudi ma to a spi mi pri hlave v postielke.