Nočné precikávanie sa štvorročného syna

lilly0812
4. sep 2015

O 4 mesiace bude mat syn 4 roky, mame problemy s nocnym precuravanim, na spanie ma este plienku no zrejme uplne zbytoce kedze je aj tak vzdy docurany. Pred spanim dam normalne plienku vsetko je v poriadku rano pipis s plienky vonku a vsetko docikane. Podla detskej psychologicky este nie je pripraveny byt bez plienky. Doma plienku nema len na spanok a ked sme vonku. Uz dlsie sa snazim aby sa naucil pytat na nocnik, este to nie je ono, nepyta sa vzdy proste pusti do gati. Uz ma fakt nebavi stale prat paplony obliecky a cistit matrac. Este nerozprava takze je to trochu zlozite.

siska53
4. sep 2015

@lilly0812 a nemate nepremokave plachty? Ja viem,ze oblecko ci paplon mokry bude, ale aspon matrac nenavlhne. Viem,ake to je,z tych par razov,co sme to riesili my (maly mal spolu asi 5-6nocnych nehod odkedy si zrusil plienku) a mala sa tiez este pocika,plienku uz chce malokedy, nastastie je to len vynimocne,nie kazdy vecer,ale aj 2 do mesiaca je dost,teraz je este leto,ale v zime? Nas maly sa po nastupe do skolky pocas choroby 2x docikal v noci po sebe a to bol november,tak chapem,ze si z toho na nervy.. A tvoj je uz vo veku,kedy sa asi uz zacina hravat s muzskou ozdobou a najma v noci je to pre nich asi nejak prirodzene..preto mas vsetko ocikane..
U urologa ste boli? Kedze chodite k psychologicke,tak mozno ma pravdu,no ja by som aj tak sla i k urologovi.
Ostatne veci asi riesite s nou, kedze je uz dost velky na to,aby sa pytal ci chodil sam aspon cez den na wc a bez plienky aj vonku a aby rozpraval.

katarinamarkova
4. sep 2015

@lilly0812 pod plachtu igelit....resp. nepremokava podlozka a jedine co budes prat je plachta.
- nerozprava? preco?
- 4r. dieta je dost velke na to,aby chodilo same na wc, same sa utrelo a v pohode vyrzalo bez plienky aj v noci
( ale u vas je zrejme nejaky problem - co sa potom da pochopit, ze dieta ma aj v tomto veku plienku a nerozprava - chapem )
treba skutocne tu nepremokavu podlozku
pipika do plienky smerom hore 🙂
skuste mensiu plienku, co len tak na doraz sadne, aby sa to neposuvalo kade tade.....resp. inu znacku plienok 🙂

siska53
4. sep 2015

@katarinamarkova pipika do plienky smerom dole.🙂 ak je hore,tak precika..

katarinamarkova
4. sep 2015

@siska53 🙂 u nas platilo smerom hore 🙂 ak bol dole precikal
- takze asi univerzalna rada: odsledovat, ci hore, ci dole 🙂

siska53
4. sep 2015

@katarinamarkova aha..tak u vas opacne. Ale teda asi by mu mala pevnejsie pripinat plienku.

lilly0812
autor
5. sep 2015

@katarinamarkova ahoj igelit som skusala, ziadny efekt maly nejako vie, ze je to tam a nechce to. Chranic matraca s podatohom proti precikaniu mame ale aj to precural. Cely mokry je aj paplon takze perem tak ci tak. Pipika ma vzdy v plienke dole ak ho ma nahodou hore hned zacne ricat a nechce to tak mat. Na urologiu nas este neposlali myslim, ze nie je dobre tym dieta stresovat. S lekarom by zrejme nespolupracoval je velmi zivy nevie sa dlho sustredit, stale vymysla. Ak nieco chce vydobije si to placom a krikom, vie, ze sa mu ustupi ak doslova reve na plne hrdlo, neplace len krici. K logopedicke mame ist koncom tohto mesiaca, prvy krat, uz cakame vyse 2 mesiacov.

lilly0812
autor
5. sep 2015

@siska53 pipika davam smerom dole, aj ked mal plienku pevno zapnutu po zobudeni mal pipika vzdy hore. Bez plienky by to bolo asi este horsie.

lilly0812
autor
5. sep 2015

@siska53 ahoj, mame ale precika aj take. Uz fakt neviem co na postel dat, matrac je trochu znicena, ocistila som ju, inu nemam ani peniaze na novu. Plachiet mame dost ale prat niekedy treba aj dva krat denne, na obed nechodi kazdy den ale ked sa vypita spinkat ide inak je do vecera nervozny a zly. Co sa tyka chodenia von bez plienky to by sme daleko nedosli po chvili sa vzdy pocika aj ked cikal doma do serblika. Kedysi sme chodili na nefrologiu kvoli zapalu oblieciek ale vraj je to v norme. Byval casto chory preto este mame odklad skolky. Myslim, ze by bolo vhodne keby uz do skolky chodil ale pochybujem, ze ho prijmu ked sa nepyta a nehovori.

siska53
5. sep 2015

@lilly0812 hovorenie nie je problem,skor to nepytanie sa. Jeden maleho kamos mavala ale len na spanie plienky a do skolky chodil,akurat sa im pomerne casto,v spanku poobede pocikal. Ale casom to preslo.oni neboli ochotni mu plienky davat. Mal asi 4,5,ked prestali uplne pouzivat plienky.
A do sukromnej ste nezvazovali? Ja viem,tie su drahe..len su zas ochotni prebalovat a skor toleruju pocikanie. A tam,kde chodila mala,aj pekne oprali. V stqtnej ti to take mokre,ci zakakane (aj s hovienkom-kamoskina skusenost) nabalia domov.

sisacik
5. sep 2015

Odporucam kupit v Ikey plachtu, na vrchu je ako keby frote a od spodu nepremokava. Moj syn sa tiez pocikaval ako 4rocny a zistili mu cukrovku. Teraz ma 10 a tiez sa este obcas pocika, ked ma vysoky cukor a nepomahaju mu ani tabletky z nefrologie. Nepremokava plachta je super, ze sa to aspon po matrac nedostane, ale vsetko ostatne stale periem....

lilly0812
autor
5. sep 2015

@siska53 Ahoj, vdaka no na sukromnu skolku nemam peniaze. Dostavam 77 eur mesacne to nie je ani na zivobytie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanakal
5. sep 2015

Ahoj, ja si myslim ze to chce cas. Kazde dieta je ine, a asi je trosku lenivsi, ale neboj ono to pride samo. Robila som v UK v jednej rodine a tam to najmladsie dievca malo 8!! rokov a v noci sa pocuravala, ale nakompletku. A myslis ze to nejak riesili? vobec, ona bola inak dost leniva, takze mozno sa jej v noci nechcelo vstat, a nejak o rok proste zrazu prestala sa pocikavat, a vsetko je ok. Skus ho davat cikat vecer pred spanim ale o 20hod a potom o nejakej 22-23 hodine a uvidis co bude rano.