Nočné pomočovanie u 4,5-ročnej

7. jan 2025

Ahojte. Prosím o radu. Dcéra 4,5 roka sa stale v noci pomocuje. Nerozumiem tomu keď ju skúsim necht bez plienky, dva dni sa nepomoci tešíme sa ale od tretieho dňa stále sa pomoci opäť ...neviem či mám vydrzat alebo ju zase dať do plienky ....ide aj o to že chodím do práce a to budenie v noci že sa popisala no poviem pravdu nevládzem to riešiť potom som nevyspata lebo ťažko sa mi zaspavaa opäť a ona sa popisa väčšinou okolo jednej druhej v noci a ja opäť zaspím až okolo 4 a o 6 vstavame do škôlky a práce...neviem čo robiť a nechápem prečo dva dni sa nepopisa a potom opäť sa začne pomocovat...ak má plienku na noc nikdy nie je suchá ale to je podľa mňa aj pohodlnosť dcéry že vie že má plienku tak sa vymočiť tam. Cez deň nie je problem chodí pekne ma wc. Máte nejaké rady ako ju odplienkovat alebo to nechať este tak? Vraj do 5 r je to normálne, tie bude mať v máji. Nerada by som do nej zas pchala nejaké lieky nakoľko v kuse je chora a často berie aj atb. Neviem či vydržať a nechat ju bez plienky abo dať plienku nazad a čakať kým sa prestane sama pomocovat. Čo vy na to?

janetinka27
7. jan 2025

Ahoj, kdesi tu som citala ze nocne cikanie je zalezitostou mozgu a nie dietata. Ak sa pocika v spanku, tak este nie je zrela na spanok bez plienky. Skusenost nemam.

stanislavicenka
7. jan 2025

Netlačí na to. Syn mal plienku v noci do 6ticho rokov. Úplne v pohode. Aj lekárka povedala, ze toto sa vôbec neriesi

slaviivals
7. jan 2025

A moc je v poriadku? Bol vysetreny?

autor
7. jan 2025

@stanislavicenka ďakujem za odpoveď ja len že všade čítam že do 5 rokov by sa mala prestat pomocovat že potom sa to rieši s lekármi...minule spala u nás kamoška s tak isto starou dcérou dievča sa jej vysmievali že ma ešte plienku...len nerozumiem prečo dva dni vydrží pekne nepomocit sa a potom začne kolobeh pomočovania opat

stanislavicenka
7. jan 2025

Mne by vadilo, že sa jej niekto smeje. Nič viac

taktotedanie
7. jan 2025

Robi to stale alebo bola v pohode a zase zacala?
Nestalo sa nieco nove?

autor
7. jan 2025

@taktotedanie stále sa pomocuje v noci od narodenia...keď ju skúsim nechať bez plienky - bolo už viac takých pokusov - vždy bez plienky vydrží dva tri dni sa nepomoci a potom sa opäť začne pomocovat. Všade píšu že dieťa prestane samo močiť do plienky ona ešte nikdy nemala ráno suchú plienku a to obmedzujem večer vodu na pitie atď. Zdalo sa mi už aj či nie je trošku pohodlná najmä ráno ona vstáva prvá väčšinou tak neviem či sa až ráno vymocila do plienky alebo už v noci.

sonalove
7. jan 2025

Dajte jej vyšetriť moč či nemá nejaké zapalove hodnoty, mykoplazny, ureaplazmy. Syn 4r ma v škôlke spolužiačku - tiež sa IBA počas spánku pocuravala. Inak v pohode na wc chodila aj ju tesne pred spaním dali vyčurat, nepila spred spaním. Na podnet učiteliek Boli u Dr- mala veľmi zle výsledky- preliecili ju a už sa nepocikava. Takze aj toto moze byt 1 z dôvodov prečo sa v noci pocikava ( drobec ho nedokáže ovplyvnit nijak ak ma zdravotný problém)

katarinaba
7. jan 2025

Kazde dieta je ine. Moj stredny syn sa ako 2 rocny totalne odplienkoval sam. Ani cez den, ani v noci sa viac nepocikaval. Najmladsi sa pocikaval do 8 rokov. No kedze to uz zasahovalo do chodu v skole ci sporte - skola v prirode, sustredenia z treningov - zacala som to riesit. Mal vtedy 7 rokov aj volaco. Nefrologicka povedala, ze sa to zvykne riesit po 6tom roku zivota. Pokial dieta nema zdravotne problemy, je to len nezrelostou nervoveho systemu. Aj v neskorsom veku (tak ako u mojho syna) je to tiez v poriadku, ale tu uz je vhodne podstupit vysetrenia, ci nejde o zdravotny problem. Kedze u neho bolo vsetko v poriadku, bola nam navrhnuta liecba hormonom. Tu vsak kludne mozes odmietnut. Avsak nevrologicka hned na prvom strednuti razantne "zakazala" plienku na noc. Tyzden sme sa trapili pranim (mala som dve sady nepremokavych placht, vankusov, paplonov, navlecok) ale potom uz to nebolo take caste. A po nasadeni liecby to ustalo takmer zo dna na den.

zuzanaete
7. jan 2025

Nastuduj si info na suchapostielka.sk

pe_mi
7. jan 2025

Syn sa pocikaval do 9rokov,moč,obličky,vyprázdnenie mechúra po vymočeni dobré výsledky.len vydržať, mozog nedozrel.mohli sme ho budiť na čítanie,nedávať nič piť 2 hodiny pred spánkom.
Nič nepomohlo,aj 2x do noci sa nám pocikal,ešte vo 4rocniku.
jedneho dňa,akoby uťalo a odvtedy nič.
Šedá mozgová kôra nie je dozreta,vraj

autor
8. jan 2025

@pe_mi ďakujem za odpoveď.