Poraďte mi prosím Vás mám 11 rocneho syna,ktorému sa stane v noci sem tam nehoda že sa pomoči.
Neviem asi som spravila ja chybu ze som s nim neisla hneď k lekárovi prečo je to tak ale čítala som na nete a skúšali sme triky ako je nedať mu piť pred spaním žiadne sytene nápoje vetranie pred spaním atď...
Sem tam to pomohlo tak sme sa tešili a hlavne on teraz sa mu to nestane stále každú noc ale sem tam sa mu to stane.
Cez deň v pohode ide na WC normálne ale ako keby nevedel a nevnímal alebo lepšie povedané necítil v noci že sa to stane a zistíme to až teda keď ho idem v noci pozrieť a zobudím ho aby sa išiel osprchovať a prezliecť.
Budem úprimná: zaspala si dobu. Už dávno pradavno ste mali byt u lekára.
Čo mu budú robiť? No nič hrozne. Vyšetria krv moc urobia sono
@lilko123 ako dlho to trva?nieje to reakcia na buduceho surodenca?cim skor riesit..
@lilko123 ako ti mamicky pisali, trebalo riesit skor, ja mam 6 rocneho a taketo pocikvania nemal, ani ked sme sa oducovali od plienky a mna by mi trafilo, keby mi nacikal do postele a perin....raz za 6 rokov, ked bol chory sa mu to stalo...dakujem....a ty 11 rocneho nechas? urcite treba riesit, cim skor, presne aj ako pises, ze ani na ziadny tabor nemoze ist, ani k starym rodicom...
v prvom rade jeho vek je vyssi,ale chybu ste neurobili. dodrziavali ste rezim,ktorý by bol odporucený aj u urologa,ci nefrologa. na zaciatku sa nim vzdy zacina, detom sa dopraje cas na dozretie nervovej sustavy, do 5 rokov sa nocne pomocovanie objavuje naozaj casto. potom uz ide o to, aky ma rezim a ak ma ten ,co ste spominali, bolo by fajn zistit, ci mu netreba ,co skor ano - liecba. kedze sa pomoči aj napriek tomu,ze prijem tekutin je k veceru uz nizky. urcite vsak u neho uz je tato situacia vzladom na vek a bliziacu sa pubertu dyskomfortom a vy si vypytajte listok k nefrologicke, alebo detskemu urologovi. je fajn si k vysetreniu doniest aspon trojdnovy zaznam toho,co vypije,kedy kedy ma stolicu a kolko vycika. velmi nam to pomoze pozriet si je porcie moču a tiež frekvenciu močenia. priciny okrem psychiky ,co nemusi byt vobec pravidlom v noci, mozu byt aj tvrdy spanok, ci hormony , ktorých hladiny ho ovpyvnuju. drzim plce a verim, že sa osuniete . nie ste prvi ani posledni, riesime aj pomocovanie uplne akehokolvek veku casto a je to narocne. nevyybera si to pohlavie a vela deti ma problemy s mocenim ,dokonca mam ocit ze stale viac. pekny den
@lilko123 to je tým, že mu zvierač v spánku nefunguje....vyrastie z toho, treba dosť piť cez deň, večer pitie obmedziť a pár hodín pred spánkom už nepiť a pred spaním sa vymočiť aspoň 2x. A najmä piť čistú vodu už neskoro poobede, lebo malinovky viac chutia a aj viac sa toho pije.
@
@lilko123 lekár telo tvojho chlapca nezmení, existujú lieky na redukciu tvorby moču, ale podľa mňa je to nezdravé, čiže v predchádzajúcom príspevku som písala to pitie, ako...to zaberie, píšem vlastnú skúsenosť a vyskúšané veci v rodine s deťmi. Síce existuje enuréza na základe nejakej zlej skúsenosti, ale predpokladám, že tvoj syn to bude mať od narodenia.
Ja si myslím ze to so psychikou nemá nič spoločné lebo mame pekný život s mužom sa nevadime malý ma vsetko v živote co potrebuje veľmi sa tešíme čakáme babatko a obzvlášť sa teší syn lebo je sám a bude mať súrodenca tak sa teší. Neviem prečo sa mu to stáva pôjdeme k lekárovi sám mi to navrhol lebo nemôže chodiť na žiadne tábory prespavacky boji sa ze sa mu stane v noci a bude sa hanbiť. Len sa bojím co mu zistia a co mu budú robiť lebo už predsa má 11 rokov a je to chulostiva vec.
Ďakujem za každú radu a pomoc.