Nočné pocikávanie 5-ročnej dcérky

Včera o 09:55

Baby, prosim radu. Cakala som uz dlho,musim to riesit. Dcera je odplienkovana uz dlho ale na noc ma stale plienku. Cez den nespava a tým padom v noci spi tak tvrdo ze sa na cikanie nezobudi. Musim je prosto davat na noc plienku. V priemere cca 3 noci z tyzdna ma tu plienku rano suchu. Kto toto a ako riesi, kam treba ist? Dcera ma 5 rokov 😔

lenuska9999
Včera o 09:58

Chodí do škôlky ? Predpokladám, že ako 5 ročná už áno. Tam to ako riešili ?

lienocka2808
Včera o 10:03

ahoj, moj syn ma dnes 6rokov. a rovnako to mame. Boli sme s tym u lekarky a povedala, že to má bežne ešte v tomto roku. že mám to riešiť ak to počas šiesteho roka nevymizne. v školke sa nepocurava, iba asi 2x do tyzdna v noci.

katarinaba
Včera o 10:07

5 rokov este nie je tak hranicny vek, kedy by sa mala prestat pocikavat. Kazdopadne si najdi nefrologicku ambulanciu a informuj sa tam.
Ak mate moznost ist do BA, tak vrelo odporucam MUDr. Klacansku.
Moj syn mal 7 rokov, ked sme to riesili. Mne to v podstate nevadilo, tu plienku na noc nebol problem dat a proste deti potrebuju dozriet. Ale nemohol kvoli tomu do skoly v prirode, tak som to "musela" riestit. Aj dr. povedala, ze by z toho vyrastol, otazka je, kedy, co uz v tomto veku moze byt obmedzujuce.
Vysetrenie zahrnalo rozne vysetrenia mocu (klasicke aj specialne, kde sme museli zbierat nocny moc), obliciek cez sono, krvne odbery, neurologa. Zakazali nam plienky - toto bolo horsie, lebo sme museli prat, ale nastastie to trvalo velmi kratko. A nasledoval prisny rezim - pit vela cez den, po 18tej vyrazne obmedzit. Cez den moze pit vsetko, vecer uz len cistu vodu. Pred spanim vymocit. Mal by chodit rovnako spavat aj vstavat.
Ked mala dr. vysledky a zistila, ze tam nie je zdravotny problem, navrhla nam liecbu takymi tabletkami - je to nahrada za hormon, ktory pomaha riadit mocove cesty v noci. Na liecbu mozes aj nemusis pristupit. My sme to uzivali a po zacati sa mi pocikal uz len dva krat. Zacal sa krasne v noci budit, ze potrebuje na wc. Tabletky bral cca rok.

petamich
Včera o 10:19

@lenuska9999 riesi nocne pocikavanie, tak predpokladam, ze skolka nema co riesit 🤷‍♀️

petamich
Včera o 10:21

Podla mna este chvilu pockat, standardne tipy ako menej pit pred spanim, pripadne dat niekde o polnoci cikat (len to je take) ste asi skusali. Tak by som este chvilu pockala. A pripadne skontrolovat u toho nefrologa. Drzim paste!

autor
Včera o 10:47

Odpisem vsetkym. Do skolky samozrejme chodi, ale len na doobedie, lebo tam vobec nespavala a som doma este s mladsou tak ju beriem domov. Len o mesiac budu mat noc v skolke a velmi som jej tam plienku nechcela davat, lebo myslim ze by sa hanbila. Ako pre mna osobne to nie je este obmedzujuce, nemam problem jej tu plienku dat ale vidim ze uz vsetci v okoli v jej veku, aj mladsi, uz su bez..

katarinaba
Včera o 10:53

Skus jej na ten den dat tu nohavickovu plienku. Su to v podstate nohavicky, kym nepocika, tak to pod satami vidiet nebude, snad ani v pyzamku. A mozno tam bude viac takych deti, len sa tym nik nechvali, ze na noc este plienkuju.

tanyan
Včera o 11:06

Má 5 rokov. Dohodni sa s ňou či chce ísť na "noc v škôlke" a či tam chce byť s plienkou. Prípadne sa porozprávaj aj s učiteľkami na tému nočná plienka a uvidíš aké budú reakcie. Možno ti povedia, že aj niektoré iné z detí tam bude s nočnou plienkou a tým pádom to už nie je taká výnimočná odchýlka, iba zriedkavejší výskyt.

autor
Včera o 11:34

Uz vlani sme to riesili a uz vlani nik iny plienku nemal. Tak viem ze by bola jedina..

katarinaba
Včera o 11:39

Najskor sa opytaj dcery, ci tam chce ist a dat si plienku. Potom sa dohodni s ucitelkou, ze ci by bola ochotna ju zobrat napr. do "kabinetu" aby si tu plienku obliekla a rano vyzliekla, aby sa prezliekla ta, ze to ine deti neuvidia. Aj tak to pomocovanie dovtedy ani liekmi nevyriesis. Treba si to uz len odkomunikovat s ucitelkou a poprosit ju o pomoc.

zuzanaete
Včera o 12:37

Nemate odsledovane, kedy v noci cika? Ak by ju ucitelka dala cikat 1,5-2 hodiny po zaspati, nestacilo by to?

autor
Včera o 12:55

@zuzanaete netusim toto vobec. Ale podla mna až niekedy nad ranom.

autor
Včera o 12:56

Ale ona je v noci nezobuditelna.. strasne tvrdo spu

zuzanaete
Včera o 18:54

Ani netreba, aby sa uplne zobudila. Ucitelka by ju odviedla (pridrziavala by ju) na wc, posadila a ona by sa uz vycikala. Mozete si to doma vyskusat. Viem, ze tieto deti su nezobuditelne.