Nočné pocikávanie 5-ročného dieťaťa s ADHD

15. júl 2024

Ahojte. Máte prosím tip, ako to riešiť? Pediatrička hovorí len, že ho musíme v noci budit a dávať na záchod. Je to však nereálne. Za prvé ho nemôžeme budiť každú noc niekoľkokrát (je veľký problém zobudiť ho, často pri umelom prerušení spánku začne veľmi kričať, zľakne sa). Za druhé odniesť ho na wc bez úplného zobudenia je fyzicky náročné (24kg). Ďalej ak ho tam aj dostanem, nedokážem ho prinútiť, aby sa vycikal na povel. Neviem, čo robiť. Nikdy nemal ráno suchú plienku, proste vyzerá, že jeho CNS na to ešte nevyzrela, alebo neviem čím to je.

adabise683
16. júl 2024

Skus mu davat tieto kvapky:

https://www.grizly.sk/energy-renol-30-ml?gad_so...

Su sice drahsie ale dietatu sa dava len par kvapiek denne takto zase vydrzia dost dlho

ivanakal
16. júl 2024

Moj syn sa tiez pocikaval v noci ked mal 5 rokov. A tiez mi pediatricka povedala, ze to je jeho lenivost, ked ma plienku, tak vie ze sa moze pocurat a nemusi vstavat na WC.. tak som sa proste zaťala a reku musim ho budit. Spaval istu dobu s nami, plienku som mu nedavala a proste som ho kazdych neviem kolko hodin budila aby isiel curat.. Trvalo to ja neviem ci mesiac, ale dali sme to a potom sa jednoducho prestal pocikavat, automaticky isiel sam na wc ked chcel.

hariet
16. júl 2024

Tak pediatricka by mohla vediet, ze nocne pomocovanie moze pretrvavat az do 7. roku a je to ok. Co s tym narobis, ked este na to nie je zrely? Niektore deti proste musia dozriet a neurychlis nic. Nestresuj jeho ani seba nocnym budenim, nechaj ho vyspat, to je dolezite.
Casom sama zbadas, ze ma rano plienku suchu a s plienkami prestanes.

marianarem
16. júl 2024

Ja by som mu este nechala plienku. Moj mal na noc do vyse 4 rokov a ozaj to bolo tak, ze zo dna na den sa mu to preplo a uz nepotteboval, nic som nerobila. Dovtedy cikal v noci vela, plnu plienku maval. Musela by som ho budit asi viackrat za noc. Teraz bol u nas na navsteve 5rocny kamarat a ten stale plienku na noc ma a nema ani ziadnu diagnozu, proste este sa mu to nepreplo.