Ahojte. Kedy zvykne prestat nocne kakanie? Uz som na nervy. Kazdu noc v noci nam kakava. S tym, ze ked ju prebalik, tak sme samozrejme hore vyse hodinu. Po tme sa prevaluje, "rozprava".
Citala som, ze sa to upravi prikrmami. My sme uz vyse mesiaca na prikrmoch a stale kaka aj cez den a aj kazdu noc. Mozno raz za 2tyzdne sa stane, ze nekaka v noci ale okolo 5tej.
Vcera som dala aj banan a akurat ju z neho prehnalo a to som si myslela, ze ju trosku zapecie.
A kolkokrat zvykne kakat celkovo do dna?
@andreatytler davam zatial len prikrm na obed (bez mlieka. Lebo zje celu davku prikrmu). Ovocie na olovrant. A na veceru mlieko len, nic ine.
@nin12345 vcera som jej davala banan a kakala o 1v noci, o 5tej rano, o 7rano.
Niekedy kakava 2-3krat cez den plus raz v noci.
Pit jej davam vodu dojcensku.
A papava UM AR kvoli refluxu
Ovocie by sa vzdy malo davat doobeda.
Bud rada, ze nema koliky, dieta ti hystericky neplace cele dni a noci a nerurkujete denne….🤦🏻♀️
Vsetko ma svoje pre a proti radsej hodinu hore ako by som mala toto zazivat
Ale kazdy si pohodlie v noci predstavuje asi inak 🤷🏻♀️
@taktotedanie presne som chcela napisat, ze nech len kadi s usmevom
Anonym, ozaj hodna tema byt inkognito, ale nevadi...potichu prebal, ššš a tak, lahnite a cakaj kym zase zaspi.. pocedala by som daj prso ale vidim ze UM
Kym v noci neplace, len sa prevaluje a rozprava, tak ju nechaj. Prebal, uloz do postielky a ty chod spat. Co by niektore mamy dali za take "ponocovanie" svojho dietata
@taktotedanie presli sme si kolikami, kedy mi dieta stale revalo. A kolika nie je sposobena zastavenym prdom alebo 💩. Kolika je nedozretie criev, ktore este nedokazu stiepit laktozu.
ach, uz som tu na koni citala vsetko. ale ze existuje matka, ktorej vadi pravidelna stolica u babatka... ach zena, precitaj si tu par diskusii, ako sa babatla bez rektalnej rurky nevykadia. alebo si precitaj o tom, ako dojcene deti kadia pri kazdom dojceni - aj moja mladsia taka bola. a nikdy, NIKDY mi nenapadlo riesit, ze prebalujem pokadene dieta x krat za noc. bud rada, ze mas zdrave dieta! do 18 rokov ho iste v noci prebalovat nebudes
Zmenila by som to ovocie na ranajky alebo desiatu. Banan vacsinou zapeka ale je mozne ze tvoje dieta reaguje inac. Nas syn je OK ak je banan velmi zrely. Ak je len akurat zlty tak ho mierne zapecie. 3x kakat za noc no to je fakt vela. Verim tomu ze ho to zobudi a potom trva dlho kym zaspui a ty tiez.
@andreatytler kde citas, ze kaka 3x za noc?
@matkahelka vcera som jej davala banan a kakala o 1v noci, o 5tej rano, o 7rano.
@andreatytler dakujem za normalny nazor. Vyskusam dat doobeda ovocie.
@viestta az na to, ze spim v izbe s nou a vzdy zaspim az vtedy, kedy aj ona.
@matkahelka
@kitycat ja som si pytala nazor a nie poucovanie z vasej strany, aby som bola rada, ze dieta kadi normalne. Samozrejme, ze som rada za to, ale ak existuje nejaky sposob ako jej "upravit" nocnu stolicu, tak si myslim, ze moja otazka je adekvatna. Takze radsej sa nabuduce zdrzte komentara ak nemate ziadnu radu. A toto je dovod, preco je tu milion anonymov. Kvoli takym zenam ako ste vy, ktore neporadia, ale poucuju. Neviem kde sa podel starky modry konik, kde boli mamicky ustretove, mile a snazili sa pomoct.
To uz je osud matiek. Kym deti neodrastu vela toho nenaspia
@andreatytler aha, tak ja o piatej a o siedmej rano nepovazujem za noc.
hlboko sa ti ospravedlnujem za "poucovanie", ale fakt riesis hlupost.
Bude sa to proste menit.. nas jednu dobu budilo o piatej nakladanie do plienky
Teraz mala daco divne, sople a tak a o druhej rano sa zobudila a v tej polhodine co bola hore kadila 4x a zakazdym uz bola prebalena, boli to uzasne dve noci taketo 😂
Vsak nech kadi ked musi, ty si to nechavas tiez len na rano a inak ani za nic?
Riesis fakt somarinu. Mam 2 deti, povazujem sa za skusenu matku a niektore veci sa dietatu naprogramovat nedaju- napr. ta stolica. Ty vies sama seba odkontrolovat tak, ze ides na velku vtedy, ked sa ti to hodi? Ja nie. Ani moje deti nie. A riesit take cosi u 6mesacneho babatka je...no prepac, hodne klopkania si po cele. Moja mladsia dcerka prvych 10 mes.svojho zivota stolicu v noci nikdy nemala, v 10 mes.ked sme presli na komplet tuhu stravu pocas dna, stolicu mavala 2krat za noc- kazducku noc skoro polroka. O siedmej vecer som ju okupala, o osmej vypila UM a o 21.30 sa pravidelne pokakala. A potom druhykrat okolo 01.30. A kazdu noc. A bolo jedno, co jedla pocas dna a este viac jedno, co vecerala. Tak jej travilo, spracovavalo a tak to z nej vychadzalo. A vobec mi nenapadlo zapodievat sa tym, aby dieta v noci nekakalo. Bud rada, ze nemate vazne problemy a neries taketo hovadiny.
@matkahelka Ja o 5:00 povazujem za noc. Neviem ako to ma autorka. Ale aj keby to bolo 1x za noc, povazujem to za uplne normalne ze sa to autorka snazi zmenit aby v noci nekakal. Ak sa tomu da dopomoct tak jednoducho ako presunut urcite prikrmy na inu cast dna, neviem preco to neurobit. Aj to dieta bude radsej ked sa nebude musiet v noci budid na kakanie.
Co davas na veceru alebo olovrant? Ja som si poradila tak ze som zmenila jedalnicek. Napriklad ovsennu kasu som zacala davat rano namiesto vecera, lebo ta synovi vyvolala o par hodin kakanie. Proste si odsleduj ci jej urcite jedla vyvolaju stolicu a tie nedavaj vecer alebo na olovrant. Ale v 6 mesiacoch je este dost skoro. To neviem ci ste uz stihli vsetko jedlo otestovat a vies ako zareaguje.