Ahojte.
Jakubko má skoro 9 rokov.Máme problém hlavne v noci po celom dni.Večer keď zaspí tak asi po dvoch hodinách sa s veľkým krikom prebudí,úplne spotený a s plačom.Aj sa s postele postaví a keď prídem za ním tak ani nevie,že čo sa mu snívalo a ani nič. Nemá niekto skúsenosť s takým to niečim. Mám sním naštíviť psychologičku?
@zuzananina obratte sa na spankove studio. ale inak je to asi len napatie z dna. nie je celkovo taky citlivejsi? osobne by som dala vysetrit krv a aj hormony hlavne na stitnu zlazu. toto maval moj starsi
no musím niečo vyskúšať.a pri pôrode tak začínal sa dusiť.pre nepostupujucí pôrod mi spravili sekciu.
XLUCIA a kde by som našla spankove štúdio to prvý krát počujem 🙂
@zuzananina ahoj, tak ja mám ten istý problém s 5 ročnou dcérkou. Večer zaspí a po hodine alebo dvoch sa v noci zobudí posadí sa na posteli spotená, rozpráva zo sna, niekedy plače - keď bola menšia tak veľmi plakala, že som ju ani utíšiť nemohla, ona ma proste ani nevnímala. Normálne mám pocit, že nie je zobudená, lebo ja sa jej pýtam, čo jej je a ona stále opakuje svoje napr. presne včera sa nám to stalo a opakovala, že si ide spočítať peniažky. Niekde som o tom čítala, že je to nočný des.
Nestáva sa nám to každú noc, ale tak 2 - 3 krát za mesiac. Akokeby spracovávala zážitky čo zažila počas dňa.
Keď sa takto v noci prebudí, tak ju vezmem k nám napr. do obývačky, kde je zasvietené svetlo a snažím sa ju prebudiť - pustím jej rozprávku z DVD (to vždy zaberie), dám jej trocha napiť. Potom zhruba po 5 minútach ju znovu dám do jej postieľky a ona v sekunde zaspí a spí až do rána. U lekára sme s tým neboli. A takisto keď sa jej ráno pýtam, tak si nič nepamätá.
Martinka aj u nás je to presne ten istý postup neopakuje sa to každú noc len zriedkavo.ale tiež keď sa pýtam čo sa mu sníva tak nevie. Len plače a je do potení či leto alebo zima. Ja ho utíšim a za 3 minúty potom zaspí a ráno si na nič nespomenie.Túto noc sa to stalo dva krát o 22.00 a potom ešte raz o 23.30 zase začal.
@zuzananina ja som si povedala, že to zatiaľ riešiť nebudem, pretože sa to nestáva tak často, ale keby sa to stávalo častejšie tak by som sa určite poradila s pediatričkou. Moja Katka sa takisto narodila pre nepostupujúci pôrod sekciou - možno to bude mať fakt nejaký súvis s tým, no neviem. Ja som vypozorovala, že sa jej to stáva najmä vtedy, keď na ňu napr. cez deň nakričím lebo nepočúva a pod.
no ja som tomu nebrala takú váhu do nedávna,ale už aj priateľ je s toho trochu nešťastný ten sa trhá zo sna keď Jakubko začne kričať a plakať.Už ten chcel ho niekam zobrať na vyšetrenie bo je mu ho ľúto,lebo keď začne plakať ako malé dieťa keď ho niečo bolí. Musím aj ja trochu spozorovať kedy sa to stáva či pri vyššej námahe cez deň alebo keď ho aj hrešíme za niečo.
Ahoj @zuzananina. Taka otazka. A nebol tvoj maly pri porode priduseny, resp neboli nejake komplikacie s dychanim? Nam homeopaticka dala myslim Stram ma nocne desy. Vyfasoval syn aj ja a odvtedy ani jeden nemame nocne desy. Ja som uz skoro nedychala ked som sa narodila a syn mal tiez pri narodeni problemy. Vztahuje sa to aj na ludi, ktori prekonali klinicku smrt. Teda dufam, ze to bol stram. Este to overim.