Nočné bolesti nôh, kĺbov u dieťaťa.

gubiko
30. jan 2020

Dobrý deň, máte niektorá skúsenosti s bolesťami nôh, najmä kĺbov kolenných, členkov u svojho dieťaťa vo veku od cca 1,5 roka. Potrebovala by som pobaviť s niekým, kto to takto u dieťaťa mal, že ho kĺby v takto malom veku bolievali.

brna1989
30. jan 2020

@gubiko môže ísť buď o obyčajný rast nôh alebo ploché nohy.naš syn mával také bolesti a okolo 3rokov sme zbadali ploché nohy.

gubiko
autor
30. jan 2020

@brna1989 uhm, ďakujem za skúsenosť. a ako ste to riešili, tie bolesti myslím? ploché nohy nejako riešite?

erikad82
30. jan 2020

Ahoj! My sme si tým veru prešli a aj občas ešte prechádzame -malý už má 6r. ale niektoré noci sú katastrofálne. S mojou detskou lekárkou som to prekonzultovala a urobili sme odber krvy -lebo môže ísť aj o vážnejšiu chorobu. Každopádne našťastie u nás krv bola v poriadku a je to len toho rastového charakteru. Malý mi prudko podrástol ...

gubiko
autor
30. jan 2020

@erikad82 ďakujem. stretávam sa najmä s tým, že deti majú bolesti kvôli rastu. fajn, že aj u vás to je tento prípad. a ako vyzerajú prosím tie noci, keď píšete, že katastrofálne?

77kacena
30. jan 2020

áno u nás je to to isté mala sa často sťažuje kolena bolia bude mať dva roky sú to rastové bolesti natierame fytogelom a vždy je po tom kľud, ak by to bolo často a intenzívne treba radšej potom zajisť k doktorovi

gubiko
autor
30. jan 2020

@77kacena Fytogél? to počujem prvýkrát. môžu to používať aj deti?

77kacena
30. jan 2020

ano deti aj tehotné je to bilinny gél, jedine že by bol na nejakú bylinku alergický to sa môže stať ale tak ja zato vždy všetko skúšam na kúsku kože aby človek vedel ako na čo zareaguje. už nam pomohol aj na bolesť zúbkov, nádchu a znižuje horúčku to už mam vždy doma ako prvú pomoc keby niečo

brna1989
30. jan 2020

@gubiko no ťažko,mávame to dosť často,aj každý druhý deň.boli sme u doktorky a tá povedala,že to môže byť aj dedičné,myslím čo sa týka rastových bolesti.
Ja som to mávala sem tam ako decko,manžel to mával asi každý druhý deň a veľmi plakaval,rodičia mu robili zábaly a boli dlho hore..
Keď syn viacej beha s deckami alebo sme na nejakej dlhšej prechádzke,večer má aj opuchnuté členky a bolia ho aj kolienka,aj píšťala..
Nakoniec sme zistili,že u nás je to asi skorej z plochých nôh,má tú najhoršiu formu 4tý stupeň,má vpadnuté členky dovnútra a tak podobne.
Chodíme pediatrovi,máme vložky do topánok a špeciálne papučky (také vysoké,korýtkové sa volajú), ktoré nosíme v škôlke.a mali by sa robiť cviky,dajú sa nájsť aj na nete.
Ale vase dieťa má 1.5roka ,to je skoro ešte povedať,či má alebo nemá ploché nohy.to vyšetrenie sa robí myslím v 2rokoch alebo 3rokoch,teraz som si není istá,spýtajte sa pediatričky,ak máte podozrenie.
Nám v lekárni dala pani takú hrejivú emulziu,že tým mu to môžme potierať,ak bude v noci plačkat a zabaliť nožičky do tepla.Nam to zaberá,je to vhodné pre deti od 3rokov

tncka
30. jan 2020

@gubiko aj moja mala to mava,okolo 2r.to bolo fakt hrozne,prebdena noc,natieranie gelom,no fakt sme si uzili. Teraz uz ma skoro 7r.ale obcas este tiez rev ze bolia nozicky,dokazalo ju to zobudit. Hlavne pistaly a priehlavky,clenky. Po dni ked viac behala alebo sa s detmi vonku nahanala,ked alebo behala v gumakoch. U nas az tak ze sme davali panadol od bolesti. Najprv som sa snazila to uhrat Canada Ice gelom,maju aj v Dm,chladivy,velmi dobry,ale niekedy ani to nestacilo a musela som ten panadol aby sme sa aspon vyspali. Nakoniec sme s tym boli u pediatra,lebo som vygooglila priserne veci o tom a som sa doplasila...vsetko ok,tak nas poslal pre istotu ortopedovi,ale ten tiez povedal ze ok,ze to bude z rastu. Tak cakame kedy to prejde.

gubiko
autor
30. jan 2020

@77kacena
@tncka
@brna1989 ďakujem pekne za skúsenosti. my to máme veľmi podobné. idem k lekárovi na odbery buď zajtra alebo v pondelok a zrejme pôjdeme aj ortopédovi. pokiaľ sa to uzatvorí ako rast, budem rada. ona sa budieva vyše mesiac na bolesť, no vždy zaspala. dve noci po sebe ale mala tak intenzívnu bolesť, že bez nurofenu to nešlo. bola som s ňou na pohotovosti, robili jej sono, to bolo v poriadku. takže pôjdeme k obvodnej, na krv, ortopéd a dúfam, že dopadneme ako vy.

erikad82
30. jan 2020

@gubiko u nás malý začne veľmi kričať-plakať a chytá si nohy,že ho príšerne bolia. Niekedy jedna inokedy obe. Niekedy len kolená,inokedy členky či celé nôžky... Našťastie už nie sú také časté takéto noci, keď mal cca 2-4 roky tak také noci sme mali veľmi často... preto sme dali aj odber tej krvy pre istotu urobiť.

gubiko
autor
30. jan 2020

@erikad82 uhm, úplne rovnaký scenár. kolená, členky, celé nohy, presne to isté. ona bude mať dva roky. niekedy ju utíšim, spievam jej a zaspí. no potrebujem vedieť, čo to je, aby som sa aj ja upokojila. ten nurofen jej na to veľmi dobre zaberá, jej sa po tých 15min. uľaví a úplne sladko zaspí a spí spokojne až do rána. na tej pohotovosti bol veľmi fajn doktor, povedal, že to nechce podceniť, aj keď sono bolo v poriadku. ja to mám tak isto.

laki
30. jan 2020

My sme si tým prešli, v noci sa budila ba bolesti....trápili sme sa dva roky, stále mu tvrdili, že sa jej nevie pustiť rast. Potom nás poslali na detskú reumatológiu, tam jej pobrali krv na všetko možne a výsledok bola celiakia...nevravím, že to je aj váš prípad, ale u nás boli bolesti z celiakie😉

gubiko
autor
30. jan 2020

@laki ďakujem, tak to aj vidím, že tých možností, čo by to mohlo byť je viac. o celiakii som nevedela, tiež poviem doktorke, ďakujem.

laki
30. jan 2020

@gubiko nie je za čo , držím palce

sonia1990
4. feb 2020

@gubiko ahoj aj moja mala sa stále sťažuje že hu boli noha už som jej na to v lekárni kúpila aj masť a veľa krát v noci ma zobudila aby som jej pomasirovala nozicku ma to od mala a to ma už 8 rokov doktorka vravela ze vraj to ma s toho ako rastie že sa jej naťahujú svaly

gubiko
autor
5. feb 2020

@sonia1990 ďakujem. akú masť prosím?

sonia1990
5. feb 2020

@gubiko algesal krém takej zelenej tube v lekárni budú vedieť ten malej pomáhal alebo potom aj ibalgin gél ale záleží na veku dieťaťa a treba najprv skúsiť na kúsku pokožky aby nevyvolal nejakú reakciu najlepšie sa opýtať priamo v lekarni