Ahojte! Uz tretiu noc po sebe k nam 6,5-rocna dcerka docupitala s tym, ze ju velmi bolia nozky a este aj v posteli u nas si ich striedavo krcila a vystierala s tym, ze ju velmi bolia. Napadli ma krce z nedostatku magnezia (i ked si nemyslim, ze by ho mala nedostatok), napadli ma i rastove bolesti, no cudne na tom vsetkom je, ze vsetky tri noci po sebe mala aj horucku cca. 39 °C. cez den jej vsak nic nie je, je spokojna, hra sa, nic ju neboli (ani nozky, hrdlo, brusko, hlava, usko... vobec nic), nekasle, nie je zahlienena, teplota nie je zvysena ani o ciarku. stazuje sa, ked si ide lahnut, ze ju nozky bolia, no nijako dramaticky. no potom v noci je bolest velmi silna a tiez nechapem tu vysoku teplotu. teplotu sme zrazili vlaznou sprchou (to u nas zabera najlepsie) a to pomohlo i na tie bolesti noziciek, dokonca si druhykrat sama pytala vlaznu sprchu. ona aj ked ju pri chripke bolia nozky a ma vysoke teploty, vlazna sprcha jej vzdy zaberie. no teraz to na chripku vobec nevyzera. a znepokojuje ma, ze sa to opakovalo uz tri noci po sebe. stretli ste sa niekto s niecim podobnym?
@mimimami3 urcite s nou chod lekarke nech zoberie krv,to by nemala mat
Moju dceru bolievaju nohy z horucky.proste,ked ju rozbolia iz vieme,ze bude teplota.urcite chod ku lekarovi,treba ju vysetrit..moze to byt len virus,vtedy byvaju velke teploty bez inych priznakov...
viem vam doporučiť krem proti zapalu a taktiež naplaste od zapalu a bolesti, čisto prirodne /tradična činska medicina/, a treba dať vyšetriť či nie je v tele zapal, môžu to byť mandle zuby ...0903409211
@jankalac uz to preslo. uz nema ani teplotu ani bolesti, takze to asi naozaj boli bud rastove bolesti alebo telo bojovalo s nejakou infekciou (nejakou skrytou? lebo sopliky, kasel... ine bolesti nemala) - to by vysvetlovalo tu teplotu - a nasledne ako reakcia na teplotu ju boleli nozky (to zvykne mavat). ak by sa to v dohladnej dobe opat opakovalo, dam jej urobit krvny obraz. momentalne je na prázdninách a veselo si lieta cele dni po vonku a v noci spi ako dudok 🙂
@jankalac a u vás nakoniec ako dopadli tie bolesti nôh? Dcérka 6 rokov a 4 mesiace z ničoho nič ju boli jedna noha celá a má teplotu, je unavená, leží a nechce nič jesť, a iné ju vraj nič nebolí...
@francesska2 boli sme aj u doktora vtedy , bral mu krv a zistil boreliózu . Spätne sme vtedy zistili že mesiac pred bolesťami mal pod kolenom kliešťa . Tak mal asi 2-3 mesiace antibiotiká a pár krát ešte opakovaný odber krvi , našťastie mu tie hodnoty klesali . Takže u nás to bolo z kliešťa 😪😫😤
@jankalac och, to ste ma nepotešili... malá má už druhý deň 39 a okrem tých bolestí nohy jej nič nie je, nekašle, nesoplí, žiadna viróza... tak to asi pre istotu navštívime lekárku, nech jej pozrú tú krv... :( ďakujem za odpoveď 😉
@francesska2 no tiež by som jej šla pre istotu nech jej spravia krvný obraz ... Dúfam však že nič nenájdu , a bude čím skôr fit ... Budem na vás myslieť
@jankalac ďakujem 😉
My to máme práve teraz. Teplota 38,2 a veľmi silná bolesť nožičiek, konkrétne kolienka. U nás to začalo navečer. Tiež som sa zľakla, tej náhlej bolesti.
Dcérka máva rastové bolesti, ale ako prišli tak aj odišli.
@francesska2 Ako ste dopadli, boli ste u doktora?
@janulienka77 spomenula som to u lekárky e nevyjadrila sa k tomu vôbec a keď sme boli na hematologii kvôli vysokému vit. D tak vravela, že to s tým môže aj súvisieť, lebo sa potom čosi (tuším vápnik) ukladá do svalov... Ale že skôr to boli asi rastové bolesti a k tej teplote k tomu sa nik nevyjadril...
@janulienka77 ale práve pozerám, že už nám to pretrváva 3 roky, z ničoho nič silná bolesť nôh a horúčky 40 dva dni a okrem toho nič iné... A po 2 dňoch je fit... Dnes som volala s lekárkou, tak budúci týždeň ideme na krv.... Že nás pošle na vyšetrenie aj na imunológiu, že to môže byť syndróm periodickych horúčok... 🤷 Ešte som o takom nepočula no posledné 3 roky to máva... A za posledného pol roka asi 4 krát sa to objavilo... Zo začiatku som si myslela, že rastové bolesti, ale horúčka 39-40 stupňov? 🤔🥺 No som zvedavá, čo to nakoniec bude...
@francesska2 tak držím palce.
@francesska2 dobrý deň, zistili niečo?? Môj syn to má podobné. Bolesť nožičky a teplota 39-40. Muž mi akurát dnes vravel že či to nemá nejakú spojitosť a teraz čítam že je viacej takých detičiek.
@katarinkaa33 dobrý deň, že je to asi syndróm periodických horúčok, ale aby sa to potvrdilo, musíme ísť na krv v Tom čase, keď sa jej tá horúčka a bolesti nôh znova objaví, vezmú crp aj nejaké iné predpísané hodnoty... Len zatiaľ sa to chvalabohu nezopakovalo... Všimla som si, že to má skôr od jesene do jari... Tak zatiaľ čakáme
@katarinkaa33 dobrý deň.
So synom sme teraz už v nemocnici, lebo ma 11 dní horúčky do 40,4.....teraz je ráno a už ma 38...
Posledné dni, keď mu vystúpi teplota má bolesti nôh a nevládze chodiť. V nemocnici nechce ísť pešo, že nevládze...ma 16...
@sia2705 dobry den. Niekedy v maji sme boli prijatí na neurologiu, na 24 hod EEG, pretoze mal zašklby noh , ktore zacali do pol hodiny po zaspatí...opakovali sa celu noc...uzatvorilo sa to ako syndróm nepokojných nôh, kedze EEG nezachytilo nic na mozgu... ale po príchode domov som mu začala dávať vápnik a magnézium...
Na tejto júnovej hospitalizácii sa ani k nohám nevyjadrovali...tam sa riešili len teploty a odbery a ORL/ktoré bolo úplne v poriadku... lekárke na ORL - kde nas poslali v jorucke38.6/ lebo treba hned/som spomenula, že pri teplote nevládze, že ma slabosť noh a preto prišiel na vozíku... inak si neviete predstaviť, ako dokážete nasrať personál, keď sa 15 ročný chalan nechá tlačiť na vozíku...
Dala mu urobiť ASLO, ale keďže bolo v poriadku, nič sa neriesilo.... v oboch prípadoch sme mali problém s nohami, ale výsledky ich nikam nenasmerovali... v oboch prípadoch to bolo prvýkrát...
@tichomiro
Ďakujem vám za odpoveď 😊 Takže vôbec na nič neprišli, áno? To mi je ľúto☹️
Poznám tú bezmocnosť, ak nevedia čo vášmu dieťaťu je , tiež chodím so starším synom po nemocniciach a nikto na nič doteraz neprišiel ,ale on má iné problémy .
Mladší sa vždy pri teplote sťažuje na veľké bolesti nožičiek , niekedy aj keď chorý nieje, vraví,že ho nožičky bolia.
Neurológ EMG svalov nerobil? Alebo mu nekontrolovali svalové enzými?
aj mna ako dieťa trápili silné bolesti noh, po prvé kup si nejaký masažny gel osviežujuci metovy a masiruj jej to a po druhe daj urobiť krvný obraz dieťatu, nemusí to by nič vážne, ale može.