Nočné bolesti bruška 3-mesačného bábätka

lily_279
12. sep 2022

Ahojte. 3-mesačné bábätko má každú noc bolesti bruška. Budí sa niekoľkokrát za noc, pučí sa, dvíha nôžky.... Viete poradít čo s tým? Ďakujem ☺️

katches69
12. sep 2022

@lily_279 mame to iste, aj ti kaka? My masirujeme brusko, davame espumisan, biogaju a trocha jej to polavi aj sa vykaka... skus nasirovat brusko v smere hod ruciciek a pod pupikom dvoma prstami a ono to dost pomaha, chvilu bude mozno pri tom plakat ale potom sa mu/jej ulavi, ja si davam na prsty trochu aviril olejceka aby som nesuchala holu kozu...

nikol789
12. sep 2022

@lily_279 áno presne ako píše @katches69
Nám to trvalo prvé 4 mesiace, potom zo dňa na deň to prestalo. Používame probiotiká biogaia, espumisan, mala som aj kvapky sabsimplex a babycalm ale nám nejako nepomohli🙄 odporucam probiotiká, masírovanie bruska, espumisan...
Mne mala ani nekakala takze sem tam som musela použiť rúrku....ale to len pár krat...
Mala už bola od 3m na UM, nesadlo jej a keď som zmenila mliecko tiež som videla zmenu.

uriva
12. sep 2022

Ja okrem vyššie spomínaných pridám aj to, že nám pomohlo zmeniť aj D vitamín - nie ten predpísaný od doktorky, ale D vitamín od Jamiesonu a tiež to veľmi pomohlo.

veronika3110
12. sep 2022

@lily_279 moja sa tak pucila po espumisane a lepsie zabral sabsimplex.
Ale nevadi mu aj niečo iné? Moja toto presne robila a ešte aj krútila hlavou… myslela som že brusko, ale pekne jej išlo prdkat… a nakoniec chcela len vankúš dať prec a nôžky chcela mat vyššie, akoby podložené.. odvtedy sa vôbec ani nepohne.. tak skús možno bábätko nejak inak poskladať a uvidis.. keby bruško bolelo, asi by plakalo 🤷‍♀️

lily_279
autor
12. sep 2022

@katches69 kaká vždy ráno, masírovanie nepomáha,
Probiotika dávam probiofix, vitamín D máme Devit. Skúsim kvapky nejaké a uvidíme, snáď to prejde čím skôr aby sa vyspal aj on aj ja

Ďakujem všetkým za rady ❤️

aliaray1
12. sep 2022

@lily_279 ahoj nepises, cije kojene alebo na UM.

Espumissan L + Baby calm, u nas zarucene vysledky, odporucil nam chirurg.

A skontrolovala by som, ci sa nedviha pupcek (umbilikalna hernia).

moncacina
12. sep 2022

@lily_279 mi sme to mali po každom jedení. Dojčenská kolika. Po troch mesiacoch zrazu uťalo a viac sa to nevrátilo. Používala som espunisan, bruško som natierala masťou Pupík to pomohlo na prdiky. A ešte som prikladala teplé na bruško a masírovať.Teple napr som nahrievala platenú plienku v mikrovlnke alebo je také vrecko s ceresnovymi kôstkami co sa nahrieva.

katches69
12. sep 2022

@moncacina presne, koliky jednoducho vydrzat, masirovat...
Malej napr pupik nesadol vyhadzali sa jej na brusku cervene skvrny z toho ked sme prestali natierat zmizlo to...
Ale tak kazdemu dietatku sadne nieco ine.. 👍