NKS, OVR a prejavy autizmu

22. júl 2024

Ahojte. Prosím vás aké máte skúsenosti s týmito diagnozami stanovenymi v 2 rokoch ? Vyprchali prejavy autizmu niekomu do 3 rokov? Alebo nastupom reči? Vďaka 😑

rachel36a
22. júl 2024

Mam syna, v 2 rokoch OVR, v necelych 3 rokoch NKS a v 3,5 roku PAS..zial...

tetapetra
22. júl 2024

Prejav autizmu u týchto detí pretrváva veľmi dlho. Máloktorý odborník to dokáže v takom nízkom veku určiť na 100%. Ale áno nástupom reči,zvyknú vymiznut

autor
22. júl 2024

@rachel36a ďakujem 😑
@tetapetra áno ale teda ma aj zaujíma či su takr prípady ze to vymyzlo

brezza
22. júl 2024

Ak to nie je PAS, tak je velka sanca , ze vymiznu. Ak je to PAS tak zostanu alebo pribudnu ine. Ake konkretne prejavy myslis?

autor
22. júl 2024

@brezza sledovanie autíčka, behanie hore dole , pohyby s prstami na jednej ruke . Zevraj s nastupom reči môže toto odznieť, ze je dieťa ešte malé. Tak som zvedava ci su takéto prípady ze a nástupom funkčnej reči tieto priznaky odisli

rachel36a
22. júl 2024

Moj ke pas a toto nikdy nerobil...iba to behanie, hyperaktivita...a aj to co mal, nástupom porozumenia a reči vymizli...teraz malokto vie zistiť ze je pas
..

autor
22. júl 2024

@rachel36a chápem každý to ma inak

rachel36a
22. júl 2024

Presne...priznaky sú rôzne, mozu byť naďalej viditelne a dieta bude zdrave, a naopak nemusia byť skoro vôbec viditeľné a dieta ma dg...treba hlavne veľa s dietatom pracovať na rozvoji porozumenia a reči...drzim palce...

autor
22. júl 2024

@rachel36a ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie 🙂

tetapetra
22. júl 2024

Jasné, že sú. Časom vymiznú

seahorse27
22. júl 2024

Netreba sa viazat na diagnozu, ale aktivne s dietatom pracovat na rozvoji motoriky, porozumenia a reci. Teraz nic nevymyslite, aj skuseni diagnostici to nechavaju v tomto veku otvorene, ak to nie je tazky jednoznacny autizmus. Casom sa to vyvrbi a ukaze, ktorym smerom sa to ubera. Viem, ze to cakanie je tazke, ale treba ho preklenut rozvojom dieta - praca doma, rozne terapie - play wisely, logopedia, ABA - ak je to potrebne…Ovocie to urcite prinesie

autor
22. júl 2024

@seahorse27 💗 ďakujeme
@tetapetra 💗